Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Nyfer en de foute berekening van de Koopkracht

Onderzoeksbureau Nyfer heeft toegegeven fouten te hebben gemaakt met de berekeningen van de koopkracht bij de plannen van verschillende partijen.

De Volkskrant rectificeerde op de website een artikel van afgelopen zaterdag.  Het CDA, de VVD en D66 kwamen er slechter vanaf dan terecht is. Daarnaast spiegelde Nyfer de plannen van linkse partijen gunstiger voor.

Balkenende reageerde in het programma Business Class  en sprak van ,,een koud kunstje” nav. de berekeningen van onderzoeksbureau Nyfer in opdracht van de Volkskrant. Daaruit kwam zaterdag naar voren dat de koopkracht bij plannen van linkse partijen stijgt en bij rechtse partijen gemiddeld daalt. Echter het tegengestelde blijkt waar.  

Op zijn weblog zondag geeft Pechtold ook af op de Volkskrant. De redactie nam volgens hem een tweederangs onderzoeksbureau in de arm en heeft zelf niet genoeg deskundigheid in huis om te zien dat de cijfers niet kloppen. 

Koopkracht daalt bij rechts en stijgt soms flink bij links Klik titel (Onder dit artikel staan de gegevens per partij)

VK Economie – zaterdag 05 juni 2010 Door de plannen van rechtse partijen gaat de koopkracht er de komende jaren gemiddeld op achteruit. Bij linkse partijen stijgt de koopkracht juist. Het verschil tussen de partijen loopt in 2015 op van tientallen euro’s per maand voor een bijstandsgezin tot soms honderden euro’s per maand voor tweeverdieners met een koopwoning. 

Opinie Mathijs Bouman: Stem niet op een koopkrachtplaatje

….. en Verder  ….

Kritiek op berekening koopkracht door Nyfer

Telegraaf 05.06.2010 DEN HAAG –  De plannen van ‘linkse’ partijen leiden de komende jaren tot een betere koopkracht van bijna alle mensen, met name voor degenen met lage inkomsten. De voorstellen van ‘rechtse’ partijen treffen juist mensen met lage inkomens in hun portemonnee en zorgen ervoor dat hogere inkomens erop vooruit gaan. 

‘Verschillen in koopkracht partijen’

Telegraaf 05.06.2010 De plannen van ‘linkse’ partijen leiden de komende jaren veelal tot een gunstig effect op de koopkracht van mensen en die van ‘rechtse’ partijen tot een slechtere koopkracht. Dat blijkt uit zaterdag gepubliceerde berekeningen van het onderzoeksinstituut Nyfer die zijn uitgevoerd in opdracht van de Volkskrant. De verschillen blijken flink. 

Zie nog verder:

Volkskrant rectificeert

Telegraaf 07.06.2010 De Volkskrant schrijft maandag op de voorpagina dat het zaterdag ten onrechte heeft gemeld dat bij CDA, D66 en VVD de koopkracht daalt voor alleenstaande AOW’ers en voor gepensioneerde echtparen.

‘Nyfer geeft fout toe in onderzoek koopkracht’

AD 06.06.2010 DEN HAAG – D66-leider Alexander Pechtold laakt het onderzoek dat het bureau Nyfer in opdracht van de Volkskrant heeft verricht naar de koopkrachteffecten van de verkiezingsprogramma’s. D66 kwam daarin slecht uit de bus.

Nyfer: fouten in onderzoek koopkracht

NRC 06.06.2010  Onderzoeksbureau Nyfer heeft fouten gemaakt bij het berekenen van koopkrachteffecten. Onderzoeksbureau Nyfer heeft fouten gemaakt bij het berekenen van koopkrachteffecten van politieke partijprogramma’s in opdracht van de Volkskrant. De krant rectificeerde op de website een artikel van afgelopen zaterdag. Daaruit bleek dat de koopkracht van burgers bij plannen van linkse partijen stijgt en bij rechtse partijen daalt. Bij de berekeningen van D66 en het CDA bleken fouten te zijn gemaakt.

VVD en D66 boos vanwege PvdA-steun Volkskrant

Elsevier 06.06.2010  D66-leider Alexander Pechtold heeft afgegeven op het onderzoek dat de Volkskrant door onderzoeksbureau Nyfer heeft laten uitvoeren…

Ruzie over onderzoek koopkracht Nyfer

Trouw 06.06.2010 D66-leider Alexander Pechtold laakt het onderzoek dat het bureau Nyfer in opdracht van de Volkskrant heeft verricht naar de koopkrachteffecten van de verkiezingsprogramma’s. Het bureau geeft toe fouten te hebben gemaakt.

Meer koopkracht bij links, minder bij rechts

Trouw 05.06.2010 De plannen van ’linkse’ partijen leiden de komende jaren veelal tot een gunstig effect op de koopkracht van mensen en die van ’rechtse’ partijen tot een slechtere koopkracht.  

Balkenende: goede score koopkracht is kunstje

Telegraaf 06.06.2010  CDA-leider Jan Peter Balkenende noemt het „een kunstje“ om als politieke partij bij berekeningen naar de gevolgen voor de koopkracht goed uit de bus te komen.

D66 geeft af op onderzoek

Telegraaf 06.06.2010 D66-leider Alexander Pechtold laakt het onderzoek dat het bureau Nyfer in opdracht van de Volkskrant heeft verricht naar de koopkrachteffecten van de programma’s.

D66 geeft af op Nyfer-onderzoek koopkracht

Parool 06.06.2010 DEN HAAG – D66-leider Alexander Pechtold laakt het onderzoek dat het bureau Nyfer in opdracht van de Volkskrant heeft verricht naar de koopkrachteffecten van de verkiezingsprogramma’s. D66 kwam daarin slecht uit de bus. Een onderzoeker van het …

Blog:

Nyfer; was dat niet dat fantastische bureau dat tot op de cent nauwkeurig de kosten van immigratie had becijferd?

Krapuul.nl

De Volkskrant is een PvdA propaganda blad

PLUSPOST

Pechtold: Onderzoeken koopkracht kloppen niet.

Quasi Mundo

Nyfer verklootte het, Volkskrant is woest

Krapuul.nl

SP de beste voor 2xmodaal gezin met tweeverdieners

SP Transparant

juni 6, 2010 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , ,

1 reactie

  1. Hoe kun je? Verkeerde berekening?

    Reactie door ermadear | juni 7, 2010


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: