Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Matt Herben (ex-LPF) is zeer boos op BNN

De oud-fractievoorzitter van de LPF gaat BNN aanklagen wegens smaad door hem te typeren als de Mol van Defensie.

Aanleiding is een documentaire over de moord op Pim Fortuyn die woensdag door BNN werd uitgezonden. Hierin worden volgens Herben zaken gesuggereerd die ‘allemaal gebaseerd zijn op leugens’.

Hij zou zijn afgeschilderd als een mol van Defensie die Fortuyn moest overhalen te kiezen voor de Joint Strike Fighter. 

Eerder werden soortgelijke beweringen ook gedaan in het boek De zesde mei van Tomas Ross en de film 06/05 van Theo van Gogh. Dat was volgens Herben ‘duidelijk fictie, terwijl dit de pretentie van een serieuze documentaire heeft’. Het programma trok woensdag 524.000 kijkers.

Zie ook het boek van Mat Herben: Vrijmetselaars temmen de oproerkraaiers

LPF 

De LPF vormde samen met het CDA en VVD een kabinet tussen juli en oktober 2002. Door interne ruzies binnen de LPF viel het kabinet al na tachtig dagen.

‘Hoogendijk deed alles om vechtende LPF’ers bijeen te houden’

Elsevier 14.02.2014 Voormalig Elsevier-hoofdredacteur Ferry Hoogendijk deed er alles aan om de vechtende leden van Lijst Pim Fortuyn (LPF) bijeen te houden. Maar ook Hoogendijk kon niet voorkomen dat het kabinet met de LPF in 2002 door politieke ruzie ten onder ging.

Dat zegt oud-fractievoorzitter en politie leider Mat Herben in een reactie op het overlijden van Hoogendijk. Vrijdag overleed Hoogendijk op tachtigjarige leeftijd in zijn woonplaats Naarden. Hoogendijk was al geruime tijd ernstig ziek. Lees hier het laatste interview van Hoogendijk in weekblad Elsevier.

zie ook;

Ferry Hoogendijk: ‘Ik ben altijd arrogant geweest. Onkwetsbaar’

Elsevier 14.02.2014 Journalist Ferry Hoogendijk groeide in de jaren zeventig en tachtig uit tot ‘mister Elsevier’. Vrijdag overleed hij op tachtigjarige leeftijd.

Mat Herben klaagt BNN aan

AD 07.05.2010  HILVERSUM – Mat Herben klaagt BNN aan wegens smaad. Ook dient de oud-fractievoorzitter van de LPF een klacht in bij de Raad voor de Journalistiek. Herben is woedend over de documentaire over de moord op Pim Fortuyn die de omroep woensdag uitzond.

Herben klaagt BNN aan na ‘leugenachtige’ Fortuyn-docu

Elsevier 07.05.2010 Mat Herben klaagt de jongerenomroep BNN aan wegens smaad. De oud-fractievoorzitter van de LPF dient ook een klacht in …

Herben klaagt BNN aan 

Telegraaf 07.05.2010  Oud-LPF-leider Mat Herben is woedend over de documentaire over de moord op Pim Fortuyn die woensdagavond werd uitgezonden door omroep BNN.

Herben klaagt BNN aan

VK 07.05.2010 Mat Herben is boos op BNN. De oud-fractievoorzitter van de LPF gaat BNN aanklagen wegens smaad.  Aanleiding is een documentaire over de moord op Pim Fortuyn die woensdag door BNN werd uitgezonden. Hierin worden volgens Herben zaken gesuggereerd die ‘allemaal gebaseerd zijn op leugens’. Hij zou zijn afgeschilderd als een mol van Defensie die Foruyn moest overhalen te kiezen voor de Joint Strike Fighter.

Mat Herben naar rechter om Fortuyn-docu BNN

(Novum) – 07.05.2010  Voormalig LPF-fractievoorzitter Mat Herben sleept omroep BNN voor de rechter vanwege een uitzending van woensdag over de moord op Pim Fortuyn. Dat schrijft het AD vrijdag. Herben werd in de bekritiseerde uitzending neergezet als pion van Defensie die Fortuyn moest overhalen om voor de aanschaf van de JSF te kiezen.  

BLOG: 

Oud LPF’er Mat Herben klaagt BNN aan wegen smaad

Nieuw nieuws nieuws

Kijk dat had Wilders ook met Zembla kunnen doen

Advertenties

mei 7, 2010 - Posted by | Uncategorized | , , , , , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: