Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Lichte paniek ToNL en PVV versus Islamconferentie

De conferentie van moslimradicalen heeft als titel: ‘Islam in Holland, mediteren over de huidige en toekomstige horizonten’.

De conferentie wordt 29 mei in de RAI in Amsterdam gehouden.

Speerpunt van de avond is het Grote Islam Debat onder leiding van schrijver Joris Luyendijk. Politici, journalisten en moslimdeskundigen gaan om 18.30 uur in debat over de islam.

De belangrijkste vraag in de discussie is hoe de toekomst van moslims in Nederland er na de Tweede Kamerverkiezingen uit zal zien en wat dit betekent voor de Nederlandse samenleving. 

Een groot aantal lezingen, debatten, workshops, een boekenbeurs, een ‘women only’-hoekje en het ‘Grote Islam Debat’: het uitgebreide programma van het Nationaal Islam Congres heeft als leidraad ‘de dialoog’.

De organisatoren zeggen te streven naar een ‘positieve dialoog tussen moslims en de Nederlandse politieke, intellectuele en religieuze activisten, in de hoop misverstanden te verwijderen met betrekking tot moslims’.

Onlangs ontstond ophef over de bijeenkomst, nadat De Telegraaf had gemeld dat een van de organisaties achter de conferentie banden zou hebben met de als radicaal bekendstaande Moslimbroederschap en sjeik Yusuf al-Qaradawi, die fatwa’s zou hebben uitgevaardigd waarin zelfmoordaanslagen worden goedgekeurd.

 

Islamcongres dolt met PVV en TON

AD 06.05.2010  AMSTERDAM – Het Nationaal Islam Congres heeft een filmpje op zijn site gezet waarin toespelingen worden gemaakt op de PVV en TON. “Ook wij zijn trots op Nederland, en ook wij kiezen partij voor haar vrijheid”, is te lezen rond symbolen van de …  

Zie ook:

 

Moslims in dialoog op islamcongres

AD 29.05.2010  AMSTERDAM – Vooral jonge moslims zijn zaterdag afgekomen op het Nationaal Islam Congres in de RAI in Amsterdam. Op het congres spraken islamgeleerden uit binnen- en buitenland. ”Ik zie veel twintigers”, zei organisator Saoed Khadjé bij …  

Islam congres trekt vooral jonge moslims

Telegraaf 29.05.2010 Vooral jonge moslims kwamen naar het Nationaal Islam Congres in de RAI in Amsterdam. „Ik zie veel twintigers”, zei de organisator tijdens de openingsspeech.  

Moslims in dialoog op congres

Telegraaf 29.05.2010  Vooral jonge moslims zijn zaterdag afgekomen op het Nationaal Islam Congres in de RAI in Amsterdam. Op het congres spraken islamgeleerden uit binnen- en buitenland. „Ik zie veel twintigers”, zei organisator Saoed Khadjé bij de openingsspeech.

 

Organisatie Islam Congres verbaasd over aandacht

Elsevier 27.05.2010 In de Amsterdamse RAI wordt zaterdag voor de tweede keer het Nationaal Islam Congres gehouden. Organisator Saoed Khadjé verwacht …

Islamdebat op congres in RAI

Telegraaf 25.05.2010  In de RAI in Amsterdam wordt zaterdag voor de tweede keer het Nationaal Islam Congres gehouden. Het congres is het grootste islamevenement in de Benelux, meldde dinsdag de organisatie, het Instituut voor Islam Studies Dar-al-‘Ilm.

Grote zorgen over internationaal islamcongres Amsterdam

Elsevier 20.05.2010 De Tweede Kamer is niet gerust op een internationaal islamcongres dat voor volgende week gepland staat in Amsterdam. De organisatie is in handen van …

Spoeddebat over Islamconferentie

Telegraaf 21.04.2010  DEN HAAG –  De Tweede Kamer wil een spoeddebat met minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) over een conferentie eind mei in Amsterdam over de toekomst van de islam in Nederland. PVV’er Raymond de Roon, die het initiatief nam tot het debat, wil weten wat de betrokkenheid is van de fundamentalistische Moslimbroederschap bij de bijeenkomst. 

Amsterdam broedplaats beruchte Moslimbroeders  

Telegraaf 21.04.2010 Een internationale bijeenkomst van de beruchte Moslim Broederschap vindt komende plaats in onze hoofdstad.  De conferentie van moslimradicalen heeft als titel: ‘Islam in Holland, mediteren over de huidige en toekomstige horizonten’.   

Blog: 

Professioneel hystericus, de extreem-rechtse PVV’er Raymond de Roon, vraagt spoeddebat aan

Krapuul.nl

De toelaatbaarheid van zelfmoordaanslagen

Amsterdam broedplaats beruchte Moslimbroeders

Marokko Community

De #Moslimbroederschap komt naar Amsterdam.

http://boilingpoints.wordpress.com/feed/

De toelaatbaarheid van zelfmoordaanslagen

C L O S E R  

Nederland Moslimgidsland

De Dagelijkse Standaard » Frontpage 

De Moslims Komen! 

Iedereen telt mee

god hates gnoe  

Paniekstress over bijeenkomst Moslim Broederschap

mei 7, 2010 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

1 reactie

  1. Het woord Islam betekent: onderwerping aan Allah.Koran is geen oud stoffig boek maar nog steeds in grote delen van de wereld, waaronder Europa en Nederland, de aanleiding en inspiratiebron is voor intolerantie, moord en terreur.’Het zijn juist de linkse politici die aansturen op een burgeroorlog door steeds meer toe te geven aan de moslims en door de autochtone bevolking steeds meer te vernederen.
    Volgens Job Cohen is de Moslim Broederschap geen gevaarlijke organisatie. Daarmee ontkent Cohen de feiten. De Moslim Broederschap heeft als doel de islam te verspreiden todat zij over de hele wereld heerst. Het motto van de organisatie luidt dan ook: “Allah is ons doel. De Profeet is onze leider. De Koran is onze wet. De Jihad is onze weg. Voor Allah sterven is onze hoogste verwachting.”Zo is de islamitische terreurorganisatie Hamas een van de takken van de Moslim Broederschap in de Palestijnse gebieden (wat ook blijkt uit artikel 2 van het Handvest van Hamas).Het is een slag in het gezicht van ieder mens dat beschikt over een gezond verstand. The Muslim Brotherhood ongevaarlijk verklaren is als de nazi’s afdoen als padvindersclubje.

    Reactie door Dani | mei 23, 2010


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: