Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Van Hoofddoekjes, Burka’s en kruizen

Geert Wilders hebben we nogal eens mogen horen over de Voddentaks in navolging op het Burka cq hoofddoekverbod in Frankrijk.

Zelfs in België is inmiddels een discussie gaande over de Burka.

En ook de  Minaret in Zwitserland schijnt een probleem te zijn. Zelfs leden van de nationalistische Zwitserse Volkspartij, die vorig jaar succesvol campagne voerden om een referendum te houden over het verbieden van minaretten, zetten vraagtekens bij het nut van een hoofddoekverbod. 

Zwitsers kanton wil boerkaverbod

VK 05.05.2010 Parlementariërs van het Zwitserse kanton Aargau hebben opgeroepen tot een landelijk verbod op het dragen van boerka’s in het openbaar. Dat meldde de Zwitserse krant Tages-Anzeiger woensdag. Het parlement van Aargau stemde over het indienen van een wet die de boerka moet verbieden bij de Zwitserse Raad van State, waarin alle 26 kantons zijn vertegenwoordigd. Het voorstel werd met 89 stemmen voor en 33 tegen aangenomen.

In Duitsland wil men nu dan voor de verandering het kruisbeeld verbieden.

Rel rond allochtone minister in spe – In een interview met het tijdschrift Focus sprak Aygül Özkan zich uit tegen kruisbeelden in openbare scholen. „Christelijke symbolen horen niet thuis in scholen van de staat”, aldus de CDU-politica. Volgens haar dienen openbare scholen neutraal te zijn. Daarom hebben ook hoofddoekjes in klaslokalen niets te zoeken, benadrukte ze. 

Vice-president EU-Parlement wil Europees burqa-verbod

Elsevier 03.05.2010  Er moet een Europees verbod komen op het dragen van een burqa. Het kledingstuk is een aanval is op de vrijheid van vrouwen en een mobiele gevangenis .

Koch-Mehrin schrijft dat in een opinieartikel in de Duitse tabloid Bild am Sonntag. Ze sluit zich aan bij het voornemen van de Belgen en de Fransen om de burqa te verbieden. Het geheel verbergen van vrouwen in sluiers zijn volgens de 40-jarige politica ‘waarden die we in Europa niet delen’.

Lees ook het weblog Burqaverbod strijdig met mensenrechten? Onzin!

In Frankrijk en België proberen politici een verbod op de burqa en de niqaab (die de ogen vrijlaat) in te voeren. De Franse Raad van State oordeelde echter dat een dergelijk verbod in strijd is met de grondwet. Ook de Belgische Senaat moet nog beoordelen of een verbod niet in strijd is met Europese regels.
 
De Duitse vice-president van het Europees Parlement, Silvana Koch-Mehrin, pleit voor een Europees verbod op de burqa omdat ze het kledingstuk ziet als een mobiele gevangenis.

Zelfs nu een  Sluier verbod in Spanje. De gemeenteraad van de noordoostelijke stad Lerida heeft vrijdag het dragen van gezichtsbedekkende sluiers door moslims in gebouwen van de gemeente verboden. Terwijl in Barcelona nu ook al een verbod van kracht is.

En terug in Nederland mogen ze geen ketting, maar wel een hoofddoek. Het moet niet gekker worden toch ??

En het eventueel uitvaardigen van een dergelijk verbod blijft notabene een nationale bevoegdheid. Eurocommissaris Cecilia Malmström (Binnenlandse Zaken) heeft dat gezegd.

En ook Damian Green minister in Groot-Brittannië vindt het Burka-verbod grote onzin.

Woede over burqa-uitspraken Britse atheïst Dawkins

Elsevier 10.08.2010 De atheïstische bioloog professor Richard Dawkins heeft de discussie over burqa’s in Groot-Brittannië weer nieuw leven ingeblazen door ze met vuilniszakken te vergelijken.

De 69-jarige schrijver en wetenschapper zegt een diepe afkeer te hebben van vrouwen die in het islamitische gewaad rondlopen, omdat het symbool staat voor de onderdrukking van vrouwen.

Dat zei hij in een interview met Radio Times over zijn documentaire over de gevaren van geloven op scholen. Hij is voorstander van het afschaffen van religieuze scholen.

Als Elsevier zich op haar website tegen een verbod op de burqa uitspreekt, dan stromen de reacties binnen. Vooral van lezers die het oneens zijn met dit standpunt. Zij eisen juist een verbod op het dragen van de kleding die een moslima geheel bedekt.

Anoniem online protest tegen burqa is hypocriet

Elsevier 14.08.2010 Pleidooien tegen een burqaverbod leveren op internet vaak heftige reacties op. Want al die lezers die de burqa van een moslima willen rukken, verschuilen zich zelf achter het masker van de anonimiteit.

en Nederland ?

Geen boerkaverbod in dorp zonder boerka’s – Video

De regering-Rutte heeft, in navolging van Frankrijk en België, aangekondigd binnenkort ook een algeheel boerkaverbod af te kondigen. Naar schatting dragen in Nederland slechts zo’n 200 vrouwen deze gezichtsbedekkende kleding.

Driekwart Nederlanders wil boerkaverbod

Spits 10.12.2010 Bijna driekwart, namelijk 73 procent, van de Nederlandse bevolking is vóór een algeheel boerkaverbod. Dat blijkt uit een onderzoek van Maurice de Hond in opdracht van het tv-programma KRO De Wandeling. Onder katholieken en protestanten ligt dit percentage nog zo’n 10 procent hoger. LEES VERDER…

Boerkaverbod stevig afgewezen

Telegraaf 10.12.2010 SPAKENBURG –  Het plan voor een boerkaverbod in Bunschoten-Spakenburg is in de gemeenteraad met maar liefst zestien stemmen tegen één stem verworpen. De Spakenburgse vrijheidspartij wil met het verbod zorgen voor meer veiligheid op straat, meldt RTV Utrecht. Ook moet met het plan de islamisering in het dorp worden tegengegaan.

De andere partijen zagen echter niets in het idee van de partij en wezen het voorstel unaniem af.

en ook:

Het ’boerkaverbod’ heeft mogelijk ook gevolgen voor carnavalsuitdossingen of dikke sjaals in winterse tijden. 

Boerkaverbod treft carnaval

Telegraaf 03.12.2010  Minister Donner (Binnenlandse Zaken) benadrukte gisteren nogmaals in de Tweede Kamer dat het verbod op gelaatsbedekkende kleding, zoals dat officieel in het regeerakkoord is opgenomen, niet exclusief voor boerka’s gaat gelden.

„Ik kom met een regeling gelaatsbedekkende kleding die voor alle Nederlanders geldt”, aldus de CDA-bewindsman. „We moeten nog kijken in hoeverre we omgaan met motorhelmen, carnavalsuitdossingen en balaclava’s tijdens de Elfstedentocht.”

 

Toe maar Den Haag:

Van Hoogstratenschool Christelijke basisschool, Spaarwaterstraat 21, 2593 RM Den Haag.

Het is een christelijke school en dat merk je aan de Bijbelverhalen en de godsdienstles. Ook is er aandacht voor andere godsdiensten. 

De protestantse basisschool wil niet dat leraren in de klas hun religieuze overtuiging uitdragen, tenzij het gaat om het christelijk geloof. ‘Dus geen hoofddoekje, maar ook geen keppeltje.‘ Het dragen van een christelijk kruisje is bijvoorbeeld wel toegestaan. ‘Graag zelfs’, zegt Klaver. 

De islamitische juf werd gestuurd door een uitzendbureau, omdat de kleuterjuf er niet kon zijn. Directeur van de school, Ellen Overdijkink is verbaasd: “Bij het uitzendbureau is bekend dat onze school in de richtlijnen heeft staan dat leerkrachten geen hoofddoekje dragen. Ik begrijp daarom ook niet waarom ze deze dame hebben gestuurd.”

Gewoon even afdoen
Ouders op het schoolplein vroegen zich af waarom de moslima niet gewoon even haar hoofddoekje af kon doen. Maar de directie heeft de docente daar niet expliciet om verzocht. Overdijkink: ‘Zoiets ga ik niet van iemand vragen.’ Er werd simpelweg besloten dat de lessen op deze manier niet door konden gaan.
 
De Van Hoogstratenschool is onderdeel van de overkoepelende Stichting Christelijk Onderwijs Haaglanden (SCOH). Algemeen directeur Teun Klaver stelt dat de SCOH-scholen sinds een jaar of zeven hun personeel verbieden kleding te dragen die refereert aan andere geloofsovertuigingen dan de protestants-christelijke. ‘Dus geen hoofddoekje, maar ook geen keppeltje.’ Het dragen van een christelijk kruisje is bijvoorbeeld wel toegestaan. ‘Graag zelfs’, zegt Klaver. 

Een bijzondere school mag ter uitzondering geloofsuitingen verbieden, zegt Marcel Scholten van de Commissie Gelijke Behandeling. ‘Maar een simpel beroep op de protestants-christelijke identiteit van een school is daarvoor niet genoeg.

Je moet schriftelijk heel duidelijk beargumenteerd vastleggen waarom dergelijke regels nodig zijn en waarom de identiteit van de school anders in het gedrang zou komen.

Ook moet men consequent zijn: je mag niet nu ineens een hoofddoek verbieden als je het vorig jaar nog wel goedkeurde.’ Of in dit specifieke geval is voldaan aan de wettelijke eisen, kan Scholten op afstand niet beoordelen.

Haagse school stuurt juf naar huis vanwege hoofddoek

RTVWEST 27.11.2010 –  DEN HAAG – Een protestantse basisschool in Den Haag heeft een islamitische invaljuf naar huis gestuurd voor het dragen van een hoofddoek.

De Van Hoogstratenschool staat alleen toe dat leraren in de klas hun christelijke geloof uitdragen. ‘Het uitzendbureau dat de inval juf vrijdag stuurde wist daarvan’, zegt de directeur van de school in de Volkskrant. 

Juf met hoofddoek naar huis gestuurd

Spits 27.11.2010 Een invaljuf is gisteren naar huis gestuurd, omdat ze een hoofddoek droeg. De Van Hoogstratenschool in Den Haag wil niet dat leerkrachten in de klas hun geloofsovertuiging uitdragen, tenzij dat het christelijke geloof is. LEES VERDER…

Juf naar huis om hoofddoek

AD 27.11.2010  Een Haagse basisschool heeft vrijdag een islamitische invaljuf weggestuurd omdat ze een hoofddoek droeg. De protestantse Van Hoogstratenschool wil niet dat leraren een ander geloof uitdragen dan het christelijke geloof.

Invaljuf om hoofddoek naar huis gestuurd

VK 27.11.2010 De Van Hoogstratenschool in Den Haag heeft vrijdag een islamitische invaljuf naar huis gestuurd omdat zij een hoofddoekje droeg. De protestantse basisschool wil niet dat leraren in de klas hun religieuze overtuiging uitdragen, tenzij het gaat om het christelijk geloof. De kinderen van de kleuterklas kregen vrij of mochten aanschuiven bij een andere klas.

Verder: 

De rok is een uiting van vrouwelijkheid

Trouw 19.08.2010 Welke betekenis heeft religieuze kleding in verschillende godsdiensten? Gelovigen vertellen wat zij dragen en waarom. Vandaag Arida Harskamp, hersteld-hervormd: „Ik ga niet meer in het zwart naar de kerk.”

En de Schotse Kilt (rok) dan ??

The kilt, the burkha, hatred and the Express

July 14, 2010 a country not too far away and not too long ago, a monarch and a Parliament and a people riddled with insecurities and paranoia introduced a ban on a certain and very small section of society wearing its traditional dress. The ban was borne out of an abject fear of being swamped by a violent, murderous minority who – although they lived on the same small island – were regarded as a threat by those who held the reins of power.

En ??

Vrouw met boerka komt theater niet in

AD 10.11.2010 BOEKELO – Een vrouw is gisteravond in Boekelo niet toegelaten bij een voorstelling van de Marokkaanse standup-comedian Anuar, omdat ze weigerde haar boerka uit te doen.

Vrouw met boerka uit theater gezet

Telegraaf 10.11.2010 Een vrouw in boerka is uit het Verborgen Theater in Boekelo gezet omdat ze weigerde haar boerka uit te doen voor de voorstelling. 

Gratis entree voor boerka dragende vrouwen

AD 02.11.2010 BOEKELO – Het Verborgen Theater in Boekelo laat volgende week dinsdag de eerste 10 vrouwen in een boerka gratis naar binnen. Die avond is er een voorstelling van de Marokkaanse standup-comedian Anuar.

En en en !!!

Asscher: beperken hoofddoek mag

Parool 29.10.2010 AMSTERDAM – Wethouder Lodewijk Asscher (Onderwijs, PvdA) is voor het verbod op gezichtsbedekkende hoofddoeken op middelbare scholen. “Maar de handhaving van die regels mag niet tot gedoe leiden.” Het Gerrit Rietveld College in Utrecht verbiedt …

‘Beperken hoofddoek mag’

Telegraaf 29.10.2010  De Amsterdamse wethouder van Onderwijs, Lodewijk Asscher, is voor het verbod op gezichtsbedekkende hoofddoeken op middelbare scholen.

Zie ook:

Rel om hoofddoekjes op Utrechtse school  

Telegraaf 28.10.2010 Op een Utrechtse middelbare school is onrust ontstaan omdat met een meetlat zou worden gecontroleerd of hoofddoekjes van leerlingen hun gezicht niet te veel bedekken. 

Onrust over ‘strenge’ hoofddoekregel op Utrechtse school

Elsevier 28.10.2010 Op het Gerrit Rietveld College in Utrecht is ophef ontstaan over nieuwe richtlijnen over petjes en hoofddoeken in het klaslokaal. ‘Moslimmeisjes worden weggepest.’ Sinds de invoering van de regels in juni is het verboden hoofddeksels te dragen in de klas. Voor het hoofddoekje wordt een uitzondering gemaakt, mits deze het gezicht niet teveel bedekt; alleen het haar mag worden verborgen. Allochtone leerlingen doen hierover hun beklag in de Volkskrant. ‘Sommige meiden durven niet meer naar school. ‘Met een meetlat langs het gezicht van een leerling de afstand van de hoofdbedekking bepalen, gaat wel erg ver,’ zegt PvdA-raadslid Gadiza Bouazani.

Zie ook:

 

Zie verder:

’Meer eenheid? Geen hoofddoek’

Trouw 20.09.2010 Een jaar nadat het Koninklijk Atheneum te Antwerpen een hoofddoekverbod afkondigde, pleit de directrice voor verandering van het ’schoolpact’. „Het schoolpact maakt dat er ook moslimscholen opgericht kunnen worden. Willen we dat?”

Geen mannelijke bewaker voor moslima zonder hoofddoek

Telegraaf 20.09.2010 Gearresteerde moslima’s die in de cel hun hoofddoek moeten afstaan, moeten daar niet met mannelijk bewakers worden geconfronteerd.

Dat stelt de Nationale ombudsman in een uitspraak naar aanleiding van een klacht van een moslima die in vreemdelingenbewaring haar hoofddoek aan twee vrouwelijke bewakers moest afgeven terwijl twee mannelijke collega’s toekeken.

Boerkaverbod definitief

Telegraaf 14.09.2010 Na de Nationale Vergadering heeft dinsdag ook de Senaat in Frankrijk ingestemd met het boerkaverbod. Het voorstel kreeg 246 stemmen voor en slechts één stem tegen. De laatste horde voor de wet is de Grondwettelijke Raad, die zich binnen een maand over het verbod moet buigen.

Frankrijk voert boerkaverbod definitief in

AD 14.09.2010 Na de Nationale Vergadering heeft ook de Senaat in Frankrijk ingestemd met het boerkaverbod. Dat meldt de website van de Senaat. Alle gezichtsbedekkende kleding wordt verboden in de openbare ruimtes.

Frankrijk voert boerkaverbod in 

NRC 14.09.2010 NIEUWS – Na de Nationale Vergadering heeft dook de Senaat in Frankrijk ingestemd met het boerkaverbod.

Bij dit artikel

Ook Franse Senaat steunt burqaverbod

Elsevier 14.09.2010 Na de Nationale Vergadering heeft dinsdag ook de Senaat in Frankrijk ingestemd met het burqaverbod. Daarmee zijn bijna alle hordes genomen. Alleen de Grondwettelijke Raad moet er nog een beslissing over nemen.Dat website van de Franse Senaat maakt melding van de stemming. De Grondwettelijke raad dient nu binnen een maand een oordeel te vellen over het verbod.

Boete
Wanneer de wet van kracht wordt, waarschijnlijk begin volgend jaar, wordt alle gezichtsbedekkende kleding verboden in openbare ruimtes.

Zie ook:

Boerkaverbod in Frankrijk een feit

VK 14.09.2010 De Franse Senaat heeft ingestemd met een verbod op het dragen van gezichtsbedekkende sluiers. Als het ‘boerkaverbod’ van kracht wordt, op zijn vroegst…

· Frankrijk op weg naar boerkaverbod  

Frankrijk voert boerkaverbod in

Parool 14.09.2010 PARIJS – Na de Nationale Vergadering heeft dinsdag ook de Senaat in Frankrijk ingestemd met het boerkaverbod. Het voorstel kreeg 246 stemmen voor en slechts één stem tegen. De laatste horde voor de wet is de Grondwettelijke Raad, …

Frankrijk voert boerkaverbod in  

Telegraaf 14.09.2010 – Na de Nationale Vergadering heeft dinsdag ook de Senaat in Frankrijk ingestemd met het boerkaverbod. Het voorstel kreeg 246 stemmen voor en slechts één stem tegen. De laatste horde voor de wet is de Grondwettelijke Raad, die zich binnen een maand over het verbod moet buigen.   

Franse senaat akkoord met boerkaverbod 

14.09.2010  (Novum/AP) – De Franse senaat heeft met overweldigende meerderheid van stemmen een wet aangenomen die het dragen van gezichtsbedekkende sluiers in het openbaar verbiedt. Van de senatoren stemde dinsdag slechts één persoon tegen het verbod, 246 anderen stemden voor.

Eerder ging de Nationale Assemblee al akkoord met het verbod. Wel willen de leiders van beide

Australische moslima mag niet met nikab getuigen

AD 19.08.2010 Een Australische moslima die een nikab draagt mag niet met de gezichtssluier voor getuigen, heeft een rechter in Perth beslist.

De rechter stelt dat de vrouw ‘recht op religieuze expressie’ heeft en wellicht door verwijdering van de sluier in ‘een ongewoon kwetsbare positie’ zou komen, maar dat het tegenover anderen in het proces oneerlijk zou zijn om haar verzoek om gesluierd te getuigen te honoreren. Zo zou de jury zich moeilijker een oordeel kunnen vormen over haar houding.

Getuigen moet nikab afdoen

Telegraaf 19.08.2010 Een strenggelovige islamitische vrouw in het West-Australische Perth mag niet met een gezichtsbedekkende sluier getuigen in een rechtszaak. De magistraat Shauna Deane bepaalde donderdag dat onder de gegeven omstandigheden in deze strafzaak de jury de gelaatsuitdrukkingen van de vrouw moet kunnen zien wanneer ze getuigt. Ze kan dan dus geen nikab dragen.

Syrië verbiedt hoofddoek op universiteiten

Elsevier 19.07.2010 Vrouwen met een gezichtsbedekkende hoofddoek worden de toegang geweigerd tot de universiteiten in Syrië. Die hoofddoeken zijn in strijd met de academische waarden en tradities van de universiteiten van Syrië.

Dat heeft de Syrische minister van Onderwijs Ghiyath Barakat maandag bekendgemaakt, meldt de BBC.

Zie ook:

Britse minister voelt niets voor boerkaverbod

AD 18.07.2010  LONDEN – De Britse minister van Immigratie Damian Green wil geen boerkaverbod in Groot-Brittannië. Hij vindt het ”niet-Brits” om mensen te vertellen wat ze wel of niet mogen dragen.

Britse minister wil geen boerkaverbod

Trouw 18.07.2010 De Britse minister van Immigratie Damian Green voelt niets voor een boerkaverbod in Groot-Brittannië. Hij vindt het ‘niet-Brits’ om mensen te vertellen wat ze wel of niet mogen dragen.

Verbod op boerka’s niet Brits’

Telegraaf 18.07.2010  De Britse minister van Immigratie voelt niets voor een boerkaverbod in Groot-Brittannië. Hij vindt het „niet-Brits” om mensen te vertellen wat ze wel of niet mogen dragen.

‘Geen boerkaverbod in Groot-Brittannië’

VK 18.07.2010 De Britse minister van Immigratie Damian Green voelt niets voor een boerkaverbod in Groot-Brittannië. Hij vindt…

Prijs voor ‘mannen-boerka’

Telegraaf 16.07.2010 Marije de Haan, die een soort mannenboerka annex lijkzak ontwierp, mag zich de meest veelbelovende modestudent van Nederland noemen.  

Modeprijs voor ‘mannenboerka’

VK 16.07.2010 Marije de Haan heeft met haar mannencollectie Flatliners de studentenmodeprijs Lichting 2010 gewonnen. De Haan…

Excuses busmaatschappij voor weren vrouw met niqaab

Elsevier 15.07.2010  Openbaarvervoerbedrijf Connexxion heeft excuses aangeboden aan een 19-jarige moslima omdat zij vanwege haar niqaab, een sluier die op de ogen na het gehele lichaam bedekt, toegang tot een bus is geweigerd. 

Vrouw uit bus gezet om niqaab

Telegraaf 15.07.2010 Een buschauffeur in Uden heeft geweigerd een 19-jarige vrouw mee te nemen in zijn bus, omdat ze een niqaab droeg. Connexxion heeft het gedrag van de chauffeur afgekeurd.

Frans parlement in grote meerderheid voor burqaverbod

Elsevier 13.07.2010 Het wetsvoorstel om het dragen van allesverhullende kleding te verbieden in de openbare ruimte, is met een ruime meerderheid door het Franse…

Lagerhuis Frankrijk stemt in met boerkaverbod

AD 13.07.2010  PARIJS – De Tweede Kamer in Frankrijk heeft dinsdag ingestemd met het boerkaverbod, ruim een jaar nadat president Nicolas Sarkozy zei dat de verhullende kleding ,,niet welkom” is in zijn land. Het wetsvoorstel kreeg steun van een ruime …  

Lagerhuis Frankrijk voor boerkaverbod

Telegraaf 13.07.2010 De Tweede Kamer in Frankrijk heeft dinsdag ingestemd met het boerkaverbod, ruim een jaar nadat president Nicolas Sarkozy zei dat de verhullende kleding „niet welkom” is in zijn land.

Franse Assemblee verbiedt de boerka

Trouw 13.07.2010 De Franse Nationale Assemblee is dinsdag met een overweldigende meerderheid van stemmen akkoord gegaan met een verbod op het dragen van gezichtsbedekkende sluiers.

EU bemoeit zich niet met boerka

Telegraaf 28.06.2010 De EU is niet van plan met regels te komen voor een boerkaverbod. Een dergelijk verbod blijft een nationale aangelegenheid.

EU bemoeit zich niet met boerkaverbod

AD 28.06.2010 BRUSSEL – De EU is niet van plan met regels te komen voor een boerkaverbod. Het eventueel uitvaardigen van een dergelijk verbod blijft een nationale bevoegdheid.

Spanje verbiedt boerka’s en nikabs

Parool 23.06.2010 MADRID – Na België en Frankrijk verbiedt ook Spanje binnenkort vrouwen om nikabs en boerka’s in openbare ruimtes te dragen. De Spaanse senaat heeft woensdag onverwacht met nipte meerderheid een motie aangenomen die het dragen van de bijna …

Spanje verbiedt boerka’s

Telegraaf 23.06.2010 Na België en Frankrijk verbiedt ook Spanje binnenkort vrouwen om nikabs en boerka’s in openbare ruimtes te dragen.

We zijn zoals we zijn

Trouw 23.06.2010 De hoofddoek is een symbool van onderdrukking, zeggen critici. Een hoofddoek wel of niet dragen is een bewuste keuze, stellen jonge moslima’s daartegenover. Verslaggever Rob Pietersen interviewde zussen die elk een eigen, andere keuze maakten.

Geen ketting, wel hoofddoek

Telegraaf 15.06.2010 Het Amsterdamse GVB mag werknemers verbieden zichtbaar kettingen te dragen, terwijl moslima’s wel een hoofddoek mogen dragen.

Spanje zint op verbod boerka’s

Parool 15.06.2010 MADRID – De Spaanse overheid werkt aan een wet om boerka’s in openbare plaatsen te verbieden. ”We geloven dat kledingstukken als de boerka moeilijk in overeenstemming zijn te brengen met de menselijke waardigheid”, aldus minister van Justitie …

Lees ook: Franse regering akkoord met boerkaverbod (19-05-10)

Verbod op burqa in overheidsgebouwen Barcelona

Elsevier 14.06.2010 Barcelona wordt de eerste grote stad in Spanje die het dragen van gezichtsbedekkende sluiers in overheidsgebouwen gaat verbieden…

Barcelona wil boerkaverbod in overheidsgebouwen

VK 14.06.2010 Barcelona wordt de eerste grote Spaanse stad die het dragen van gezichtsbedekkende…

Spaanse boerkaban

Telegraaf 14.06.2010 Barcelona gaat boerka’s in alle overheidsgebouwen verbieden. Barcelona is de eerste grote Spaanse stad die de boerka in de ban doet.

Spaanse stad verbiedt moslimsluier

AD 28.05.2010 MADRID – Als eerste Spaanse gemeente heeft de stad Lerida het dragen van gezichtsbedekkende sluiers door moslims in gebouwen van de gemeente verboden. Het verbod geldt voor alle kleding en accessoires die identificatie belemmeren.

Spaanse stad Lerida verbiedt dragen van burqa

Elsevier 28.05.2010 Het burqaverbod krijgt steeds meer voet aan de grond in Europa. Terwijl België en Frankrijk in een vergevorderd stadium zijn om gezichtsbedekkende kleding…

Sluier verboden

Telegraaf 28.05.2010 Als eerste Spaanse gemeente heeft Lerida het dragen van moslimsluiers in overheidsgebouwen verboden.  

Frans plan burqaverbod aangenomen door de regering

Elsevier 19.05.2010 De Franse regering heeft het wetsvoorstel voor een burqaverbod goedgekeurd. Het parlement kan de wet nog tegenhouden, maar is in …  

Franse regering akkoord met boerkaverbod

Parool 19.05.2010 PARIJS – De Franse regering heeft woensdag ingestemd met een voorstel voor een verbod op het dragen van een boerka of nikab in de openbare ruimte. De ontwerpwet wordt in juli in stemming gebracht in het Franse parlement.

Akkoord over boerkaverbod

Telegraaf 19.05.2010 De Franse regering heeft ingestemd met een voorstel voor een verbod op het dragen van een boerka of nikab in de openbare ruimte.   

 

Frankrijk legt basis voor sluierverbod

Trouw 11.05.2010 Franse parlementariërs hebben dinsdag unaniem ingestemd met een resolutie waarin staat dat gezichtsbedekkende sluiers in strijd zijn met de Franse principes van vrijheid, gelijkheid en broederschap.

Italiaanse vrouw in burqa krijgt boete van 500 euro

Elsevier 04.05.2010  De eerste vrouw in Italië is beboet voor het overtreden van het boerkaverbod in openbare plaatsen dat sinds januari in haar stad, Novara…

Zware straf voor dwingen tot dragen boerka

Telegraaf 30.04.2010 Wie in Frankrijk een vrouw dwingt een boerka of een nikab te dragen, kan een gevangenisstraf van een jaar en een boete van 15.000 euro krijgen. Een vrouw die zo’n kledingstuk draagt, dat vrijwel het gehele gezicht bedekt, loopt het risico dat ze een boete van 150 euro moet betalen. 

Boerkaverbod in België duurt nog even

Parool 29.04.2010  BRUSSEL – Het duurt waarschijnlijk tot na de vervroegde verkiezingen voordat België een boerkaverbod kan invoeren. De Belgische Kamer stemt donderdag naar verwachting in met een wetsvoorstel daartoe, maar de Senaat heeft laten weten meer …

Boerkaverbod in België duurt nog even

AD 29.04.2010 BRUSSEL – Het duurt waarschijnlijk tot na de vervroegde verkiezingen voordat België een boerkaverbod kan invoeren. De Belgische Kamer stemde donderdagavond weliswaar in met een wetsvoorstel daartoe, maar de Senaat heeft laten weten meer …

Rel rond allochtone minister in spe

Telegraaf 26.04.2010 De eerste Duitse minister in spe van Turkse komaf heeft een rel veroorzaakt. Aygül Özkan pleit voor een verbod op kruisbeelden en andere religieuze symbolen.

En ook nog:

‘Nederlands geld naar moskee’

Telegraaf 20.07.2010 AMSTERDAM –  De PVV heeft Kamervragen ingediend naar aanleiding van een bericht op de website dagelijkse standaard.nl dat Nederland de constructie van een moskee op steenworp afstand van Ground Zero in New York meefinanciert met 1 miljoen dollar aan Nederlands belastinggeld. Op de website van het ministerie van Buitenlandse zaken staat dat er een subsidie van 1 miljoen dollar is toegekend aan de organisatie American Society for Muslim Advancement.

• Palin tegen Ground Zero-moskee 

Telegraaf 19.07.2010 NEW YORK –  Sarah Palin is fel tegen het bouwen van een moskee op de plek waar op 11 september 2001 terroristische aanslagen werden gepleegd door moslimextremisten.

Zie ook:   Nieuw woord Palin 

Blog:  

 Ze hebben eindelijk vrouwen met boerka’s gevonden in Nederland!

Krapuul.nl

Utrecht: Headscarf inspection with ruler

Islam in Europe 

PVV vind Mienister van Ondewwijs

Netherlands: No male prison guards for women who have to remove their headscarves

Islam in Europe 

Nationale Ombudsman: geen mannelijke bewaker voor moslima in cel zonder hoofddoek

Koekoek, wie ben ik?
Blogs
 
juiste actie van buschauffeur wordt door fascistische directie bestraft
 Muizenissigheden
 
Öffentlich-Niederländischer Nahverkehr
Meine Güte
 
Poll: Vrouw uit bus gezet om niqaab, terecht of niet?
Aahn
Barbarismens herravälde
S.A.I. Dux et Princeps S.D.M. Lando
De Tweede Kamer in Frankrijk heeft dinsdag ingestemd met het boerkaverbod
Aahn

De boerka moet uit.

Zware straf voor dwingen tot dragen boerka, tot 15000 euro

Verbod op religieuze symbolen op Duitse scholen leidt tot (doods)bedreigingen

april 27, 2010 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

26 reacties

 1. Deze mensen hebben dus ook geen legitimatie nodig want hoe kun je deze persoon controleren.Gemaskerd op straat lopen is verboden maar hoe noemd men dit.
  Ik zou de mannen met boerka op straat niet graag de kost geven,het is trouwens ook interesant om overvallen en terrorisme te bevorderen. Gewoon verbieden en als ze deze toch willen dragen doen ze dat maar in landen waar men dit normaal vind.
  Ik vind het maar een griezelig idee om iemand tegen te komen die gemaskerd is want iets anders kan ik er niet van maken.De wet geld voor iedereen ,OF NIET SOMS ?

  Reactie door Tony | mei 28, 2010

 2. 1.Deze mensen hebben dus ook geen legitimatie nodig want hoe kun je deze persoon controleren.Gemaskerd op straat lopen is verboden maar hoe noemd men dit.
  Ik zou de mannen met boerka op straat niet graag de kost geven,het is trouwens ook interesant om overvallen en terrorisme te bevorderen. Gewoon verbieden en als ze deze toch willen dragen doen ze dat maar in landen waar men dit normaal vind.
  Ik vind het maar een griezelig idee om iemand tegen te komen die gemaskerd is want iets anders kan ik er niet van maken.De wet geld voor iedereen ,OF NIET SOMS ?

  Reactie door Tony | mei 28, 2010

 3. Ik begrijp het probleem niet helemaal. In eerste instantie gaat het niet eens om zoveel mensen. Hoeveel dragen er nu daadwerkelijk een burqa dus al die ophef om zo’n klein deel van de bevolking is wel erg overdreven. Europa spendeert er veel te veel tijd aan. Tevens verdoen de moslim burgers ook hun tijd. Zelfs in mekka mag een vrouw geen burqa dragen tijdens haar pelgrimsreis. De heiligste plek op aarde voor de moslims en deze verplichte hadj bant de burqa dus ook. De burqa is dus duidelijk geen verplichting vanuit de islam en als een individu daar voor kiest, is dat een persoonlijke en geen religieuze keuze (ten opzichte van de hoofddoek bijvoobeeld). Om deze gezichtsbedekking te verbieden lijkt mij daarom ook geen anti-islam wet gezien de islam zelf dit kledingstuk niet voorschrijft.

  Reactie door Faryda | juni 16, 2010

 4. […] u het nog volgen Geert Wilders van de PVV ??? Terwijl Hoofddoeken worden verboden, voert Ahmed Marcouch  Keppeltjesdag in […]

  Pingback door Kunt u het nog volgen Geert Wilders van de PVV ??? « Debat in de Digitale Hofstad | juni 25, 2010

 5. […] Van Hoofddoekjes, Burka’s en kruizen […]

  Pingback door Ook Den Haag doet (n)iets met Burkaverbod | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | januari 7, 2011

 6. […] Van Hoofddoekjes, Burka’s en kruizen […]

  Pingback door Van Boerkapolitie en Caviapolitie – Korpschef Bernard Welten heeft het gedaan « Debat in de Digitale Hofstad | januari 8, 2011

 7. […] ook: Van Hoofddoekjes, Burka’s en kruizen deel […]

  Pingback door Van Hoofddoekjes, Burka’s en kruizen deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad | januari 8, 2011

 8. PVDA, CDA, Groenlinks, CU en D66 zeggen dat ze voor de hoofddoek en moskeebouw zijn.

  Ze zeggen elke keer dat ze verdragen hebben aangenomen en onderschreven hebben van moslimlanden met hun dictators.
  Deze moslim-dictators hebben allerlei contacten die kunnen zorgen voor een langer verblijf in Nederland. De miljoenen burgers echter komen nu in opstand tegen deze dictators en eisen hun rechten op. PVDA, CDA, Groenlinks en D66 hebben het elke keer over de rechtsstaat, maar tegelijkertijd steunen ze in Nederland een nieuwe implementatie van al die dictatoriale regimes:Haram – Salam bij Utrechtse gemeente, Hallal eten bij overheid instellingen, Hoofddoek implementatie met de steun van corrupte ambtenaren, korancursussen, Overal moskeen neerzetten, Islamlessen steeds uigebreide hersensspoeling bij het onderwijs, Aparte zwemplaatsen en Regels voor vrouwen met een andere achtergrond, Subsidies aan hoofddoek organisaties, Iraanse Nederlandse vrouw doodgemarteld in Iran en PVDA, CDA, Groenlinks, D66 en CU zeggen weer niks, voor hun walgelijke hoofddoek hebben ze wel een breekpunt!

  Islamitische symbolen als breekpunten!.

  PVDA, CDA, Groenlinks, CU en D66 willen niet stoppen met de implementatie van een vijandige ideologie. Ze zijn vastgebonden aan de “immigratie” politiek van de Moslimlanden, aan een verval proces die 1400 jaar geleden in het midden oosten was plaatsgevonden en die wordt nu hier weer van binnenuit hervat.
  Waarom niet een verbod op de hoofddoek/burka en dat wel als breekpunt aanmerken. Een boerka is op de werkvloer van een Westers land een grote belemmering. Anders dan veel andere culturen gebruiken de Europeanen (Nederlanders) mimiek als onderdeel van de communicatie, kortom non verbale communicatie heeft zeer een grote plek bij ons. Door het dragen van een boerka verslechterd de communicatie aanzienlijk, dit heeft dus invloed op het functioneren in onze samenleving en op onze werkvloer.
  Deze partijen ontkennen dat Islam de ideologische bron is van al die dictatoriale regiems: van Marokko tot Indonesië. Het autoritaire en repressieve karakter van de moslim regimes, zijn wortels, kunnen we terugvinden in de beginselen van Islam. Allah, Mohammed en 1 gezagsdrager; één dictator dus. Volgens de koran berust de soevereiniteit bij Allah en zijn Profeet Mohammed. De rechtsorde is op goddelijke bevel gegrondvest (Roger Scruton, Het Westen en de islam, Houtekiet, 2000). Concreet erkent de islam de staat niet als een onafhankelijke instelling waaraan men zijn loyaliteit betuigt (op cit pp 81). Dit is de kern van Islam. Allah, Mohammed en 1 dictator, een constante grondbeginsel, geldt ook voor de stammen die in opstand komen b.v. in Libië : De Islam, in de kern, geeft een mandaat tot ongelijkheid onder de Islamitische wet, gebruikmakend van een dubbele standaard die speciaal ontworpen is om een “niet-moslim” te onderdrukken. Het dwingt tot het naleven van de regime en zijn inherente discriminatie met draconische straffen, met inbegrip uitvoering van de doodstraf op de tegenstanders. Alle volgelingen van Mohammed hadden constant machtsstrijden om dictator te worden, ze vermorden alle tegenstanders om als gezaghebber te kunnen functioneren! Nu uiteindelijk zijn er revoluties begonnen tegen deze politieke stelsel.
  Deze partijen willen niet zien en horen hoe miljoenen mensen onderdrukt worden in hun “geliefde” Islamitische wereld. Je kunt aan de opstanden in Tunesië, Egypte, Iran, Jordanië, Algerije, Marokko en Jemen zien dat de mensen daar niet houden van dictatuur. Moslim wethouders en burgemeesters die banden hebben met hun dictators openen nog steeds grote moskeen in Nederland.
  Kijk naar hun herkomst landen waar de islamitische dictatuur heerst. Je ziet dat ze geen respect hebben voor alles wat niet-islamitisch is. De islam van deze dictaturen is in opmars en zorgt overal ter wereld voor ellende, genocide, terreur en vervolging. In 1973 waren er ongeveer een half miljard moslims in de wereld, vandaag is dat aantal ongeveer 1.8 miljard. In afwachting van een machtsovername in West-Europa bouwen zij met de steun van de Europese regeringen hun structuren uit. Door de islamitische cultuur-wetgeving gestimuleerde bevolkingsgroei, die nog steeds exponentieel is, betekent dit, dat in alle moslim-landen en straks hier in Nederland de gevreesde overbevolking zeer snel plaats vindt. Neem nu Egypte, de overbevolking daar, is een groot probleem. Het bewoonbare gedeelte van Egypte is zo groot als Nederland, maar er wonen wel negentig miljoen mensen, vijfmaal zo veel als in Nederland. De hoofdstad Cairo beslaat een oppervlakte van Amsterdam en haar voorsteden maar het herbergt meer mensen dan in heel Nederland. Pakistan is weer hetzelfde. In Marokko, zijn er binnen 23 jaar meer dan 28 miljoen moslims bij gekomen. Turkije stijgt naar 80 miljoen. Iran telt meer dan 85 miljoen moslims. Pakistan meer dan 110 miljoen: dat is ook een groot probleem.
  Snel groeiende bevolkingen en dictators die nog meer moslims willen. Turken hebben circa 12 miljoen moslims geëxporteerd, 99% naar Europa en leider Erdogan die nog meer bevolkingsgroei wil,beschouwt deze volks verplaatsing als een buitengewoon belangrijke job voor Turkije.

  Zoals bekend groeien moslims razendsnel in Nederland; 9 keer meer dan de Nederlanders. Verscheidene haat predikende imams roepen op voor non stop groei tot de meerderheid bereikt is en jonge moslims polariseren nu al via hun omgangsvormen en de gelaatsbedekking. Moslim dictators willen via hun vijfde colonne in Nederland gaan domineren door te terroriseren. Het zijn juist deze dictators die massa moslims onder de controle houden. In Marokko en Turkije wordt alles streng gecontroleerd en zware onderdrukking wordt ook buiten de grenzen toegepast. Turken en Marokkanen controleren grote massa moslims in Nederland:
  Als voorbeeld,
  Landelijk beraad Marokkanen
  Contactgroep Islam (CGI)
  Federatie van Marokkaanse gemeenschap Nederland
  Milli Görüs Nederland
  Nederlands Islamitische Federatie (NIF)
  Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland (RMMN)
  Stichting Islamitisch Centrum Nederland (SICN)
  Turkse Islamitische Culturele Federatie (TICF)
  Unie van Marokkaanse Moskeeorganisaties (UMMAO)
  Federatie van Islamitische Organisaties Nederland (FION),
  Islamitische Stichting Nederland (ISN) enz. enz..

  Deze organisaties hebben tienduizenden leden en zijn ze bezig met het onderricht in moskee en school om de leden van de nieuwe generaties “bewust” te maken. Wanneer bijvoorbeeld vertegenwoordigers van islamitische federaties openlijk zullen eisen om de migratie van nog honderden miljoenen Moslims niet te beperken, dan helpt de strategie van verzwijgen en negeren niet meer, dan is voor de aanhangers van de 24 moslim dictators de dag van de waarheid aangebroken. En deze dag is waarschijnlijk niet meer al te ver weg.
  Dit moet de basis worden van hun toekomstige Islamitische dictatuur in Nederland. In de islamitische wereld word precies bijgehouden hoe ze de “racisten” via hun eigen wapens kunnen vervolgen. Kijk maar hoeveel moskeeën en moslimscholen er in Nederland worden gebouwd. Dat is om hun eigen volk te laten zien dat Nederland veroverd kan worden.
  PVDA, CDA, Groenlinks en D66 en hun burgemeesters, wethouders gaan gewoon door met hun wanbeleid; Ahmed Aboutaleb en wethouder Hamit Karakus, hebben regelmatig overleg met de dicterende macht uit hun herkomstlanden. Ze bouwen islam structuren en de orders van dictators worden nog steeds doorgevoerd, zo zorgen ze ervoor dat de structuren van verovering doorgaan.  Je ziet overal werkloze moslims rondlopen die hier al 35 jaar van ons uitkeringssysteem leven, aan hun geloof doen ze weinig maar er moet wel een moskee voor ze gebouwd worden. De financiering daarvoor wordt bewerkstelligt via zware uitbuiting van overbevolkte moslimlanden. Dus met het bloed van die mensen daar, kunnen hier in Nederland moskeeën neergezet worden i.o.v. die dictators.  Het gevolg van dit systeem is een complete verval van de samenleving. Hardwerkende mensen die het land ontvluchten. Politieke partijen die de macht in de steden hebben kunnen kopen met subsidies en uitkeringen. De onzekerheid over de vrijheid in de toekomst kweekt wantrouwen. De Koran, het rode boek van al die dictators, geeft uitdrukkelijk opdracht tot de bekering en onderwerping van andersdenkenden. Ze geven je hun moordcultuur als stank voor dank.

  Het is nu tijd om te stoppen met dit waanzinnige ziekte. Moslim dictators en hun druk op de Nederlandse politiek kan nu afgebroken worden. Het moet nu maar eens afgelopen zijn met de bouw van moskeen en islamscholen, anders geeft het alleen nog meer geweld en meer onderdrukking. Kijk maar eens naar de vergiftigde verhoudingen in sommige wijken van grote steden, waar met name islamitische jongeren de autochtone burgers terroriseren en buurten onleefbaar maken. Nederland gaat naar de kloten door het CDA en PVDA! De Nederlander wil geen moskee, geen burka, kijk naar alle landen waar de Islam de scepter zwaait. Hier is het chaos troef. Wij willen niet terug in de tijd.

  Reactie door adriana | februari 28, 2011

 9. […] Van Hoofddoekjes, Burka’s en kruizen deel 1 […]

  Pingback door Jeanine Hennis-Plasschaert VVD – 2e kamerdebat Hoofddoekverbod Stadhuis « Debat in de Digitale Hofstad | maart 16, 2011

 10. […] Van Hoofddoekjes, Burka’s en kruizen deel 1 […]

  Pingback door Weer gedonder in de Amsterdamse gemeenteraad « Debat in de Digitale Hofstad | maart 18, 2011

 11. […] Van Hoofddoekjes, Burka’s en kruizen deel 1 […]

  Pingback door Het hoofddoekverbod ook in Den Haag ? | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | maart 20, 2011

 12. […] Van Hoofddoekjes, Burka’s en kruizen […]

  Pingback door Geert Wilders PVV feliciteert Volendam met hoofddoekverbod « Debat in de Digitale Hofstad | april 4, 2011

 13. […] ook: Van Hoofddoekjes, Burka’s en kruizen deel […]

  Pingback door Het verbod op de Burka en de Integratienota van kabinet VVD-CDA-PVV « Debat in de Digitale Hofstad | juni 19, 2011

 14. […] Van Hoofddoekjes, Burka’s en kruizen deel 1 […]

  Pingback door Van Hoofddoekjes, Burka’s en kruizen deel 3 « Debat in de Digitale Hofstad | juli 23, 2011

 15. […] Van Hoofddoekjes, Burka’s en kruizen deel 1 […]

  Pingback door Het Boerkaverbod nu ook in Nederland « Debat in de Digitale Hofstad | september 16, 2011

 16. […] Van Hoofddoekjes, Burka’s en kruizen deel 1 […]

  Pingback door Het Boerkaverbod nu ook in Nederland – deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad | januari 29, 2012

 17. […] Van Hoofddoekjes, Burka’s en kruizen deel 1 […]

  Pingback door Boerka-verbod weer de kast in ?? « Debat in de Digitale Hofstad | mei 8, 2012

 18. […] Van Hoofddoekjes, Burka’s en kruizen deel 1 […]

  Pingback door Boerkaverbod weer uit de kast ?? « Debat in de Digitale Hofstad | mei 23, 2012

 19. […] Van Hoofddoekjes, Burka’s en kruizen deel 1  […]

  Pingback door Van Hoofddoekjes, Burka’s en kruizen deel 4 « Debat in de Digitale Hofstad | juni 27, 2012

 20. […] Van Hoofddoekjes, Burka’s en kruizen deel 1 […]

  Pingback door 01.02.2014 World Hijab Day Haagse Grote Markt. | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | februari 1, 2014

 21. […] ook: Van Hoofddoekjes, Burka’s en kruizen deel […]

  Pingback door Debat in de Digitale Hofstad | mei 23, 2015

 22. […] ook: Van Hoofddoekjes, Burka’s en kruizen deel […]

  Pingback door Van Hoofddoekjes, Burka’s en kruizen – deel 5 « Debat in de Digitale Hofstad | mei 23, 2015

 23. […] ook: Van Hoofddoekjes, Burka’s en kruizen deel […]

  Pingback door Van Hoofddoekjes, Burka’s, kruizen en Boerkini’s – deel 6 « Debat in de Digitale Hofstad | augustus 18, 2016

 24. […] ook: Van Hoofddoekjes, Burka’s en kruizen deel […]

  Pingback door Haagse PVV wil verbod op Boerkini ook in Den Haag !! | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | augustus 18, 2016

 25. […] ook: Van Hoofddoekjes, Burka’s en kruizen deel […]

  Pingback door Van Hoofddoekjes, Burka’s, kruizen en Boerkini’s – deel 7 « Debat in de Digitale Hofstad | november 23, 2016

 26. […] ook: Van Hoofddoekjes, Burka’s en kruizen deel […]

  Pingback door Van Hoofddoekjes, Burka’s, kruizen en Boerkini’s – deel 8 « Debat in de Digitale Hofstad | november 21, 2017


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: