Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

De achterban van de PVV versus de Kopvodden

De Hoofddoek van Geert Wilders bezorgt de PVV-leden Hoofdpijn.

Na maanden van spectaculaire groei loopt de PVV nu langzaam terug in de peilingen. De kandidatenlijst  werd gepresenteerd.

En als laatste partij presenteerde de PVV het Verkiezingsprogramma PVV. In het programma (pag. 15) handhaaft Wilders het plan voor het „belasten van hoofddoekjes.”

Een groot deel van Wilders’ achterban vindt dat Wilders te ver gaat, blijkt nu. Gesprekken met 14 PVV-aanhangers bevestigen dat beeld. „Niet sterk van de PVV om daar zo’n heikel punt van te maken”, zegt de Rotterdamse wiskundeleraar Richard Radders (30) tegen deze krant.  

Sommigen nemen het plan niet al te serieus. „Het was een blikvangertje, om in het nieuws te komen”, zegt vrachtwagenchaffeur Jack Poelman (48).  

Ook PVV’ers die het in principe eens zijn met Wilders, hebben bezwaar tegen Wilders’ retoriek. „Ik vond dat Wilders een punt had”, zegt Maurice Verbraak (41). „Maar ik was niet gelukkig met de term ‘kopvodden’.”

Zie ook:

Geert Wilders PVV – (Kop)VoddenTaks alsnog in Nederland ???? deel 2

Gemeenteraadsverkiezingen 2010 – Geen Kopvodden in Den Haag en Almere ???

Ook Nebahat Albayrak protesteert tegen hoofdoekverbod van Geert Wilders PVV

De Partij voor de Vrijheid van Geert Wilders staat bekend om haar strenge taal, vooral over moslims – met ‘kopvoddentaks’ als bekend voorbeeld. Een analyse van het verkiezingsprogramma dat gisteren werd gepresenteerd, laat zien dat Wilders nu positieve woorden laat domineren.

‘Hoop’ en ‘optimisme’ zijn twee opvallende woorden die komen bovendrijven in de woordwolk, die is gemaakt door de tekst van het verkiezingsprogramma in te voeren in het computerprogramma Wordle. Dat programma geeft woorden groter weer naarmate ze vaker voorkomen in een tekst.

Wilders heeft zijn gebruikelijke idioom niet helemaal laten varen. Zo komen onder meer de woorden ‘moeten’, ‘islamitische’, en ‘massa-immigratie’ nog altijd voor. Ook Wilders’ nadruk op nationale identiteit is niet verloren gegaan, getuige de woorden ‘onze’, ‘Nederlanders’ en ‘vlag’.

‘PVV-achterban verdeeld over hoofddoek’

AD 24.04.2010  DEN HAAG – Bijna de helft van de achterban van de PVV vindt dat Geert Wilders te hard campagne voert tegen het dragen van hoofddoekjes door moslima’s. Dat schrijft NRC Handelsblad op basis van een peiling van onderzoeksbureau Synovate in …

Achterban PVV is verdeeld over de hoofddoek

NRC 24.04.2010 Bijna de helft van de PVV-achterban vindt dat Geert Wilders te hard campagne voert tegen het dragen van hoofddoekjes door moslima’s. Dat blijkt uit een peiling van onderzoeksbureau Synovate, in opdracht van deze krant.

Hoofddoekje verdeelt aanhang PVV

VK 24.04.2010 De PVV-achterban lijkt niet eensgezind te zijn in de opvattingen over hoofddoekjes. Bijna de helft vindt dat Geert Wilders te hard campagne voert tegen het dragen van hoofddoekjes door moslima’s.

PVV verliest gestaag steun van kiezers

NRC 24.04.2010 Dat blijkt uit een peiling die onderzoeksbureau Synovate deed in opdracht van NRC Handelsblad. Zaterdag zijn de resultaten in die krant gepubliceerd.

PVV’ers verdeeld over hoofddoekjes

Telegraaf 24.04.2010  De PVV voert te hard campagne tegen hoofddoekjes, vindt bijna de helft van de PVV’ers.

‘PVV-achterban verdeeld over hoofddoek’

24.04.2010   (Novum) – Bijna de helft van de achterban van de PVV vindt dat Geert Wilders te hard campagne voert tegen het dragen van hoofddoekjes door moslima’s. Dat schrijft NRC Handelsblad zaterdag op basis van een peiling van onderzoeksbureau Synovate in opdracht van de krant

april 25, 2010 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , ,

2 reacties

  1. […] De achterban van de PVV versus de Kopvodden […]

    Pingback door Kunt u het nog volgen Geert Wilders van de PVV ??? « Debat in de Digitale Hofstad | juni 25, 2010

  2. […] De achterban van de PVV versus de Kopvodden […]

    Pingback door Geert Wilders PVV feliciteert Volendam met hoofddoekverbod « Debat in de Digitale Hofstad | april 4, 2011


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: