Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Politiek en bedreiging op weg naar 9 juni 2010

Niet alleen Geert Wilders heeft last van bedreigingen.

Dreigmailtjes
Een 36-jarige vrouw uit Tilburg die meer dan honderd dreigmailtjes heeft verstuurd aan Geert Wilders, moet voorlopig in de cel blijven. Dat heeft de rechtbank in Breda besloten.

Leerstraf
Het gerechtshof in Den Haag heeft een 14-jarige jongen veroordeeld tot zestien uur leerstraf omdat hij het Tweede-Kamerlid Geert Wilders per e-mail heeft bedreigd.

Zie ook: Toename bedreiging Geert Wilders PVV op weg naar 9 juni 2010 ?

Tot nu toe worden in de politiek alleen premier Jan Peter Balkenende en PVV-voorman Geert Wilders echt omgeven door veiligheidsheidsmensen. Dat blijft ook zo. Cohen, Rutte, Halsema en Pechtold krijgen een zekere mate van begeleiding bij publieke optredens, een veel minder zware variant van beveiliging.

Niet dat er sprake van dreiging is, maar risico’s moeten zoveel mogelijk worden beperkt. De vier genoemde lijsttrekkers hebben nu eenmaal soms nogal uitgesproken standpunten.

Dit gebeurt in de aanloop naar de verkiezingen op 9 juni. Volgens een NCTb-woordvoerder is er geen sprake van extra dreiging, maar gaat het om een gebruikelijke maatregel in verkiezingstijd.

Volgens de zegsman was de maatregel om een aantal politici bij publieke optredens extra te beveiligen ook van kracht tijdens de verkiezingen in 2006. Ook sluit hij niet uit dat op een later tijdstip, ook bij andere politici ‘een extra oogje in het zeil’ wordt gehouden. De huidige maatregel kan volgens de woordvoerder voor alle politici gelden.

‘Normale jongens bedreigen politici
Telegraaf 14.08.2010  De meerderheid van de honderden bedreigingen aan het adres van Haagse politici is afkomstig van minderjarige jongens uit normale gezinnen. Dat zegt zaakofficier van justitie Nicole Vogelenzag zaterdag in het AD.

Vooral jongens bedreigen politici

De Pers 14.08.2010 Zeker de helft van de bedreigingen aan het adres van politici is afkomstig van minderjarige jongens uit normale gezinnen. Geert Wilders op ‘hitlist’

Bedreigen politici vooral door jongeren

VK 14.08.2010 Zeker de helft van de honderden bedreigingen die jaarlijks bij Haagse politici binnenkomen zijn afkomstig van minderjarige jongens uit normale gezinnen.

Meer lijsttrekkers beveiligd

Telegraaf 12.04.2010  De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) laat extra ogen in het zeil houden bij publieke optredens van de lijsttrekkers Job Cohen (PvdA), Mark Rutte (VVD), Femke Halsema (GroenLinks) en Alexander Pechtold (D66).

 NCTb past op lijsttrekkers,

Parool 12.04.2010  DEN HAAG – De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) laat extra ogen in het zeil houden bij publieke optredens van de lijsttrekkers Job Cohen (PvdA), Mark Rutte (VVD), Femke Halsema (GroenLinks) en Alexander Pechtold (D66).

Lijsttrekkers extra beveiligd  

AD 12.04.2010  DEN HAAG – De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) laat extra ogen in het zeil houden bij publieke optredens van de lijsttrekkers Job Cohen (PvdA), Mark Rutte (VVD), Femke Halsema (GroenLinks) en Alexander Pechtold (D66).  

NCTb gaat vier lijsttrekkers extra beveiligen

Trouw 12.04.2010 De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) gaat een extra oogje in zeil houden bij de publieke optredens van lijsttrekkers Job Cohen (PvdA), Femke Halsema (GroenLinks), Alexander Pechtold (D66) en Mark Rutte (VVD).

NCTb past op lijsttrekkers

Trouw 12.04.2010 Tot nu toe worden in de politiek alleen premier Jan Peter Balkenende en PVV-voorman Geert Wilders echt omgeven door veiligheidsheidsmensen. 

Blog: 

Spanningen islamdebat leiden tot extra veiligheidsmaatregelen

Nieuw nieuws nieuws

april 12, 2010 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , ,

7 reacties

 1. […] Politiek en bedreiging op weg naar 9 juni 2010 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – De Beveiliging « Debat in de Digitale Hofstad | augustus 18, 2010

 2. […] Politiek en bedreiging op weg naar 9 juni 2010 […]

  Pingback door Geert Wilders vreest voor zijn leven ! « Debat in de Digitale Hofstad | december 1, 2010

 3. […] Politiek en bedreiging op weg naar 9 juni 2010 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV versus verlanglijst Al-Qa’ida « Debat in de Digitale Hofstad | juli 5, 2011

 4. […] Politiek en bedreiging op weg naar 9 juni 2010 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – Wie wind zaait ….. « Debat in de Digitale Hofstad | juli 10, 2011

 5. […] Zie ook: Politiek en bedreiging op weg naar 9 juni 2010 […]

  Pingback door 11 jaar bedreiging Geert Wilders PVV « Debat in de Digitale Hofstad | oktober 24, 2015

 6. […] zie ook: Politiek en bedreiging op weg naar 9 juni 2010 […]

  Pingback door Debat in de Digitale Hofstad | november 12, 2017

 7. […] zie ook: Politiek en bedreiging op weg naar 9 juni 2010 […]

  Pingback door Nog steeds vreest Geert Wilders voor zijn leven ! « Debat in de Digitale Hofstad | november 12, 2017


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: