Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Haagse Coalitiegesprekken gaan weer verder

Coalitiegesprekken PvdA, VVD, D66 en CDA gaan verder en het college is onderweg….

De vier partijen praten verder met elkaar op advies van oud-informateur Boele Staal. Hij riep de fracties op het te gaan proberen na onenigheid tussen de PvdA en de VVD. De liberalen hadden een voorkeur voor het CDA terwijl de PvDA liever met GroenLinks in zee ging als vierde partij in het college.

Brief  Jeltje van Nieuwenhoven aan fractievoorzitters

Hieronder leest u de brief die mevrouw J. van Nieuwenhoven 15 april 2010 heeft gestuurd aan de fractievoorzitters van de politieke partijen in de gemeenteraad van Den Haag.

In de brief geeft mevrouw Van Nieuwenhoven aan dat zij op basis van het advies van informateur Boele Staal, is begonnen met onderhandelingsgesprekken om te komen tot een nieuw college van Burgemeester en Wethouders. DH 15.04.2010

Hier leest u de complete brief:

Brief mevrouw Van Nieuwenhoven aan de fractievoorzitters van de politieke partijen in de Haagse gemeenteraad

Vier partijen starten Haagse coalitiegesprekken

RTVWEST 12.04.2010 –  DEN HAAG – PvdA, VVD, D66 en CDA hebben maandag gezamenlijk de eerste gesprekken over de coalitievorming in de gemeente Den Haag gevoerd. De gesprekken worden later deze week vervolgd.

De vier partijen praten met elkaar op advies van oud-informateur Boele Staal, die eind vorige week zijn eindverslag naar de gemeenteraad heeft gestuurd. De vier partijen behaalden tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart gezamenlijk 26 zetels.

De PVV, de nummer twee van de verkiezingen met acht zetels, werd eerder door de PvdA uitgesloten van deelname aan het Haagse college.

Gerelateerde berichten

GESPREKKEN OVER VORMING NIEUW COLLEGE  

DH FM 12.04.2010 – PvdA, VVD, D66 en CDA hebben vandaag gezamenlijk de eerste gesprekken gevoerd over de vorming van een nieuw college in Den Haag. De gesprekken worden later deze week voortgezet.

Vrijwel alle Haagse PVV’ers ook landelijk

RTVWEST  12.04.2010  –  DEN HAAG – Zeven van de acht raadsleden die voor de PVV in de Haagse gemeenteraad zitten, staan ook op de landelijke kandidatenlijst van de PVV. Die lijst is maandag gepubliceerd.

Vijf van hen staan in de top twintig en maken dus een reële kans om na de verkiezingen van 9 juni in de Tweede Kamer te komen. De PVV kreeg eerder kritiek omdat de Haagse raadsleden Geert Wilders, Sietse Fritsma en Richard de Mos hun werk in de gemeenteraad combineren met het Kamerlidmaatschap.

Deze combinatie zorgt er volgens andere partijen voor dat de kwaliteit van het raadswerk onder druk komt te staan. Het Kamerlidmaatschap is immers een fulltimebaan. Nu zouden vijf van de acht PVV-raadsleden in Den Haag een dubbele functie kunnen krijgen. In de peilingen staat de partij van Geert Wilders momenteel op 23 zetels.

Ehsan Jami ontbreekt

Opmerkelijk genoeg ontbreekt Ehsan Jami uit Leidschendam-Voorburg op de kandidatenlijst. De oprichter van het comité voor ex-moslims zegt eerst zijn studie bedrijfskunde af te willen maken, zo verklaarde hij maandag.

Vorig najaar maakte PVV-leider Geert Wilders bekend dat Jami politiek actief zou worden voor zijn partij. Het was toen nog onduidelijk of dat in de Kamer zou zijn of wellicht in de gemeenteraad van Den Haag. Jami is geen lid van de Haagse PVV-fractie en komt straks dus ook niet in het parlement.

» Kandidatenlijst PVV

Gerelateerde berichten

ZEVEN PVV RAADSLEDEN OOK LANDELIJK KANDIDAAT

DHFM 12.04.2010 – Zeven van de acht Haagse PVV raadsleden staan ook op de landelijke kandidatenlijst van de PVV. Alleen het jongste raadslid Danielle de Winter is niet verkiesbaar voor de Tweede Kamer. Vijf raadsleden staan bij de bovenste twintig en maken dus grote kans om in het parlement terecht te komen.

De PVV kreeg eerder kritiek omdat Geert Wilders, Sietse Fritsma en Richard de Mos hun werk als raadslid combineren met het Kamerlidmaatschap. Daardoor zouden ze volgens sommige collega’s hun werk niet goed kunnen doen.

De PVV staat in de laatste peilingen rond de 23 zetels.

april 12, 2010 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , ,

3 reacties

  1. […] Haagse Coalitiegesprekken gaan weer verder […]

    Pingback door Raadsverkiezingen 3 maart 2010 – veel rechtse en centrumrechtse college’s. « Debat in de Digitale Hofstad | mei 9, 2010

  2. […] Haagse Coalitiegesprekken gaan weer verder […]

    Pingback door De Haagse College-onderhandelaren verdelen de buit « Debat in de Digitale Hofstad | mei 14, 2010

  3. […] Haagse Coalitiegesprekken gaan weer verder […]

    Pingback door De College-onderhandelaars verdelen de buit « Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | mei 14, 2010


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: