Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Gemeenteraadsverkiezingen 3 maart 2010 – College Arnhem 6 wethouders voor de prijs van 5

6 halen 5 betalen.

Het college in Arnhem zal worden gevormd door SP, VVD, GroenLinks en D66. De PvdA, die net als de SP zeven zetels verwierf, staat voor het eerst in 28 jaar buitenspel.

De gemeente had de afgelopen jaren vijf wethouders, maar de onderhandelaars willen graag „veelvuldig contact met de stad”. Ze achten daarom aanstelling van een zesde wethouder nodig.  

Tegelijkertijd vinden ze het onverantwoord daar een extra salaris tegenover te stellen. Daarom hebben de partijen besloten dat de wethouders een volledige werkweek gaan draaien tegen een 20 procent lager salaris.

„We vinden het niet gepast om in een periode van bezuinigingen de salariskosten van het college te laten stijgen”, aldus de onderhandelaars in een perscommuniqué.  

Zes wethouders voor de prijs van vijf in Arnhem

NRC 06.04.2010 In de gemeente Arnhem gaan zes in plaats van vijf wethouders aan de slag. De zes krijgen 80 procent van het ‘oude’ wethouderssalaris. Dat hebben onderhandelaars van de vier coalitiepartijen gisteren afgesproken.

april 7, 2010 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , ,

1 reactie

  1. […] vervolgens  Arnhem; Gemeenteraadsverkiezingen 3 maart 2010 – College Arnhem 6 wethouders voor de prijs van 5 Gemeenteraadsverkiezingen 3 maart 2010 – PvdA Arnhem niet in […]

    Pingback door Raadsverkiezingen 3 maart 2010 – veel rechtse en centrumrechtse college’s. « Debat in de Digitale Hofstad | mei 9, 2010


Sorry, the comment form is closed at this time.