Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Haagse Coalitie met D66 ???

Sander Dekker van de Haagse VVD dacht al eens aan een Coalitie met PvdA, VVD en PVV.

Om zo veel voor elkaar te hebben kunnen krijgen op het gebied van veiligheid, lastenverlichting en het beperken van bureaucratie en subsidies.

Zie:  Haagse VVD zwaar teleurgesteld in Haagse PVV

Ook de Haagse D66 denkt te weten wat nu die Droomcoalitie is.

 

D66 Den Haag: college van drie partijen

RTVWEST 01.04.2010  –  DEN HAAG – D66 in Den Haag wil een college met drie partijen: PvdA, VVD en D66. Dat zegt fractievoorzitter Marjolein de Jong.

Dit college zou een meerderheid hebben van slechts een zetel maar De Jong ziet dat niet als nadeel. Volgens haar ontstaat er daardoor juist een open debat in de Haagse gemeenteraad zonder dat zaken zijn dichtgetimmerd in een collegeakkoord.

Den Haag zou in de visie van D66 het aantal wethouders in de stad moeten terugdringen van de huidige acht naar zes. Elke partij levert als het aan D66 ligt twee wethouders. 

Andere voorkeuren

De PvdA in Den Haag sprak eerder een voorkeur uit voor een college met PvdA, VVD, D66 en GroenLinks. De VVD zei meer te zien in een samenwerking met het CDA dan met GroenLinks.

Informateur Boele Staal voert sinds vorige week gesprekken met de partijen in Den Haag. Het is nog onduidelijk wat hij ziet als het meest haalbare college. Voor Pasen wil Staal met de eerste resultaten komen. Wel maakte hij afgelopen weekend bekend dat de PVV niet meedoet met de onderhandelingen. Volgens de informateur wilde de partij niet onderhandelen over het hoofddoekjesverbod.

Weblog Marjolein de Jong

Fractievoorzitter Marjolein de Jong gaat niet uit van de risico’s

Gerelateerde berichten

Zie ook:

D66 Den Haag verwijt PVV ‘slalomgedrag’

AD 02.04.2010 DEN HAAG – De D66-fractie in de Haagse gemeenteraad verwijt de PVV ,,slalomgedrag in haar opvattingen over belangrijke zaken”. Dat stelde fractieleider Marjolein de Jong vrijdag in een reactie op de stelling van PVV-partijleider Geert Wilders …

 D66 Den Haag: ‘slalomgedrag’ PVV

Telegraaf 02.04.2010 De D66-fractie in de Haagse gemeenteraad verwijt de PVV „slalomgedrag in haar opvattingen over belangrijke zaken”.

‘Collegevorming is geen spelletje’
Telegraaf 02.04.2010  „Collegeonderhandelingen zijn geen spelletje.” Dat stelde de Haagse wethouder Marnix Norder in een reactie op de stelling van PVV-partijleider Geert Wilders dat het hoofddoekjesverbod voor gemeentelijke en gesubsidieerde instellingen voor zijn partij geen breekpunt is in de collegeonderhandelingen in Den Haag en Almere.

 

Wilders: Hoofddoekjesverbod is geen breekpunt

AD 02.04.2010  DEN HAAG – Met de PVV valt best nog te praten over het hoofddoekjesverbod voor gemeentelijke en gesubsidieerde instellingen. ”Het is voor ons een belangrijk punt, maar geen breekpunt”, stelde partijleider Geert Wilders vrijdag.

Wilders: verbod geen breekpunt
Telegraaf 02.04.2010  Met de PVV valt best nog te praten over het hoofddoekjesverbod voor gemeentelijke en gesubsidieerde instellingen. „Het is voor ons een belangrijk punt, maar geen breekpunt”, stelde partijleider Geert Wilders vrijdag.  

Blog:

Nu Wilders door de kiezer wordt afgestraft is hoofddoekjesverbod spontaan geen breekpunt meer

PVV van Wilders zou het goed doen in de gevestigde politiek

Nieuw nieuws nieuws

april 2, 2010 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , ,

4 reacties

 1. […] Haagse Coalitie met D66 ??? 01.04.2010 […]

  Pingback door Haagse Coalitie PvdA, VVD en D66 ? – Het vertraagde Paasei is onderweg « Debat in de Digitale Hofstad | april 3, 2010

 2. […] Haagse Coalitie met D66 ??? 01.04.2010 […]

  Pingback door Het vertraagde Paasei in het Haagse IJspaleis « Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | april 3, 2010

 3. […] Haagse Coalitie met D66 ??? […]

  Pingback door De Haagse College-onderhandelaren verdelen de buit « Debat in de Digitale Hofstad | mei 14, 2010

 4. […] Haagse Coalitie met D66 ??? […]

  Pingback door De College-onderhandelaars verdelen de buit « Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | mei 14, 2010


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: