Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Geert Wilders PVV – Weer vergeleken met de NSB !!

De partij van Geert Wilders wordt nogal eens vergeleken met de NSB.   

Dan is het deze keer de beurt aan Ella Vogelaar oud-minister van Wonen, Wijken en Integratie.

Volgens de oud-minister van Wonen, Wijken en Integratie is Nederland ‘op drift’. “Recht voor zijn raap zeggen waar het op staat, mensen opzettelijk krenken, daarmee scoor je tegenwoordig als politicus.  

“Het lijkt wel alsof we de belofte die we elkaar hebben gedaan na de Tweede Wereldoorlog ‘dat nooit weer’, vergeten zijn”,  aldus EllaVogelaar. ‘En ik kan u verzekeren dat wie de moeite neemt om het recent verschenen boek over de opkomst van de NSB te lezen en ook het boek Techneuten van de duivel , schokkende parallellen tegenkomt.’ Dit alles naar aanleiding van een opiniestuk dat ze schreef in het christelijke blad VolZin.

Ella Vogelaar is niet de eerste prominent die de PVV in het zelfde rijtje zet als de NSB. Begin maart 2010 was het voormalig SP-leider Agnes Kant die voorzichtig terugblikte op de geschiedenis van Nederland. ‘Gezien ons verleden is het gevaarlijk zondebokken aan te wijzen,’ zei Kant.  Ella Vogelaar is de zoveelste persoon die de partij van Geert Wilders vergelijkt met de nationaalsocialisten uit de Tweede Wereldoorlog. Denk ook aan die Oud-CDA’er.

Zie :

 Zijn NSB en PVV te vergelijken? Video

Parool 17.05.2010  Onder meer voormalig kandidaat-Kamerlid van de PVV Gidi Markuszower en historicus Bas Kromhout waren aanwezig als panellid bij Een middag met Mussert in Kriterion. Centraal stond de vraag of de NSB en PVV te vergelijken zijn. (JELLE DE GEE)

Wilders beklad

AD 17.05.2010 EIBERGEN – Verkiezingsaffiches van de PVV in het Gelderse Eibergen zijn door onbekenden beklad. Het portret van PVV-leider Geert Wilders is daarbij voorzien van de snor en de haarlok van Adolf Hitler.

Wilders: ‘PVV krijgt 25 zetels’

17.05.2010 AD  Geert Wilders schat zijn eigen Partij voor de Vrijheid bij de Tweede Kamerverkiezingen van 9 juni in op 25 zetels. ,,Daarmee worden we niet de grootste partij van het land, maar het zou toch een prachtig resultaat zijn”, zei de PVV-lijsttrekker in de eerste van elf bijeenkomsten met lijsttrekkers op de redactievloer van De Twentsche Courant Tubantia.

Zie ook:

Vogelaar ziet parallellen tussen PVV en NSB

VK 02.04.2010 Oud-minister Ella Vogelaar (PvdA) ziet ‘schokkende parallellen’ tussen de opkomst van de PVV en die van de NSB. Dat schrijft ze deze week in het blad VolZin schrijft , een ‘tijdschrift voor zinvol leven’.

Vogelaar ziet parallellen tussen PVV en NSB

AD 02.04.2010  ROTTERDAM – Oud-minister van Wonen, Wijken en Integratie Ella Vogelaar (PvdA) ziet ‘schokkende parallellen’ tussen de opkomst van de PVV en die van de NSB.  

Ella Vogelaar: Schokkende parallellen tussen PVV en NSB

Elsevier 02.04.2010  Oud-minister voor Integratie Ella Vogelaar (PvdA) ziet ‘schokkende parallellen’ tussen de opmars van de PVV en die van de NSB. Vogelaar is de zoveelste persoon die de partij van Geert Wilders vergelijkt met de nationaalsocialisten uit de Tweede Wereldoorlog.

Vogelaar: Parallel PVV en NSB

Telegraaf 02.04.2010  Voormalig PvdA-minister Ella Vogelaar signaleert ‘schokkende parallellen’ tussen de opkomst van de PVV en die van de NSB voor de Tweede Wereldoorlog.

Zie ook:

Gemeenteraadsverkiezingen 2010 – Geert Wilders PVV uitgemaakt voor NSB

Geert Wilder PVV – Vandaag Den Haag en Almere morgen de Wereld 07.03.2010

Is Geert Wilders Cabaret, of is Herman van Veen Politiek ?

Duitse krant vergelijkt Wilders met Hitler 

AD 07.03.2010 ROTTERDAM – Geert Wilders wordt in een Duitse krant vergeleken met Adolf Hitler. Volgens de Süddeutsche Zeitung deed de overwinningspeech die Wilders na de gemeenteraadsverkiezingen hield denken aan Hitler.

Lees hier het stuk in de Süddeutsche Zeitung

Mehr zum Thema

april 2, 2010 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , ,

8 reacties

 1. […] Geert Wilders PVV – Weer vergeleken met de NSB !! […]

  Pingback door Toename bedreiging Geert Wilders PVV op weg naar 9 juni 2010 – deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad | juni 6, 2010

 2. […] Geert Wilders PVV – Weer vergeleken met de NSB !! […]

  Pingback door Jack Biskop CDA – Wat is de Overeenkomst tussen PVV en NSB ? « Debat in de Digitale Hofstad | november 27, 2010

 3. […] Geert Wilders PVV – Weer vergeleken met de NSB !! […]

  Pingback door Geert Wilders PVV in tabel met Adolf Hitler « Debat in de Digitale Hofstad | april 25, 2011

 4. […] zie ook: Geert Wilders PVV – Weer vergeleken met de NSB !! […]

  Pingback door Ruzie tussen de PvdA en de PVV op weg naar 19 maart 2014 | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | maart 15, 2014

 5. […] zie ook: Geert Wilders PVV – Weer vergeleken met de NSB !! […]

  Pingback door Haags Smurfendebat « Debat in de Digitale Hofstad | maart 16, 2014

 6. […] zie ook: Geert Wilders PVV – Weer vergeleken met de NSB !! […]

  Pingback door Het Haagse Smurfendebat | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | maart 16, 2014

 7. […] zie ook: Geert Wilders PVV – Weer vergeleken met de NSB !! […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – broodje Marokkaan « Debat in de Digitale Hofstad | maart 30, 2014

 8. […] zie ook: Geert Wilders PVV – Weer vergeleken met de NSB !! […]

  Pingback door Ruzie tussen de PvdA en de PVV op weg naar 19 maart 2014 « Debat in de Digitale Hofstad | april 1, 2014


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: