Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Fraude oud-gedeputeerde Ton Hooijmaijers VVD, Noord Holland

Vorig jaar moest Hooijmaijers opstappen als bestuurder in Noord-Holland in de Icesave-affaire.

Volgens Hooijmaijers lijkt het erop alsof er nog steeds hard op zijn persoon wordt gespeeld. ,,Na mijn vertrek bij de provincie ben ik werkloos geworden. En nu krijg je dit weer. Veel dieper kun je volgens mij niet zakken’, aldus Hooijmaijers.

Het gaat om een omkoping in de periode tussen 2001 en 2010. Hooijmaijers was lid van de Gedeputeerde Staten van Noord-Holland en wethouder Economische Zaken in Amsterdam. Nu wordt hij verdacht van omkoping en lobbywerkzaamheden voor bouwbedrijven, aldus schrijft De Telegraaf.

Het onderzoek ging verder –>>  meer

OM eist vier jaar tegen oud-VVD-gedeputeerde Ton Hooijmaijers

VK 18.11.2013 Het Openbaar Ministerie eist vier jaar onvoorwaardelijke celstraf tegen voormalig VVD-gedeputeerde Ton Hooijmaijers. De officier van justitie maakte vanmiddag de aanklacht bekend in de rechtbank in Haarlem.

Volgens het OM is bewezen dat Hooijmaijers (52) tussen 2004 en 2009 zich schuldig heeft gemaakt aan omkoping, het witwassen van 491.000 euro en valsheid in geschrifte. Hij was toen achtereenvolgens lid van Provinciale Staten en Gedeputeerde Staten van Noord-Holland. Het onderzoek naar de handel en wandel van de voormalige provinciebestuurder duurde meer dan drie jaar.

Lees ook Hooijmaijers: ‘Ik blijf strijden voor mijn recht’ – 06/11/13

Lees ook Felle Hooijmaijers volhardt in ontkenning – 05/11/13

OM eist 4 jaar cel tegen VVD’er Hooijmaijers

Trouw 18.11.2013 Voormalig VVD-gedeputeerde Ton Hooijmaijers moet 4 jaar de cel in. Dat vindt de officier van justitie, die zijn eis vandaag uitsprak voor de rechtbank in Haarlem.

De forse strafeis is het voorlopig hoogtepunt in de strafzaak tegen de oud-bestuurder, die de beschuldigingen tot dusver in alle toonaarden van de hand heeft gewezen. De verdenkingen strekken zich uit over de periode 2004-2009, toen Hooijmaijers achtereenvolgens lid van Provinciale Staten en Gedeputeerde Staten van Noord-Holland was. Het onderzoek duurde ruim 3 jaar

Verwant nieuws;

OM eist vier jaar cel in zaak-Hooijmaijers

NU 18.11.2013 Het Openbaar Ministerie (OM) eist een onvoorwaardelijke celstraf van vier jaar tegen oud-gedeputeerde Ton Hooijmaijers (VVD).

Volgens het OM is bewezen dat Hooijmaijers (52) zich schuldig heeft gemaakt aan omkoping, witwassen en valsheid in geschrifte, in de periode dat hij gedeputeerde was.

Tegen zijn vrouw Jocelyn P., die hem zou assisteren, werd een werkstraf van 240 uur, een geldboete van 25.000 euro en een voorwaardelijke celstraf van drie maanden geeist.

OM eist vier jaar cel tegen oud-gedeputeerde Hooijmaijers

Elsevier 18.11.2013 Het Openbaar Ministerie (OM) eist vier jaar voorwaardelijke celstraf tegen oud-gedeputeerde Ton Hooijmaijers (VVD). Hooijmaijers wordt verdacht van omkoping, witwassen en valsheid in geschrifte.

OM eist vier jaar cel tegen Hooijmaijers

Telegraaf 18.11.2013 Voormalig VVD-gedeputeerde Ton Hooijmaijers moet 4 jaar de cel in. Dat vindt de officier van justitie, die zijn eis maandag uitsprak voor de rechtbank in Haarlem.

OM eist vier jaar cel tegen oud-gedeputeerde Hooijmaijers›

NRC 18.11.2013 Het Openbaar Ministerie eist vier jaar onvoorwaardelijk tegen voormalig VVD-gedeputeerde van de provincie Noord-Holland Ton Hooijmaijers. Dat zei de officier van justitie vandaag bij de rechtbank Haarlem tijdens het requisitoir in de strafzaak tegen Hooijmaijers en zijn vrouw.12:46

Info Hooijmaijers zoek

Telegraaf 07.11.2013 Dozen vol persoonlijke dossiers van de Noord-Hollandse gedeputeerde Jaap Bond zijn daags na justitie-invallen bij zijn van corruptie verdachte collega Ton Hooijmaijers verwijderd uit het Haarlemse provinciehuis. Dat gebeurde in het voorjaar van 2010.

Hooijmaijers: ‘Ik blijf strijden voor mijn recht’

Trouw 06.11.2013 ‘Dit is deels een politiek proces. Dat is de enige manier waarop ik dit kan uitleggen. Toen ik werd opgepakt, stond al vast hoe het zat. Maar ik gun het ze niet mezelf van een brug af te rijden. Ik blijf ze achtervolgen. Ik blijf strijden voor mijn recht.’

Dat zei de van corruptie, witwassen en valsheid in geschrifte beschuldige oud-VVD-gedeputeerde Ton Hooijmaijers vandaag voor de rechtbank in Haarlem. Daar bleek aan het einde van de derde zittingsdag in het proces tegen hem en zijn vrouw dat de voormalig provinciebestuurder door het strafproces en beslagleggingen financieel nagenoeg aan de grond zit.

Hooijmaijers: politiek proces

Telegraaf 06.11.2013 ‘Dit is deels een politiek proces. Dat is de enige manier waarop ik dit kan uitleggen. Toen ik werd opgepakt, stond al vast hoe het zat. Maar ik gun het ze niet mezelf van een brug af te rijden. Ik blijf ze achtervolgen. Ik blijf strijden voor mijn recht.’

Felle Hooijmaijers volhardt in ontkenning

Trouw 05.11.2013 Oud-VVD-gedeputeerde Ton Hooijmaijers is ook op de tweede dag van zijn proces bij de rechtbank in Haarlem categorisch en in alle toonaarden blijven ontkennen dat hij zich aan enig strafbaar feit schuldig heeft gemaakt.

Hooijmaijers ontkent fel

Telegraaf 05.11.2013 Oud-VVD-gedeputeerde Ton Hooijmaijers is ook op de tweede dag van zijn proces bij de rechtbank in Haarlem categorisch en in alle toonaarden blijven ontkennen dat hij zich aan enig strafbaar feit schuldig heeft gemaakt.

Felle Hooijmaijers volhardt in ontkenning

NU 05.11.2013 Oud-VVD-gedeputeerde Ton Hooijmaijers is ook op de tweede dag van zijn proces bij de rechtbank in Haarlem categorisch en in alle toonaarden blijven ontkennen dat hij zich aan enig strafbaar feit schuldig heeft gemaakt.

Hooijmaijers meent dat justitie geen zaak heeft en er vooral op uit is hem ”een oor aan te naaien”. Hij voelt zich genoodzaakt zijn onschuld te bewijzen.

Hooijmaijers weer voor rechter

Trouw 05.11.2013 De rechtszaak tegen oud-gedeputeerde van Noord-Holland Ton Hooijmaijers gaat dinsdag verder. Volg de zaak hier LIVE via Twitter.

Gerelateerde artikelen;

04-11: Zaak Hooijmaijers uitgebreid

04-11: Hooijmaijers wilde einde bedrijf

03-11: Hooijmaijers voor rechter

29-10: Bouwer schikte al in zaak-Hooijmaijers

29-10: Proces tegen oud-gedeputeerde

29-10: Start zaak Hooijmaijers

OM breidt vervolging oud-gedeputeerde Hooijmaijers uit

Elsevier 04.11.2013 Het Openbaar Ministerie (OM) gaat uitgebreider onderzoek doen naar voormalig VVD-gedeputeerde Ton Hooijmaijers. Keek het OM eerst alleen nog naar de periode 2005-2009, nu wordt ook zijn ‘handel en wandel’ in 2004 onderzocht. Hooijmaijers moet zich maandag voor de rechtbank in Haarlem verantwoorden, omdat hij wordt verdacht van omkoping, valsheid in geschrifte en witwassen. Tijdens de zitting zei Hooijmaijers dat ‘corruptie en criminaliteit‘ hem vreemd zijn.

zie ook: 11 jul 2011 Provincie start uitgebreid onderzoek naar oud-Statenlid

Vervolging Hooijmaijers uitgebreid

NU 04.11.2013 Het Openbaar Ministerie (OM) vervolgt oud-gedeputeerde Ton Hooijmaijers alsnog ook voor zijn handel en wandel in 2004. Volgens de rechtbank in Haarlem komt het besluit van het OM laat, maar mag het wel volgens de wet.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: Ton Hooijmaijers

Hooijmaijers voor meer zaken vervolgd

NRC 04.11.2013 Voormalig VVD-gedeputeerde Ton Hooijmaijers wordt ook vervolgd voor zaken die in 2004 hebben gespeeld. De officier van justitie kwam vandaag op de zitting met een wijziging van de tenlastelegging, meldt RTV Noord-Holland. Lees verder

Zaak Hooijmaijers uitgebreid

Telegraaf 04.11.2013 Het Openbaar Ministerie (OM) vervolgt oud-gedeputeerde Ton Hooijmaijers alsnog ook voor zijn handel en wandel in 2004. Volgens de rechtbank in Haarlem komt het besluit van het OM laat, maar mag het wel volgens de wet. Tot nu toe had justitie de periode waarover Hooijmaijers wordt vervolgd beperkt tot zijn tijd als gedeputeerde (2005-2009). Dit om de zaak „behapbaar” te houden.

Gerelateerde artikelen;

04-11: Zaak-Hooijmaijers van start

04-11: Hooijmaijers wilde einde bedrijf

03-11: Hooijmaijers voor rechter

29-10: Bouwer schikte al in zaak-Hooijmaijers

OM breidt vervolging Hooijmaijers uit

Trouw 04.11.2013 Het Openbaar Ministerie (OM) vervolgt oud-gedeputeerde Ton Hooijmaijers alsnog ook voor zijn handel en wandel in 2004.

Volgens de rechtbank in Haarlem komt het besluit van het OM laat, maar mag het wel volgens de wet. Tot nu toe had justitie de periode waarover Hooijmaijers wordt vervolgd beperkt tot zijn tijd als gedeputeerde (2005-2009). Dit om de zaak ‘behapbaar” te houden.

Ex-gedeputeerde Hooijmaijers (VVD) wilde adviesbureau opheffen

Trouw 04.11.2013 Voormalig VVD-gedeputeerde Ton Hooijmaijers wilde zijn adviesbureau Move Consultants bij aanvang van zijn politieke loopbaan in 2001 in eerste instantie helemaal opheffen. Hij zag daarvan af toen advocaten hem het advies gaven dit niet te doen. Dat zei hij maandag tegen de rechtbank in Haarlem.

Hooijmaijers wilde einde bedrijf

Telegraaf 04.11.2013 Voormalig VVD-gedeputeerde Ton Hooijmaijers wilde zijn adviesbureau Move Consultants bij aanvang van zijn politieke loopbaan in 2001 in eerste instantie helemaal opheffen. Hij zag daarvan af toen advocaten hem het advies gaven dit niet te doen. Dat zei hij maandag tegen de rechtbank in Haarlem.

Voormalig VVD-gedeputeerde Hooijmaijers voor de rechter wegens fraude

NRC 04.11.2013 Voormalig VVD-gedeputeerde Ton Hooijmaijers moet zich vandaag voor de rechtbank in Haarlem verantwoorden wegens fraude. De 53-jarige oud-politicus wordt verdacht van omkoping, valsheid in geschrifte en witwassen. Hooijmaijers stelt zich tijdens de zitting, die een uur geleden is gestart, opvallend aanvallend op. Lees verder

Hooijmaijers voor rechter

Telegraaf 03.10.2013 Oud-gedeputeerde van Noord-Holland Ton Hooijmaijers staat maandag na 3,5 jaar onderzoek en voorbereiding door justitie eindelijk voor de rechter in Haarlem. De 52-jarige politicus staat terecht wegens fraude, omkoping, valsheid in geschrifte en witwassen.

Gerelateerde artikelen;

29-10: Bouwer schikte al in de zaak Hooijers

29-10: Proces tegen oud-gedeputeerde

29-10: Start zaak Hooijmaijers

21-05: Verklaring inetgriteit VVD’ers

Werkstraf geëist tegen medeverdachte Ton Hooijmaijers

BB 29.10.2013 Hij stelde zijn makelaardij volgens justitie beschikbaar voor het doorsluizen van omkopingsgeld naar voormalig VVD-gedeputeerde Ton Hooijmaijers. Die rol kwam Arnold van de K. (67) uit Vinkeveen dinsdag te staan op een strafeis van 240 uur werkstraf en 3 maanden voorwaardelijke celstraf.

Echtgenote

Met de zaak tegen Van de K. is ook het startsein gegeven voor het proces tegen Hooijmaijers. Behalve de oud-gedeputeerde van Noord-Holland, die vanaf maandag terechtstaat, moet ook diens echtgenote zich verantwoorden voor haar vermeende rol in de zaak die draait om omkoping, witwassen en valsheid in geschrifte.

Gerelateerde artikelen

Proces tegen oud-gedeputeerde

Telegraaf 29.10.2013 Hij stelde zijn makelaardij volgens justitie beschikbaar voor het doorsluizen van omkopingsgeld naar voormalig VVD-gedeputeerde Ton Hooijmaijers. Die rol kwam Arnold van de K. (67) uit Vinkeveen dinsdag te staan op een strafeis van 240 uur werkstraf en 3 maanden voorwaardelijke celstraf.

Start zaak Hooijmaijers

Telegraaf 29.10.2013 De zaak tegen de Noord-Hollandse oud-gedeputeerde Ton Hooijmaijers gaat vandaag van start. De VVD’er wordt verdacht van fraude, omkoping en witwassen in de periode dat hij bestuurder was in Noord-Holland. Hij heeft volgens justitie 1,6 miljoen euro aan smeergeld aangenomen. Als eerste staat vandaag een compagnon van Hooijmaijers terecht, volgende week is het de beurt aan de VVD’er zelf.

‘Rapport geheim gehouden’

Telegraaf 20.12.2012  De Noord-Hollandse oud-gedeputeerde Ton Hooijmaijers heeft zich schuldig gemaakt aan „belangenverstrengeling”, zegt een voormalig lid van de Provinciale Staten woensdag in Nieuwsuur. Hooijmaijers en zijn voorganger Henri Meijdam zouden een rapport over de vroegere kruitfabriek in Muiden geheim hebben gehouden. Dat zou zijn gebeurd op verzoek van de eigenaar van het terrein, projectontwikkelaar Rolf Visser. Die wilde een grote nieuwbouwwijk ontwikkelen.

‘Moet naast volksjongen Hooijmaijers niet ook regent Borghouts terecht staan?’

VK 14.12.2012 De volksjongen Hooijmaijers van de VVD en de regent Borghouts van GroenLinks konden uitstekend met elkaar overweg. Maar Borghouts verzuimde een oogje in het zeil te houden, schrijft columnist Meindert Fennema. ‘Hij verzaakte zijn rol als regent en zo kon Hooijmaijers ontsporen. Zou Borghouts niet ook terecht moeten staan wegens plichtsverzuim?’

‘Geen boevenbende bij provincie Noord-Holland’

BB 31.10.2012 Er is geen reden om aan te nemen dat er bij de provincie Noord-Holland structureel een ‘boevenbende’ was of is. Dat concludeert een commissie onder leiding van emeritus-hoogleraar Hans van den Heuvel woensdag in een rapport. De commissie Schoon Schip onderzocht in opdracht van de provincie de bestuurscultuur in Noord-Holland tussen 2003 en 2011. De commissie stelt wel dat de van corruptie beschuldigde oud-gedeputeerde Ton Hooijmaijers te veel macht naar zich kon toetrekken. Hij kreeg daarbij te weinig tegengas van de andere gedeputeerden en toenmalig commissaris van de Koningin, Harry Borghouts. Die was volgens de commissie niet in staat Hooijmaijers in toom te houden.

Gerelateerde artikelen

‘Hooijmaijers de maffioso’

Telegraaf 20.10.2012 De aanklacht tegen oud-gedeputeerde Ton Hooijmaijers blijkt slechts een deel te zijn van de verziekte bestuurscultuur van de provincie Noord-Holland. Dat blijkt uit een onthutsend verhaal dat de Gooi- en Eemlander zaterdag heeft gepubliceerd. Onderling spraken gedeputeerden en Commissaris van de Koningin, Harry Borghouts, elkaar aan in maffiose termen, blijkt uit interne e-mails die de krant heeft ingezien.

Gerelateerde artikelen;

18-10: Hooijmaijers spreekt

13-10: Schiphol wil Hooijmaijers horen

05-10: GS ‘geschokt’ over vervolging

05-10: Hooijmaijers voor de rechter

11-01: Veel meldingen corruptie N-H

11-01: Corruptie in Noord-Holland

14-11: Onderzoek bij provincie

OM: Hooijmaijers dupeerde de maatschappij

BB 18.10.2012 Met het aannemen van steekpenningen, witwassen en valsheid in geschrifte tijdens zijn werk als gedeputeerde voor de provincie Noord-Holland heeft Ton Hooijmaijers (51) de maatschappij ernstig gedupeerd. Dat stelde de officier van justitie in de rechtbank in Haarlem, aan het begin van het strafproces tegen de voormalig bestuurder.

Gerelateerde artikelen;

‘Corruptie Hooijmaijers ongekend  video, audio

NOS 18.10.2012 De Noord-Hollandse oud-gedeputeerde Ton Hooijmaijers heeft zich volgens het OM schuldig gemaakt aan fraude op een ongekende schaal. Dat zei de Officier van Justitie vanmorgen bij de start van het strafproces tegen Hooijmaijers. De oud-gedeputeerde ontkent dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan corruptie. “Het OM heeft geen enkel bewijs.”

Bekijk ook…

         5 okt 2012 Ex-gedeputeerde voor de rechter

         18 okt 2012 Hooijmaijers: ik ben en blijf onschuldig

         18 okt 2012 Uniek dat een oud-gedeputeerde door OM wordt gedaagd

‘Elke bestuurder kan iets leren van Hooijmaijers’

VK 18.10.2012 De zaak-Hooijmaijers ontleent zijn relevantie aan de herkenbaarheid van bestuurlijke dilemma’s. Dat betoogt hoogleraar bestuurskunde Leo Huberts. Ton Hooijmaijers was een boeiende en ondernemende bestuurder. Een echte ‘aanjager’, noemde een collega hem. Hij was VVD-gedeputeerde in Noord-Holland met ruimtelijke ordening, grondzaken, Schiphol en financiën in zijn portefeuille.

Kan Hooijmaijers álles blijven ontkennen?

Trouw 18.10.2012 Alles is uit zijn verband getrokken, zo reageerde de Noord-Hollandse ex-gedeputeerde Ton Hooijmaijers (51) onlangs op het nieuws dat hij voor de strafrechter moet verschijnen. Of de beschuldigingen van corruptie, valsheid in geschrifte en witwassen uit hun verband getrokken zijn, blijkt de komende tijd in de Haarlemse rechtbank. Vandaag wordt daar besproken hoe de rechtszaak over mogelijk één van de ernstigste gevallen van bestuurlijke corruptie in Nederland inhoudelijk zal verlopen.

Hooijmaijers: ‘Corrupt ben ik nooit geweest’

Trouw 18.10.2012 Met het aannemen van steekpenningen, witwassen en valsheid in geschrifte tijdens zijn werk als gedeputeerde voor de provincie Noord-Holland heeft Ton Hooijmaijers (51) de maatschappij ernstig gedupeerd. Dat stelde de officier van justitie donderdag in de rechtbank in Haarlem, aan het begin van het strafproces tegen de voormalig bestuurder. Hooijmaijers spreekt alle beschuldigingen tegen.

Hooijmaijers verbreekt stilzwijgen

Telegraaf 18.10.2012 Oud-gedeputeerde Ton Hooijmaijers van de provincie Noord-Holland, die vandaag wegens corruptie voor de Haarlemse rechter moet verschijnen, zegt niets te weten van zijn vermeende omkoping door Fortis Bank.Het OM verdenkt de voormalig VVD-gedeputeerde onder meer van het, via een tussenpersoon, aannemen van steekpenningen van Fortis Bank.

Schiphol wil Hooijmaijers horen

Telegraaf 13.10.2012  De van omkoping verdachte ex-gedeputeerde Ton Hooijmaijers van Noord-Holland gaat worden gehoord door luchthaven Schiphol over zijn rol bij de miljoenenschikking met projectontwikkelaar Chipshol.

OM: Hooijmaijers nam steekpenningen aan

BB 11.10.2012 Oud-gedeputeerde Ton Hooijmaijers van de provincie Noord-Holland heeft in 2007 ruim 7000 euro aan steekpenningen ontvangen van Fortis Nederland. Dat staat in de dagvaarding tegen hem. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dat donderdag bevestigd.

Gerelateerde artikelen

05-10 Verdachte oud-gedeputeerde Hooijmaijers voor rechter

11-01 Tientallen meldingen van corruptie Noord-Holland

15-11 Hoogleraren onderzoeken integriteit Noord-Holland

21-07 PS Noord-Holland spoedvergaderen over Hooijmaijers

19-07 Geen vertrouwen in eigen onderzoek naar Hooijmaijers

‘Fortis Bank kocht gedeputeerde Hooijmaijers om’

Elsevier 11.10.2012 De voormalige Fortis Bank heeft ex-gedeputeerde van Noord-Holland Ton Hooijmaijers (VVD) omgekocht zodat het huisbankier van de provincie kon worden. Dat staat in de tenlastelegging in de strafzaak tegen Hooijmaijers. Dat meldt de NOS, die de tenlastelegging tegen de ex-gedeputeerde heeft ingezien. Hooijmaijers zou ook politici in Muiden onder druk hebben gezet om in te stemmen met een bouwproject. Hooijmaijers was politiek adviseur bij het project en misbruikte zijn rol om de gemeente met de bouwplannen te laten instemmen, schreef de Volkskrant in 2010.

Zie ook: Groot fraude-onderzoek provincie Noord-Holland

‘Hooijmaijers kreeg steekpenningen Fortis’

Trouw 11.10.2012 Oud-gedeputeerde Ton Hooijmaijers van de provincie Noord-Holland heeft in 2007 ruim 7000 euro aan steekpenningen ontvangen van Fortis Nederland. Dat staat in de dagvaarding tegen hem. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dat donderdag bevestigd.

‘Fortis kocht Ton Hooijmaijers om voor gunsten van Noord-Holland’

 NRC 11.10.2012 De voormalige bank Fortis heeft Ton Hooijmaijers omgekocht om huisbankier van de provincie Noord-Holland te worden, zo staat in de tenlastelegging in de strafzaak tegen de ex-gedeputeerde, meldt de NOS.

‘Hooijmaijers kreeg steekpenningen Fortis’

NU 11.10.2012 Oud-gedeputeerde Ton Hooijmaijers van de provincie Noord-Holland heeft in 2007 ruim 7000 euro aan steekpenningen ontvangen van Fortis Nederland. Dat staat in de dagvaarding tegen hem. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dat donderdag bevestigd.

Gerelateerde artikelen

05/10/2012 Ex-gedeputeerde Hooijmaijers voor de rechter

19/07/2011 Hooijmaijers verzweeg zakelijke banden

08/09/2010 VVD’er Hooijmaijers verdachte in omkopingszaak

23/04/2010 ‘Beslag justitie op panden Hooijmaijers’

01/04/2010 Rijksrecherche doet inval bij VVD’er Hooijmaijers

Ex-gedeputeerde Hooijmaijers voor de rechter

NU 05.10.2012 Oud-gedeputeerde Ton Hooijmaijers van de provincie Noord-Holland wordt vervolgd voor het aannemen van steekpenningen, valsheid in geschrift en witwassen.

Gerelateerde artikelen

Voormalig gedeputeerde Hooijmaijers vervolgd voor omkoping

 NRC 05.10.2012 Voormalig VVD-gedeputeerde Ton Hooijmaijers wordt vervolgd voor omkoping, valsheid in geschrifte en witwassen. Ook zijn vrouw en een makelaar uit Amsterdam worden vervolgd, bevestigt een woordvoerder van het landelijk parket van het Openbaar Ministerie vandaag na een artikel hierover in de Volkskrant.

Provinciebestuurder officieel verdacht van omkoping

AD 08.09.2010 HAARLEM – Oud-gedeputeerde van Noord-Holland Ton Hooijmaijers is officieel als verdachte aangemerkt in een zaak die draait om omkoping en ambtelijke corruptie. Dat meldt een woordvoerder van het landelijk parket. Waarvan Hooijmaijers precies wordt verdacht is nog in onderzoek.

OM: Hooijmaijers officieel verdachte in omkopingszaak

VK 08.09.2010 De Noord-Hollandse oud-gedeputeerde Ton Hooijmaijers wordt officieel verdacht van omkoping en ambtelijke corruptie. Een woordvoerder van het landelijk parket bevestigde woensdag een bericht daarover in NRC Handelsblad.

·  Hooijmaijers mogelijk corrupt

·  Hooijmaijers drukte deals door

·  Corruptieonderzoek uitgebreid

Justitie onderzoekt corruptie polder Muiden

NRC 08.09.2010 Het onderzoek van justitie naar ex-gedeputeerde Ton Hooijmaijers (VVD) richt zich onder meer op betalingen van een bouwbedrijf in verband met gebiedsontwikkeling in de Bloemendalerpolder bij Muiden. Dat blijkt uit gesprekken met betrokkenen. De ex-gedeputeerde van Noord-Holland wordt verdacht van ambtelijke omkoping en corruptie.

Oudgedeputeerde VVD nu officieel verdacht

Telegraaf 08.09.2010 Voormalig gedeputeerde Ton Hooijmaijers (VVD) wordt officieel verdacht van omkoping en ambtelijke corruptie.

VVD’er Hooijmaijers ontdaan na inval

AD 01.04.2010 AMSTERDAM – Oud-gedeputeerde Ton Hooijmaijers (VVD) van Noord-Holland is nog altijd ontdaan van de inval die de Rijksrecherche woensdagavond bij hem thuis heeft gedaan. ,,Ik ben totaal uit het veld geslagen”, zo zei hij donderdag.

Hooijmaijers ontdaan na inval

Telegraaf 01.04.2010  Oud-gedeputeerde Ton Hooijmaijers (VVD) van Noord-Holland is nog altijd ontdaan van de inval die de Rijksrecherche woensdagavond bij hem thuis heeft gedaan.

Inval bij ex-politicus Ton Hooijmaijers

NRC 01.04.2010  De opsporingsdienst FIOD-ECD en de Rijksrecherche hebben gisteren een inval gedaan bij voormalig wethouder en gedeputeerde Ton Hooijmaijers. De administratie en computer van Hooijmaijers werd daarbij in beslag genomen. De VVD’er wordt verdacht van ambtelijke corruptie en omkoping in zijn periode als wethouder Economische Zaken in Amsterdam en als provinciaal bestuurder in Noord-Holland.

‘Oud-gedeputeerde VVD’er verdacht van omkoping’

Elsevier 01.04.2010 De rijksrecherche heeft een inval gedaan in het huis van de VVD’er Ton Hooijmaijers. Hij wordt verdacht van ‘ambtelijke omkoping’, dat schrijft De Telegraaf.

Lees ook:

Advertenties

april 2, 2010 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , ,

9 reacties »

 1. […] verband wordt gebracht met frauderen. Je hand ophouden, ok, maar frauderen? Dat is toch meestal een rechtse hobby. De rechtse opinie blogs zien hun kans schoon, zoals het heerlijk zurige SP transparant. Ook de […]

  Pingback door SP-er Akansel Kaymaz verdacht van fraude | Vrijwel altijd | september 13, 2010 | Beantwoorden

 2. […] dossier van die inhalige meneer Ton Hooijmaijers VVD, Noord-Holland is nog niet gesloten […]

  Pingback door Gedonder met VVD-wethouder Jos van Rey gemeente Roermond « Debat in de Digitale Hofstad | oktober 19, 2012 | Beantwoorden

 3. […] Fraude oud-gedeputeerde Ton Hooijmaijers VVD, Noord Holland ?? […]

  Pingback door Het gerommel van VVD-wethouder Jacques Damen en CDA-burgemeester René Roep Vlissingen « Debat in de Digitale Hofstad | juni 22, 2013 | Beantwoorden

 4. […] verder ook: Fraude oud-gedeputeerde Ton Hooijmaijers VVD, Noord Holland ?? […]

  Pingback door Het gerommel van 2e Kamerlid Johan Houwers VVD « Debat in de Digitale Hofstad | juli 22, 2013 | Beantwoorden

 5. […] ook: Fraude oud-gedeputeerde Ton Hooijmaijers VVD, Noord Holland – deel […]

  Pingback door Fraude oud-gedeputeerde Ton Hooijmaijers VVD, Noord Holland – deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad | december 1, 2013 | Beantwoorden

 6. […] ook: Fraude oud-gedeputeerde Ton Hooijmaijers VVD, Noord Holland – deel […]

  Pingback door Debat in de Digitale Hofstad | maart 9, 2015 | Beantwoorden

 7. […] ook: Fraude oud-gedeputeerde Ton Hooijmaijers VVD, Noord Holland – deel […]

  Pingback door Fraude oud-gedeputeerde Ton Hooijmaijers VVD, Noord Holland – deel 3 « Debat in de Digitale Hofstad | maart 9, 2015 | Beantwoorden

 8. […] ook: Fraude oud-gedeputeerde Ton Hooijmaijers VVD, Noord Holland – deel […]

  Pingback door Gerommel bij de VVD – Fractievoorzitter Kathalijne de Kruif van de VVD Stichtse Vecht « Debat in de Digitale Hofstad | maart 9, 2015 | Beantwoorden

 9. […] ook: Fraude oud-gedeputeerde Ton Hooijmaijers VVD, Noord Holland – deel […]

  Pingback door Gerommel in de Politiek versus Integriteit « Debat in de Digitale Hofstad | maart 14, 2015 | Beantwoorden


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: