Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Haagse VVD zwaar teleurgesteld in Haagse PVV

Sander ‘Krullebol’ Dekker, Haagse VVD-fractie,  is zwaar gepikeerd want de PVV ligt eruit in de Coalitie.   

Sander Dekker, fractievoorzitter van de VVD in Den Haag, laat op zijn weblog weten teleurgesteld te zijn in fractievoorzitter Sietse Fritsma van de  PVV. 

Sander Dekker denkt in een coalitie met PvdA, VVD en PVV veel voor elkaar te hebben kunnen krijgen op het gebied van veiligheid, lastenverlichting en het beperken van bureaucratie en subsidies.

De VVD heeft er samen met bijna alle kleine partijen in Den Haag op aangedrongen dat de PvdA met de PVV zou onderhandelen.

Hoewel PvdA-voorzitter Jeltje van Nieuwenhoven samenwerking met de PVV eigenlijk al bij voorbaat had uitgesloten

Zie ook: PVV buitenspel in het Haagse College van B&W

VVD mogelijk toch in Haags college

RTVWEST 29.03.2010 DEN HAAG – De VVD in Den Haag komt mogelijk toch in het college van b en w. Dat blijkt uit een interview van Omroep West met VVD-onderhandelaar Sander Dekker. Eerder zei hij nog dat een oppositierol de partij zou passen.

De VVD liet na de verkiezingsuitslag weten het meest te zien in een college waarin de grootste partij, de PvdA zou samenwerken met  de twee grote winnaars de PVV en D66. De VVD zelf verloor 3 zetels en zou volgens Dekker daarom pas op de plaats moeten maken en oppositie moeten gaan voeren. Maar nu de college-onderhandelingen tussen PvdA en PVV mislukt zijn, is de situatie volgens Dekker veranderd. 

Ongeloofwaardig

De PvdA gaf eerder aan brood te zien in het voortzetten van de huidige coalitie van PvdA, VVD en Groenlinks aangevuld met D66. Maar Dekker noemt deze vorm ‘ongeloofwaardig vanwege de verkiezingsuitslag’. Hij ziet meer in samenwerking met het CDA in plaats van Groenlinks.

Informateur Boele Staal liet afgelopen vrijdag weten dat een college met PvdA en PVV niet haalbaar is. De PVV zou niet hebben willen onderhandelen over het hoofddoekjesverbod en daarmee zou de partij zich buitenspel zetten. ‘De PVV loopt weg voor haar verantwoordelijkheid’, schreef Dekker maandagochtend op zijn weblog. 

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart werd de VVD de derde partij van Den Haag met 7 zetels. De PvdA verloor er weliswaar vijf, maar is met tien zetels nog steeds de grootste partij in Den Haag. De PVV won acht zetels en is daarmee als nieuwkomer de tweede partij van de stad geworden.  >Lees verder<  

Dekker is teleurgesteld in PVV

Gerelateerde berichten

Haagse PvdA kop van Jut 

Den Haag Te Kijk 29.03.2010 – “De VVD in Den Haag komt mogelijk toch in het college van b en w. Dat blijkt uit een interview van Omroep West met VVD-onderhandelaar Sander Dekker. Eerder zei hij nog dat een oppositierol de partij zou passen. Dekker ziet meer in samenwerking met het CDA in plaats van Groenlinks.” 

‘PVV loopt weg voor verantwoordelijkheid’

AD 29.03.2010 DEN HAAG – De Haagse PVV-fractie loopt weg voor de verantwoordelijkheid om Den Haag mee te besturen. Dat stelt demissionair wethouder en VVD-fractieleider Sander Dekker maandag op zijn weblog.

Haagse VVD: PVV loopt weg voor verantwoordelijkheid

Elsevier 29.03.2010 Door zo stug aan het hoofddoekjesverbod vast te houden, diskwalificeert de PVV zich en loopt de partij weg voor verantwoordelijkheid om mee …

‘PVV loopt weg voor verantwoordelijkheid’

RTVWEST 29.03.2010DEN HAAG – De Haagse PVV-fractie loopt weg voor de verantwoordelijkheid om Den Haag mee te besturen. Dat schrijft wethouder en VVD-fractieleider Sander Dekker maandag op zijn weblog.

‘Net als in Almere gebruikt de PVV in Den Haag het hoofddoekjesverbod als breekpunt om bestuurlijke verantwoordelijkheid te ontlopen’, schrijft Dekker. De Haagse informateur Boele Staal zet de komende week de verkenningsgesprekken voort zonder de PVV, omdat die partij vasthoudt aan het hoofddoekjesverbod. 

Nu lijkt een links-liberale coalitie voor de hand te liggen. De PvdA, VVD, Groenlinks en D66 hebben een meerderheid in de gemeenteraad.

De PVV definitief niet in Haagse gemeenteraad

Gerelateerde berichten

maart 29, 2010 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , ,

5 reacties

 1. […] Zie:  Haagse VVD zwaar teleurgesteld in Haagse PVV […]

  Pingback door Haagse Coalitie met D66 ??? « Debat in de Digitale Hofstad | april 2, 2010

 2. […] Haagse VVD zwaar teleurgesteld in Haagse PVV 29.03.2010 […]

  Pingback door Haagse Coalitie PvdA, VVD en D66 ? – Het vertraagde Paasei is onderweg « Debat in de Digitale Hofstad | april 3, 2010

 3. […] Haagse VVD zwaar teleurgesteld in Haagse PVV 29.03.2010 […]

  Pingback door Het vertraagde Paasei in het Haagse IJspaleis « Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | april 3, 2010

 4. […] Haagse VVD zwaar teleurgesteld in Haagse PVV […]

  Pingback door De Haagse College-onderhandelaren verdelen de buit « Debat in de Digitale Hofstad | mei 14, 2010

 5. […] Haagse VVD zwaar teleurgesteld in Haagse PVV […]

  Pingback door De College-onderhandelaars verdelen de buit « Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | mei 14, 2010


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: