Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

PVV buitenspel in het Haagse College van B&W

Even was de ‘valse’ schijn gewekt dat mogelijk de PvdA de kuierlatten zou moeten nemen.

Echter schijn bedriegt en uiteindelijk viel de PVV buiten de coalitieboot. Hoe gaat zo dadelijk het nieuwe College er uitzien ???   We zijn benieuwd !!!

Zie ook: Haagse Coalitie zonder de PvdA ?

Fractieleider PVV Sietse Fritsma stelt in een reactie dat Informateur Boele Staal bewust en stelselmatig zou hebben aangestuurd op het uitsluiten van de PVV van de collegeonderhandelingen.

Informateur Boele Staal  beklemtoont dat grootste partij PvdA de PVV tijdens de gesprekken op geen enkel punt tegemoet zou zijn gekomen. „Als Staal in zijn conclusie de schuld volledig bij de PVV legt, is dat een partijdige en gekleurde weergave van de werkelijkheid”, vindt Sietse Fritsma. 

In de gesprekken met de vier grootste Haagse fracties is de afgelopen week uitgebreid het hoofddoekjesverbod aan de orde geweest dat de PVV wil invoeren voor gemeentelijke instellingen en instellingen die subsidie krijgen.

Sietse Fritsma PVV wilde alleen water bij de wijn doen door bezoekers van gemeentelijke instellingen eventueel wél toe te staan hoofddoekjes te dragen.

Met de invoering van dit voorstel heeft de PVV zichzelf de mogelijkheid tot vorming van een college waar zij aan deelneemt ontnomen, zo oordeelt Staal.

PVV definitief niet in Haagse college

AD 26.03.2010  DEN HAAG – De Haagse PVV-fractie belandt definitief niet in het Haagse college. Dat heeft informateur Boele Staal vrijdag laten weten in een brief aan de Haagse fractievoorzitters.

Lees ookHaagse raad wil duidelijkheid van PVV-fractie 

Lees ook: Haagse raad praat over uitsluiten PVV 

Lees ook: Van Nieuwenhoven heeft brief ‘in beraad’ 

Lees ook: Haagse raad met Wilders geïnstalleerd 

Lees ook: Verhagen: Wilders beschadigt belang Nederland 

Lees ook: Komst Wilders verandert Haagse raadszaal in vesting 

‘PVV uitgesloten van coalitiedeelname’

RTVWEST 26.03.2010  –  DEN HAAG – Informateur Boele Staal ziet de PVV niet langer als mogelijke coalitiepartij. Dat heeft hij vrijdagavond laten weten aan de gemeenteraad, na een verkenningsgesprek met de vier grootste partijen in Den Haag: PvdA, PVV, VVD en D66.

Staal noemt het ‘hoofddoekjesverbod’ als belangrijkste struikelblok. De PVV wil dat deze in ieder geval gaat gelden voor alle medewerkers van de gemeente met een publieksfunctie. Het voorstel van de informateur om invoering van het verbod te laten afhangen van een toets op juridische haalbaarheid, heeft de PVV afgewezen. En daarmee heeft de partij zichzelf uitgesloten van coalitievorming, aldus Staal.

Partijdig

PVV-fractievoorzitter Fritsma vindt dat Boele Staal partijdig is. Volgens Fritsma staat D66’er Staal ‘niet boven de partijen en heeft hij de afkeer die zijn partij van de PVV heeft niet buiten zijn conclusie kunnen houden’. Zo staat op de website van de PVV. 

De PvdA-fractie sloot de PVV eerder al uit van de coalitieonderhandelingen. Maar de VVD, D66 en de SP vonden dat de twee grootste partijen toch moesten proberen tot een coalitie te komen. Boele Staal begon dinsdag aan zijn taak als informateur. Hij zet de gesprekken met de andere partijen voort.

Gerelateerde berichten:

 PVV definitief niet in Haagse college

VK 26.03.2010  De Haagse PVV-fractie belandt definitief niet in het Haagse college. Dat heeft informateur Boele Staal vrijdag…

Hoofddoekjesverbod ook in Den Haag struikelblok PVV

Elsevier 26.03.2010 Na Almere, heeft het hoofddoekjesverbod de PVV nu ook in Den Haag de das omgedaan. De fractie, geleid door Tweede Kamerlid Sietse Fritsma, komt…

 PVV definitief niet in Haagse college

Parool 26.03.2010  DEN HAAG – De Haagse PVV-fractie belandt definitief niet in het Haagse college. Dat heeft informateur Boele Staal vrijdag laten weten in een brief aan de Haagse fractievoorzitters. Hij ziet de PVV niet meer als mogelijke coalitiepartij.   

PVV niet in Haagse college

Telegraaf  26.03.2010  De Haagse PVV-fractie belandt definitief niet in het Haagse college. Dat heeft informateur Staal vrijdag laten weten in een brief aan de fractievoorzitters.

Blog:

PVV niet in Haagse raad.

Quasi Mundo

PVV in Den Haag nicht in Gemeinde-Regierung

All About Geert Wilders

PvdA blijft stijgen bij De Hond, VVD bijna langszij PVV

 PVV wil hoofddoekjesverbod bij zowel personeel als bezoekers van instellingen

maart 26, 2010 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , ,

8 reacties

 1. […] Zie ook: PVV buitenspel in het Haagse College van B&W […]

  Pingback door Haagse VVD zwaar teleurgesteld in Haagse PVV « Debat in de Digitale Hofstad | maart 29, 2010

 2. […] PVV buitenspel in het Haagse College van B&W 26.03.2010 […]

  Pingback door Haagse Coalitie PvdA, VVD en D66 ? – Het vertraagde Paasei is onderweg « Debat in de Digitale Hofstad | april 3, 2010

 3. […] PVV buitenspel in het Haagse College van B&W 26.03.2010 […]

  Pingback door Het vertraagde Paasei in het Haagse IJspaleis « Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | april 3, 2010

 4. […] slechts 2 steden deed hij mee.   In Almere en Den Haag doet de PVV niet meer mee bij de onderhandelingen over de coalitie. Het hoofddoekjesverbod is in […]

  Pingback door Is de PVV van Geert Wilders een gelopen race ? « Debat in de Digitale Hofstad | april 18, 2010

 5. […] PVV buitenspel in het Haagse College van B&W […]

  Pingback door Raadsverkiezingen 3 maart 2010 – veel rechtse en centrumrechtse college’s. « Debat in de Digitale Hofstad | mei 9, 2010

 6. […] PVV buitenspel in het Haagse College van B&W […]

  Pingback door De Haagse College-onderhandelaren verdelen de buit « Debat in de Digitale Hofstad | mei 14, 2010

 7. […] PVV buitenspel in het Haagse College van B&W […]

  Pingback door De College-onderhandelaars verdelen de buit « Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | mei 14, 2010

 8. […] voor niets kwam de PVV niet in het college van Den Haag en Almere. En ook in de Regering blijkt geen plek voor hem. Hoezo Hoogmoed […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – Hoogmoed kwam voor de val. « Debat in de Digitale Hofstad | juni 19, 2010


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: