Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Riant Wachtgeld voor Wouter Bos en Camiel Eurlings

Beiden ontvangen wachtgeld voor de duur dat ze minister zijn geweest.

Dat bedraagt het eerste jaar 80 procent van het ministerssalaris van ongeveer 140.000 euro en de jaren daarna 70 procent. Het maximum aantal jaren is zes.

Uiteraard geldt de regeling ook voor alle andere ministers (en staatssecretarissen) die al zijn vertrokken of straks na de vorming van een nieuw kabinet niet terugkeren.  

Nou, Nou !!!!!!

Sjeempie ??

Wachtgeld Bos en Eurlings

Telegraaf  15.03.2010  Wouter Bos en Camiel Eurlings hoeven zich niet zorgen te maken over het inkomen van hun (toekomstige) gezinnen.

Zie:

Wachtgeld

Parool 17.03.2010 Wat verdient een minister? In 2009 was dat 140.000 euro per jaar. Plus een vaste onkostenvergoeding van 8000 euro per jaar, maar die rekenen we even niet mee. Als een minister aftreedt, bedraagt het wachtgeld 80 procent. Dat is 112.000 euro – zeg maar een ton.

Die krijgen Eurlings en Wouter Bos gedurende zes jaar.

Camiel Eurlings gaat kinderen maken. Kan dat voor een ton gemeenschapsgeld per jaar? En kan Wouter Bos (socialist) van een ton gemeenschapsgeld een gezin van drie kinderen onderhouden?
Ik bel even mijn ex. ”Jij bent veel beter in het huishouden dan ik. Als ik destijds een ton per jaar had verdiend met niks doen, hoeveel pappadagen had ik dan kunnen nemen?”
Ex denkt dat ik haar in de maling neem.

Blog:

Politieke misére

More or less

Geld toe na zelf ontslag

Michel & Diana

Hier zitten toch ook verplichtingen aan vast?

Het staat geschreven

Advertenties

maart 16, 2010 - Posted by | Uncategorized | , , , , , ,

13 reacties

 1. Hoe is het mogelijk, dat iemand zelf ontslag neemt, en toch zo’n riant salaris.???
  Als wij na 44 jaar werken, ontslag nemen krijgen we niets.
  Dan is volgens mij de keus niet zo moeilijk.
  Voor ons is dat doorwerken.!!!

  Reactie door Westerman | maart 16, 2010

  • En eigenlijk is het nog erger dat dit niet voldoende aandacht krijgt in de media. Het gaat immers om een vrijwillig ontslag, een minister die zogenaamd tekeer gaat tegen riante bonussen van anderen (maar zelf niet minder doet met zijn totaal van 1 milj!) en dan nog een ruilhandel opzet met een burgemeester die er ook nog een keer 4x zijn jaarinkomen erbij krijgt (of max aangevuld). Niets gehoord over ik zal hier geen gebruik van maken, dit klopt niet. Wij worden opgescheept met een max 1 jaar salaris bij ontslag door de kantonformule terwijl dat om niet vrijwillig ontslag gaat. HET ZIJN ALLEMAAL ZAKKENVULLERS MET GROTE WOORDEN ALS HET MAAR NIET JE EIGEN REGELINGEN AANGAAT. Dat we nog op dit soort mensen stemmen. Ik begrijp er helemaal niets van – de peiling van de Hond moet eigenlijk daarover gaan (maar ja dan gaat het over z’n eigen voorkeur).

   Reactie door roberto | maart 19, 2010

 2. Onder zulke voorwaarden kan je wel wat meer tijd aan je gezin gaan besteden.

  Reactie door Wim Cock | maart 27, 2010

 3. Het is een schande dat een ieder die in de kamer heeft gezeten en zijn taak neergelegd wel of niet onder politieke druk een wachtgeld periode krijgt van max. 6 jaar waarvan het eerste jaar 80% en later 70% van hun laatst genoten salaris. Zijn toch ook gewoon “werknemers” die ALLEEN bij ontslag recht hebben op een uitkering wat gelijk is aan het wettelijk dagloon € 170,00. Ik vind dat de hier eens naar gekeken moet worden, want het zijn wel onze belasting centen die hiervoor worden gebruikt. En waarom hebben deze personen meer rect dan een ander die er ook hard voor heeft gewerkt

  Reactie door Rien Mulch | april 6, 2010

 4. Schandalig!!
  Als wij onslag nemen krijgen we helemaal niets en dat terwijl meneer Bos zo tegen riante salarissen was/is.
  Ja, zo kan ik ook lekker thuis zitten en van mijn gezin genieten.

  Reactie door Sonja Porsius | april 9, 2010

 5. bezuinigen op de zorg
  lees dit
  ( ook te lezen op http://zorgtekorten.hyves.nl )
  Copyright 2010, Novum Pil volgend jaar uit basispakket (Novum) – De pil verdwijnt vanaf volgens jaar uit het basispakket voor vrouwen ouder dan 21 jaar. Dit heeft het demissionaire kabinet besloten. De pil zat sinds 2008 in het basispakket. De maatregel, waarmee 32 miljoen euro wordt bespaard, maakt deel uit van bezuinigingsplannen van minister van VWS Ab Klink (CDA). Behalve de anti-conceptiepil verdwijnen ook hulpmiddelen zoals rollators, krukken en looprekken uit het basispakket. Voor fysiotherapie en oefentherapie worden nog slechts negen behandelingen vergoed in plaats van twaalf. Voor logopedie, ergotherapie en dieetadvisering wordt tien euro eigen rekening in rekening gebracht. Voor paramedische zorg moeten mensen ook zelf gaan betalen. Het totale budget voor de AWBZ wordt verminderd met 287 miljoen euro. Ook ziekenhuizen en medisch specialisten worden gekort. De komende jaren verwacht Klink dat 1,4 miljard euro meer wordt uitgegeven in de zorg dan begroot. Om deze overschrijding tegen te gaan zijn nu ingrijpende maatregelen nodig, stelt hij.

  en als je dan dit leest
  weet je waar het geld voor onze hulpbehoevende medemens heen gaat

  Vier ton ontslagpremie voor zorgbestuurder
  Van onze correspondent Telegraaf
  KATWIJK – Corine Houtzagers, een voormalig bestuurder van zorginstelling WWZ-Mariënstaete-Valent in Katwijk, heeft een ontslagvergoeding van 410.000 euro meegekregen. Zij was vierenhalf jaar in dienst van het bedrijf.

  In december 2009 werd het dienstverband verbroken vanwege onvoldoende draagvlak bij de medezeggenschapsraden. Volgens Alex Passchier, woordvoerder van de instelling, is de vergoeding op ‘reguliere wijze tot stand gekomen’. “Het ontslag gaat pas op 1 juli officieel in. Dit heeft te maken met de opzegtermijn. De vergoeding is een optelsom van loon plus ontslagvergoeding.”

  Twee andere bestuursleden van de stichting, die ‘in goed overleg vertrokken’, werd respectievelijk 248.000 en 42.400 euro toegestopt. Kinderen van bewoners zijn razend over de torenhoge vergoedingen zeker gezien het feit dat WWZ-Mariënstaete-Valent vorig jaar een negatief resultaat van 6,6 miljoen euro boekte.

  De forse onstslagvergoeding leidt dan ook tot onbegrip bij familieleden van bewoners. Katwijker Willem Verhart. “Mijn schoonmoeder moet altijd heel lang wachten voor ze naar het toilet geholpen wordt. Haar wordt steevast verteld dat er, door geldgebrek, niet genoeg personeel meer is. Overal wordt op bezuinigd. En dan krijgen niet goed functionerende bestuurders zo’n grote zak met geld mee. Dit is werkelijk schandalig. Zeker in deze tijd. Ik maak mij hier erg heel boos over.”

  EN DEZE

  Riant Wachtgeld voor Wouter Bos en Camiel Eurlings
  Beiden ontvangen wachtgeld voor de duur dat ze minister zijn geweest.

  Dat bedraagt het eerste jaar 80 procent van het ministerssalaris van ongeveer 140.000 euro en de jaren daarna 70 procent. Het maximum aantal jaren is zes.

  Uiteraard geldt de regeling ook voor alle andere ministers (en staatssecretarissen) die al zijn vertrokken of straks na de vorming van een nieuw kabinet niet terugkeren.

  Nou, Nou !!!!!!

  Sjeempie ??

  Wachtgeld Bos en Eurlings

  Telegraaf 15.03.2010 Wouter Bos en Camiel Eurlings hoeven zich niet zorgen te maken over het inkomen van hun (toekomstige) gezinnen.

  Zie:

  Wachtgeld

  Parool 17.03.2010 Wat verdient een minister? In 2009 was dat 140.000 euro per jaar. Plus een vaste onkostenvergoeding van 8000 euro per jaar, maar die rekenen we even niet mee. Als een minister aftreedt, bedraagt het wachtgeld 80 procent. Dat is 112.000 euro %u2013 zeg maar een ton.

  Die krijgen Eurlings en Wouter Bos gedurende zes jaar.

  Reactie door tobi | juni 22, 2010

 6. […] Riant Wachtgeld voor Wouter Bos en Camiel Eurlings […]

  Pingback door Gesjoemel met wachtgeld SP en Groenlinks « Debat in de Digitale Hofstad | oktober 12, 2010

 7. […] Riant Wachtgeld voor Wouter Bos en Camiel Eurlings […]

  Pingback door Ministers en Wachtgeld – een vetpot « Debat in de Digitale Hofstad | oktober 14, 2010

 8. […] Riant Wachtgeld voor Wouter Bos en Camiel Eurlings […]

  Pingback door Wouter Bos PvdA – Eventjes weer terug in de spotlights. « Debat in de Digitale Hofstad | augustus 26, 2013

 9. […] zie ook: Riant Wachtgeld voor Wouter Bos en Camiel Eurlings […]

  Pingback door Wonderboy Camiel Eurlings CDA is van zijn voetstuk gevallen « Debat in de Digitale Hofstad | februari 24, 2016

 10. […] zie ook: Riant Wachtgeld voor Wouter Bos en Camiel Eurlings […]

  Pingback door Wonderboy Camiel Eurlings CDA is van zijn voetstuk gevallen – deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad | augustus 6, 2016

 11. […] zie ook: Riant Wachtgeld voor Wouter Bos en Camiel Eurlings […]

  Pingback door De politieke draaideur versus lobby – deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad | mei 12, 2017

 12. […] zie ook: Riant Wachtgeld voor Wouter Bos en Camiel Eurlings […]

  Pingback door Wonderboy Camiel Eurlings CDA is van zijn voetstuk gevallen – deel 3 – nasleep « Debat in de Digitale Hofstad | december 23, 2017


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: