Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

De Haagse Coalitie is in de maak – deel 3

Zie ook: De Haagse Coalitie is in de maak – deel 2

Haagse partijen willen debat over uitsluiten PVV

RTVWEST 11.03.2010  –  DEN HAAG – Alle partijen in de nieuwe Haagse gemeenteraad willen dat de PvdA nóg een openbaar debat over de vorming van een nieuw college belegd. Pas daarna willen ze weer verder praten over mogelijke coalities.

De lijsttrekkers van onder andere VVD, PVV, D66 en GroenLinks schreven hierover een brief aan PvdA leider Jeltje van Nieuwenhoven. Ze willen tijdens een openbare bijeenkomst van Van Nieuwenhoven weten waarom zij de PVV uitsluit bij de vorming van een nieuw college. Ook willen de ondertekenaars een reactie van de PvdA over de suggestie om een onafhankelijke informateur aan te stellen.

De PvdA heeft woensdag alle partijen met meer dan twee zetels uitgenodigd voor een gesprek over het vormen van een coalitie. De PVV is niet door de PvdA uitgenodigd. De partijen zouden inhoudelijk te ver van elkaar afstaan. 

Raar

‘Het is raar dat de PvdA de PVV na een gesprek van vijf minuten uitsluit”, stelt initiatiefnemer en VVD-fractieleider Sander Dekker. ‘De PvdA heeft de morele plicht te kijken of er misschien toch genoeg
overeenkomsten gevonden kunnen worden. En als de partij dat zelf niet kan, dan moet er maar een informateur komen.’

De brief is ondertekend door VVD, PVV, D66, CDA, GroenLinks, Haagse Stadspartij, SP, Politieke Partij Scheveningen, Islam Democraten en de Lijst Khoulani. Ze laten weten eerst een openbare bespreking te willen om pas daarna de verkennende gesprekken over coalitievorming voort te zetten.

Donderdagavond zijn alle leden van de nieuwe Haagse gemeenteraad geïnstalleerd in het stadhuis van Den Haag. 

» Meer gemeenteraadsverkiezingen

Gerelateerde berichten

Nieuwe openbare vergadering over Haags college

RTVWEST 11.03.2010  –  DEN HAAG – Er komt een nieuwe openbare bespreking over de coalitievorming in Den Haag.

Jeltje van Nieuwenhoven van de PvdA heeft alle partijen in de raad uitgenodigd voor een openbare bijeenkomst waarin zij zal toelichten waarom de PvdA niet met de PVV in een nieuw college wil. 

De andere partijen hadden om deze bespreking verzocht omdat zij vinden dat de PvdA niet serieus heeft gekeken naar een mogelijke coalitie met de PVV. Ook willen VVD, D66 en CDA dat er een onafhankelijk informateur wordt aangesteld.

De bespreking is komende dinsdag.  

PVV wil onderzoek Haagse stembusgang (video) VK 11.03.2010

PVV stelt kamervragen over weigering Van Aartsen

RTVWEST 11.03.2010  –  DEN HAAG – De PVV gaat kamervragen stellen over de weigering van burgemeester Van Aartsen van Den Haag om een nader onderzoek in te stellen naar de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in Den Haag.

Volgens de PVV hebben onrechtmatigheden plaatsgevonden, zo zouden meerdere mensen in een stemhokje staan en dat is niet toegestaan. Van Aartsen vindt echter een onderzoek niet nodig, omdat de verkiezingen volgens hem goed verlopen zijn. Bovendien is de PVV te laat met bezwaar maken. 

De PVV wil nu van de demissionair minister van Binnenlandse Zaken weten wat hij van deze opstelling vindt.

Gerelateerde berichten

 

PVV wil onderzoek Haagse stembusgang  VK 11.03.2010

Haagse raad met Wilders geïnstalleerd

AD 11.03.2010  Onder grote belangstelling van de media is donderdagavond de nieuwe Haagse gemeenteraad geïnstalleerd. In de raadszaal van het Haagse stadhuis beloofde onder andere PVV-raadslid Geert Wilders de komende periode het lidmaatschap van de raad op integere wijze in te vullen.

PVV Den Haag vraagt minister om onderzoek

VK 11.03.2010 PVV-Kamerleden Sietse Fritsma en Hero Brinkman hebben demissionair…

Raad praat over uitsluiten PVV

 Telegraaf 11.03.2010 De PvdA-fractie in de Haagse gemeenteraad stemt in met een openbare bespreking over het standpunt van de partij om de PVV uit te sluiten van de collegeonderhandelingen.

Haagse raad geïnstalleerd in zwaar bewaakt stadhuis

RTVWEST 11.03.2010  –  DEN HAAG – Onder grote belangstelling van de media is donderdagavond de nieuwe Haagse gemeenteraad geïnstalleerd.

In de raadszaal van het Haagse stadhuis beloofde onder andere PVV-raadslid Geert Wilders de komende periode het lidmaatschap van de raad op integere wijze in te vullen. PVV-fractieleider Sietse Fritsma legde met de woorden ‘zo waarlijk helpe mij God almachtig’ de eed af. 

Door de aanwezigheid van Wilders was de beveiliging donderdagavond aanzienlijk scherper dan bij een normale raadsvergadering. De installatie is een publieke aangelegenheid, maar alle aanwezigen moesten zich van tevoren aanmelden en door detectiepoortjes heen om de raadszaal te betreden. Ook waren er veel extra beveiligingsmedewerkers aanwezig, zowel binnen als buiten de zaal. 

Evaluatie

De extra beveiliging gebeurde op aanwijzing van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb), zo liet een woordvoerder van de gemeente weten. Na de bijeenkomst wordt de procedure door de gemeente en de NCTb geëvalueerd voor volgende raadsvergaderingen waar Wilders bij aanwezig is. 

» Meer gemeenteraadsverkiezingen

Gerelateerde berichten

Haagse raad met Wilders geïnstalleerd

VK 11.03.2010  Onder grote belangstelling van de media is donderdagavond de nieuwe…  

Haagse raad met Wilders geïnstalleerd

Telegraaf 11.03.2010 Onder grote belangstelling is donderdagavond de nieuwe Haagse gemeenteraad geïnstalleerd. Onder andere Geert Wilders beloofde het lidmaatschap op integere wijze in te vullen.

Haagse raad met Wilders geïnstalleerd

Parool 11.03.2010 DEN HAAG – Onder grote belangstelling van de media is donderdagavond de nieuwe Haagse gemeenteraad geïnstalleerd. In de raadszaal van het Haagse stadhuis beloofde onder andere PVV-raadslid Geert Wilders de komende periode het lidmaatschap …

Van Nieuwenhoven heeft brief ‘in beraad’

Parool 11.03.20210 DEN HAAG – Jeltje van Nieuwenhoven, de fractieleider van de PvdA in de Haagse gemeenteraad, beraadt zich op het verzoek om een openbaar debat over het uitsluiten van de PVV voor de Haagse collegevorming. Dat heeft haar woordvoerder … 

Haagse raad praat over uitsluiten PVV

Parool 11.03.2010  DEN HAAG – De PvdA-fractie in de Haagse gemeenteraad stemt in met een openbare bespreking over het standpunt van de partij om de PVV uit te sluiten van de collegeonderhandelingen. Dat heeft Jeltje van Nieuwenhoven, de fractieleider van de PvdA …

Blog:

Reuze interessant

maart 12, 2010 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , ,

6 reacties

 1. […] De Haagse Coalitie is in de maak – deel 3 […]

  Pingback door Haagse Coalitie zonder de PvdA ? « Debat in de Digitale Hofstad | maart 22, 2010

 2. […] De Haagse Coalitie is in de maak – deel 3  11.03.2010 […]

  Pingback door Haagse Coalitie PvdA, VVD en D66 ? – Het vertraagde Paasei is onderweg « Debat in de Digitale Hofstad | april 3, 2010

 3. […] De Haagse Coalitie is in de maak – deel 3  11.03.2010 […]

  Pingback door Het vertraagde Paasei in het Haagse IJspaleis « Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | april 3, 2010

 4. […] De Haagse Coalitie is in de maak – deel 3 […]

  Pingback door Raadsverkiezingen 3 maart 2010 – veel rechtse en centrumrechtse college’s. « Debat in de Digitale Hofstad | mei 9, 2010

 5. […] De Haagse Coalitie is in de maak – deel 3 […]

  Pingback door De Haagse College-onderhandelaren verdelen de buit « Debat in de Digitale Hofstad | mei 14, 2010

 6. […] De Haagse Coalitie is in de maak – deel 3 […]

  Pingback door De College-onderhandelaars verdelen de buit « Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | mei 14, 2010


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: