Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

De Haagse Coalitie is in de maak

In den lande is men drukdoende de scherven te ruimen van de gemeenteraadsverkiezingen.

De volgende fase is de vorming van de coalitie. En natuurlijk kan er maar 1 Winnaar zijn !  (zie ook Almere Rotterdam en Amsterdam).  

Dinsdag is er een openbare bespreking over de collegeonderhandelingen waar de PvdA alle fractievoorzitters voor heeft uitgenodigd. De coalitievorming is druk gaande in verdere ontwikkelingen.

De Haagse gemoederen raakte na de Definitieve uitslag gemeenteraadsverkiezingen nog meer verhit. De hete Haagse Lente komt er aan.

Wordt de nieuwe Haagse coalitie de combinatie met PvdA,VVD, GroenLinks en D66 ? Maar doet de VVD nog wel mee dan ? Wie het weet mag het zeggen !! 

In verkiezingsdebatten voerde de Haagse lijsttrekker Sietse Fritsma PVV aan „desnoods de wet te willen veranderen” om de islamisering tegen te gaan. „Maar dat is in de praktijk een drogreden”, denkt hoogleraar Elzinga (Dualisme). „Ze zullen nooit een meerderheid vinden die hier in mee gaat.”’ De staatsrechtgeleerde kan zich ook niet herinneren dat een partij die zo’n sterke positie had na de verkiezingen zo snel zo’n harde, niet te onderhandelen eis op tafel legde. „Als de PVV op dit onderwerp water bij de wijn zou doen, gaat dat ze enorm schaden bij de Tweede Kamerverkiezingen.”

Het lijkt Elzinga ook sterk dat de PVV zelf daadwerkelijk gelooft in de haalbaarheid van het hoofdoekjesverbod. „Het lijkt me eerder een eis waarmee ze willen voorkomen echt aan een college te hoeven deelnemen”, merkt Elzinga op.

‘PVV wil niet serieus in college’

Telegraaf 07.03.2010 GRONINGEN –  De PVV geeft met eisen als het hoofddoekjesverbod voor gemeentelijke instellingen aan niet serieus plaats te willen nemen in de colleges van Almere en Den Haag. Dat stelt hoogleraar staatsrecht Douwe Jan Elzinga van de Rijksuniversiteit Groningen (RuG) in een reactie op de uitlatingen van de PVV dat dit verbod een belangrijke inzet wordt bij de collegeonderhandelingen.

….. en verder:

Wilders toch in gemeenteraad Den Haag (video)

Wilders toch in gemeenteraad Den Haag

RTVWEST 08.03.2010  –DEN HAAG – Geert Wilders neemt toch plaats in de gemeenteraad van Den Haag. Dat is maandag bekend geworden. De PVV-leider kreeg tijdens de Haagse gemeenteraadsverkiezingen 13.000 voorkeursstemmen.

Voor de verkiezingen zei Geert Wilders dat hij zou afzien van een zetel. Hij zou vanwege zijn werk als Tweede Kamer-lid enkel als lijstduwer op het stembiljet staan. Maar hij vindt dat hij alle voorkeursstemmen die hij kreeg niet kan negeren.

‘Ik wilde het eerst niet doen maar ik begreep vrijdag pas dat ik wel erg veel voorkeursstemmen had binnengehaald’, aldus Wilders. ‘Ik zal het daarom toch doen. Ik weet niet of het lukt maar ik ga het in ieder geval proberen’.

Achtergrondrol

Geert Wilders blijft wel in de Tweede Kamer zitten. In de Haagse gemeenteraad zal hij echter een achtergrondrol vervullen door een kleine portefeuille te nemen.

Wilders is het derde PVV-lid dat naast de Tweede Kamer ook in de gemeenteraad plaatsneemt. Sietse Fritsma en Richard de Mos combineren beide functies.

» Meer gemeenteraadsverkiezingen

Geert Wilders gaat toch de Haagse gemeenteraad in
Telefoongesprek met Sietse Fritsma

Wilders toch in gemeenteraad van Den Haag

AD 08.03.2010 PVV-leider Geert Wilders zal toch plaatsnemen in de gemeenteraad van Den Haag. Dat heeft Wilders maandag laten weten. Hij heeft dit weekend nagedacht over de ruim 13.000 voorkeurstemmen die hij in de hofstad als lijstduwer had gekregen.

Wilders toch in gemeenteraad Den Haag

Parool 08.03.2010 DEN HAAG – PVV-leider Geert Wilders neemt toch zitting in de gemeenteraad van Den Haag. Dat heeft Wilders maandag laten weten. Daarmee geeft hij gehoor aan de 13.636 voorkeurstemmen die hij woensdag kreeg als lijstduwer. Hij blijft ook in de …

Wilders toch in raad Den Haag

NRC 08.03.2010 Geert Wilders neemt tóch plaats in de gemeenteraad van zijn woonplaats Den Haag. Hij blijft wel in de Tweede Kamer zitten.

Wilders toch in Haagse gemeenteraad

Trouw 08.03.2010 PVV-leider Geert Wilders zal toch plaatsnemen in de gemeenteraad van Den Haag. Dat heeft Wilders maandag laten weten. Hij heeft dit weekend nagedacht over de ruim 13.000 voorkeurstemmen die hij in de hofstad als lijstduwer had gekregen.

Wilders raadslid in Den Haag
Telegraaf  08.03.2010 PVV-leider Geert Wilders zal toch plaatsnemen in de gemeenteraad van Den Haag. Dat heeft Wilders maandag laten weten. Hij heeft dit weekend nagedacht over de ruim 13.000 voorkeurstemmen die hij in de hofstad als lijstduwer had gekregen.

Hindostaanse PvdA-wethouder Den Haag eist zetel op

Elsevier 08.03.2010 De Haagse PvdA-wethouder voor Media, Leefbaarheid en Integratie Rabin Baldewsingh, eist maandag nog voor de collegevorming ‘zijn’ wethouderspost op…

Grappig, PvdA’er die zich de man van 7.000 noemt

Elsevier 8 maart 2010  Nu in de Volkskrant, maar eerder in het AD, eist de Haagse PvdA-wethouder Rabin Baldewsingh een wethouderspost op. Hij noemde zichzelf in het AD en passant ‘de man van 7.000’.

PvdA’er eist plek wethouder op

Telegraaf 08.03.2010 De Hindoestaanse PvdA’er Rabin Baldewseingh eist een plek terug in het gemeentebestuur van Den Haag.  

 Haagse cultuursector reikt PVV de hand

VK 07.03.2010 De Haagse podia en theatergezelschappen gaan toenadering zoeken …

Lees ook: Haagse cultuursector wacht plannen PVV af 

College PVV en PvdA lijkt van de baan

RTVWEST 05.03.2010  –  Een college met PvdA en PVV in Den Haag lijkt definitief van de baan. De PVV houdt ook in de onderhandelingen voor de vorming van een nieuw college vast aan het terugdringen van de islamisering.

Jeltje van Nieuwenhoven is vrijdag namens de grootste partij in Den Haag begonnen met de onderhandelingen voor een nieuw college. PVV-lijsttrekker Sietse Fritsma heeft haar laten weten dat zijn partij de standpunten over de islamisering niet zal laten varen. De PvdA heeft in de campagne altijd afstand genomen van PVV-voorstellen zoals het verbod op hoofddoekjes en het sluiten van islamitische scholen.

Dinsdag is een openbare bespreking over de collegeonderhandelingen waar de PvdA alle fractievoorzitters voor heeft uitgenodigd.

Definitieve uitslag Den Haag

Zie ook:

Gemeenteraadsverkiezingen 3 maart 2010 – reacties Den Haag ‘PvdA grootst PVV tweede plaats’

Foto’s verkiezingen 2010

Spanning, Sensatie en Stembiljetten: foto’s van de raadsverkiezingen 2010.

Uitslag gemeenteraadsverkiezingen 3 maart 2010 PV

Dit jaar deden 20 partijen mee, 4 jaar geleden waren dat er 29. De partijen ChristenUnie – SGP, Lijst Pim Fortuyn (LPF) en Solidair Nederland, die elk 1 raadszetel hadden, deden niet mee aan de verkiezingen en verdwijnen dus uit de raad.

Van de partijen die voor het eerst meededen, komen PVV (8 zetels), Partij voor de Dieren (1 zetel) en Blanco lijst (1e kandidaat Khoulani) (1 zetel) in de raad. De Haagse gemeenteraad bestaat uit 45 raadsleden.

 

Ruim 13.000 voorkeurstemmen Wilders in Den Haag

AD 05.03.2010 DEN HAAG – Geert Wilders heeft bij de gemeenteraadsverkiezingen in Den Haag ruim 13.000 voorkeurstemmen gekregen. De PVV-leider zou daarmee een plaats in de gemeenteraad krijgen, maar ziet af van zijn zetel.

Ruim 13.000 voorkeurstemmen Wilders in Den Haag  NRC 05.03.2010

Ruim 13.000 voorkeurstemmen Wilders Den Haag (05-03-10) telegraaf

En ook:

Het duurt even voor de naam Wilders valt

Trouw 08.03.2010 Voorgangers in Almere en Den Haag reageren op de verkiezingswinst van Wilders. „Dit zal Nederland schaden. Je hoeft elkaar niet lief te hebben. Ik houd bijvoorbeeld niet van de PvdA, al heb ik erop gestemd. Maar die man scheldt. 

BLOG:

Wilders verbreedt zijn podium in machtscentrum Den Haag

PLUSPOST

Wilders gaat Fritsma helpen om de politiek in Den Haag helemaal gek te maken

zeernuttig nieuws

Wilders in gemeenteraad Den Haag – Update

Quasi Mundo

maart 6, 2010 - Posted by | Uncategorized

6 reacties

 1. […] De Haagse Coalitie is in de maak – deel […]

  Pingback door De Haagse Coalitie is in de maak – deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad | maart 10, 2010

 2. […] De Haagse Coalitie is in de maak 08.03.2010 […]

  Pingback door Haagse Coalitie PvdA, VVD en D66 ? – Het vertraagde Paasei is onderweg « Debat in de Digitale Hofstad | april 3, 2010

 3. […] De Haagse Coalitie is in de maak 08.03.2010 […]

  Pingback door Het vertraagde Paasei in het Haagse IJspaleis « Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | april 3, 2010

 4. […] De Haagse Coalitie is in de maak –  deel 1 […]

  Pingback door Raadsverkiezingen 3 maart 2010 – veel rechtse en centrumrechtse college’s. « Debat in de Digitale Hofstad | mei 9, 2010

 5. […] De Haagse Coalitie is in de maak – deel 1 […]

  Pingback door De Haagse College-onderhandelaren verdelen de buit « Debat in de Digitale Hofstad | mei 14, 2010

 6. […] De Haagse Coalitie is in de maak – deel 1 […]

  Pingback door De College-onderhandelaars verdelen de buit « Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | mei 14, 2010


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: