Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Gemeenteraadsverkiezingen 3 maart 2010 – reacties Almere ‘PVV de Winnaar’

De Roon spreekt: PVV triomfeert Video

PVV-lijsttrekker De Roon zwijgt Video

Niemand wil met PVV in college Almere  – Video

Video Aangifte tegen PVV’er om hoofddoekjesverbod

PVV wil in gesprek met partijen Almere AD 05.03.2010

PVV wil praten met andere partijen Almere Trouw 05.03.2010

PVV wil in gesprek met partijen Almere Trouw 05.03.2010

…………en verder:

PVV eist uitleg kosten formatie

Telegraaf 19.07.2010 ALMERE –  De PVV-fractie in Almere is woedend over de extreem hoge kosten die gepaard zijn gegaan met de formatie van een nieuw college. De partij roept de PvdA, die het informatieproces heeft geleid, na het reces ter verantwoording.

Verkeerd uitgesproken eed maakt Almere stuurloos

Telegraaf 04.06.2010  Op aandringen van de PVV doet de gemeente Almere onderzoek naar de mogelijk onjuiste beëdiging van CDA’er Koos van Teijlingen. Het raadslid zou door de zenuwen in plaats van ,,zo waarlijk helpe mij God almachtig” de woorden ,,zo waarlijk help God allemachtig mij” hebben uitgesproken.

Installatie CDA-raadslid Almere mogelijk onwettig

Telegraaf 04.06.2010 De gemeente Almere is op aangeven van de PVV een onderzoek begonnen naar de installatie van het nieuwe CDA-raadslid Koos van Teijlingen. 

Installatie raadslid Almere mogelijk onwettig

NRC04.06.2010 De gemeente Almere is op aangeven van De Partij voor de Vrijheid (PVV) een onderzoek begonnen naar de installatie van het nieuwe CDA-raadslid Koos van Teijlingen. Het onderzoek moet uitwijzen of het raadslid twee weken geleden bij zijn installatie de eed goed heeft afgelegd en of de raadsbesluiten die daarna zijn genomen rechtsgeldig zijn. Dat heeft de gemeente vandaag laten weten.

We kunnen ons beter sterk maken in de overeenkomsten dan kijken naar de verschillen.

PVV Almere bundelt krachten

Telegraaf 02.06.2010  Op initiatief van de Partij voor de Vrijheid (PVV) hebben oppositiepartijen in de gemeente Almere hun krachten gebundeld. Dat meldde fractievoorzitter Frits Huis van Leefbaar Almere woensdag.

College Almere bezuinigt fors

Telegraaf 19.05.2010 René Peeters (D66), Berdien Steunenberg (CDA/CU), Ineke Smit (PvdA) en Ben Scholten (VVD) zijn de nieuwkomers in het Almeerse college van B & W. Oudgedienden Arno Visser (VVD) en Adri Duivesteijn (PvdA) schuiven opnieuw aan achter de collegetafel, waar burgemeester Jorritsma aan het hoofd zit. De PvdA en VVD hebben elk twee zetels, D66 en CDA/CU elk één. De afgelopen vier jaar telde Almere vier wethouders. De coalitie vertegenwoordigt 21 zetels in de raad op een totaal van 39.

Nieuw college Almere moet bezuinigen

VK 19.05.2010 Almere heeft een nieuw college. Twee wethouders namens de PvdA en twee wethouders van de VVD nemen er zitting in. D66 en de lijstverbinding CDA/ChristenUnie leveren ieder één wethouder.

De komende jaren moet er flink bezuinigd worden en zal er veel aandacht komen voor de veiligheid in de stad en de kwaliteit van het onderwijs. Dat maakte PvdA-leider Alphons Muurlink woensdag bekend bij de presentatie van het

„Nu een ja van de fracties en er is in Almere een inhoudelijk sterk program en college.”, aldus Adri Duivesteijn PvdA.

‘Programma Almere rond’

Telegraaf 15.05.2010 Volgens demissionair wethouder Adri Duivesteijn van Almere is het nieuwe collegeprogramma rond en ligt het ter goedkeuring bij de fracties. Dat liet Duivesteijn zaterdagochtend weten via Twitter. Volgens Duivesteijn zijn er ook al kandidaten voor het college aangezocht. „Nu een ja van de fracties en er is in Almere een inhoudelijk sterk program en college.”

CDA/ChristenUnie in college Almere

VK 05.05.2010  CDA/ChristenUnie neemt deel aan het nieuwe college in Almere. Informateur Hans Andersson werkt momenteel het collegeprogramma uit en verwacht nog deze week de eindtekst aan te bieden aan de onderhandelingspartners.

CDA/ChristenUnie in college Almere

Telegraaf 05.05.2010  CDA/ChristenUnie neemt deel aan het nieuwe college in Almere. Informateur Hans Andersson werkt momenteel het collegeprogramma uit en verwacht nog deze week de eindtekst aan te bieden aan de onderhandelingspartners.  

D66 mogelijk in nieuw college Almere

Parool 29.04.2010  ALMERE – D66 is bereid samen met de PvdA en VVD plaats te nemen in het nieuw te vormen college van burgemeester en wethouders in Almere. Dat heeft de partij informateur Hans Andersson donderdag laten weten. PvdA en VVD zijn positief over de stap …

D66 Almere treedt mogelijk toe tot college

VK 29.04.2010  D66 is bereid samen met de PvdA en VVD plaats te nemen in het nieuw te vormen college van burgemeester en wethouders in Almere. 

Partijen Almere willen geen wethouder delen

VK 28.04.2010 Leefbaar Almere en GroenLinks weigeren verder te onderhandelen met informateur Hans Andersson over een nieuw college in Almere, als ze wethouders moeten delen. Dat meldden de fractievoorzitters van de twee partijen woensdag.

D66 Almere praat toch mee over college

VK 21.04.2010 De onderhandelingen over een nieuw college in Almere zijn weer op gang gekomen. Informateur Hans Andersson praat met de PvdA, VVD en D66 over de coalitievorming. Dat liet hij woensdag weten.

PvdA en VVD willen D66 Almere aan tafel

VK 19.04.2010 D66 is door de PvdA en de VVD uitgenodigd om deel te nemen aan de coalitiebesprekingen voor een nieuw college in Almere.  Dat maakte informateur Hans Andersson maandagochtend bekend. De twee grootste partijen vinden het logisch dat D66, die als winnaar uit de gemeenteraadsverkiezingen kwam, ook verantwoordelijkheid draagt voor het totstandkomen van een nieuw gemeentebestuur.

PvdA en VVD willen D66 Almere aan tafel

Trouw 19.04.2010 D66 is door de PvdA en de VVD uitgenodigd om deel te nemen aan de coalitiebesprekingen voor een nieuw college in Almere. Dat maakte informateur Hans Andersson maandagochtend bekend. De twee grootste partijen vinden het logisch dat D66, die als winnaar uit de gemeenteraadsverkiezingen kwam, ook verantwoordelijkheid draagt voor het totstandkomen van een nieuw gemeentebestuur.

Almere: PvdA en VVD spreken met D66

Telegraaf 19.04.2010 D66 is door de PvdA en de VVD uitgenodigd om deel te nemen aan de coalitiebesprekingen voor een nieuw college in Almere. Dat maakte informateur Hans Andersson maandagochtend bekend. De twee grootste partijen vinden het logisch dat D66, die als winnaar uit de gemeenteraadsverkiezingen kwam, ook verantwoordelijkheid draagt voor het totstandkomen van een nieuw gemeentebestuur.

PVV blijft buiten college Almere

Trouw 14.04.2010  De PVV blijft ook in Almere definitief buiten het college van burgemeester en wethouders. Inhoudelijk en ideologisch staat de partij van Geert Wilders daarvoor volgens informateur Hans Andersson te ver van het politieke midden. Dat geldt volgens de informateur ook voor GroenLinks.

‘PVV in Almeers college niet realistisch’

AD 13.04.2010 ALMERE – Informateur Hans Andersson wil in de derde gespreksronde van de college-onderhandelingen in Almere nadrukkelijker kijken naar een coalitie met PvdA, VVD, D66 en Leefbaar Almere. Andersson zei dinsdag op een persbijeenkomst dat er andere …

 PVV spreekt van cordon sanitaire in Almere

Trouw 13.04.2010 De PVV noemt het advies van informateur Hans Andersson voor een college in Almere zonder PVV een ‘cordon sanitaire’. Het betitelen van een college met de PVV als ‘niet realistisch’ is volgens fractievoorzitter Raymond de Roon ‘een voor de PvdA kenmerkende pavlovreactie’.

‘PVV in Almeers college niet realistisch’

VK 13.04.2010  Informateur Hans Andersson wil in de derde gespreksronde van de college-onderhandelingen…

PVV blijft buiten college Almere

Trouw 13.04.2010  De PVV blijft ook in Almere definitief buiten het college van burgemeester en wethouders. Inhoudelijk en ideologisch staat de partij van Geert Wilders daarvoor volgens informateur Hans Andersson te ver van het politieke midden. Dat geldt volgens de informateur ook voor GroenLinks. 

‘PVV in college niet realistisch’

Telegraaf 13.04.2010  Informateur Hans Andersson wil in de derde gespreksronde van de college-onderhandelingen in Almere nadrukkelijker kijken naar een coalitie met PvdA, VVD, D66 en Leefbaar Almere. Andersson zei dinsdag op een persbijeenkomst dat er andere combinaties mogelijk zijn, maar dat dit programmatisch het beste past. „Een coalitie met de PVV is in Almere niet realistisch.”

PvdA Almere wacht af
Telegraaf 02.04.2010  Voor de PvdA in Almere verandert er voorlopig niets na de uitspraken van PVV-leider Geert Wilders over het hoofddoekjesverbod. „Het gebeurt wel vaker dat een landelijk politiek leider een ander standpunt inneemt dan de lokale partij”, zei Alphons Muurlink van de PvdA in Almere vrijdagochtend.
Alle partijen Almere welkom
Telegraaf 29.03.2010 Informateur Hans Andersson nodigt alle partijen van de Almeerse gemeenteraad uit voor een tweede ronde in de coalitiegesprekken. Iedereen wordt zo in de gelegenheid gesteld een bijdrage te leveren aan het te vormen coalitieakkoord van de gemeente Almere. De eerste informatieronde is maandag afgerond.PvdA wil gesprek PVV en informateur Telegraaf 25.03.2010 De PvdA in Almere hoopt dat de PVV ingaat op de uitnodiging van informateur Hans Andersson om deel te nemen aan de eerste verkennende gesprekken voor een nieuw college. „Juist omdat de Almeerse bevolking baat heeft bij een programma waar alle partijen samen vorm en betekenis aan hebben kunnen geven”, liet PvdA-fractievoorzitter Alphons Muurlink donderdag weten. „We moeten de confrontatie niet schuwen, maar er gebruik van maken.”PVV Almere houdt gesprek af Telegraaf 24.03.2010 De PVV in Almere gaat nog niet in op de uitnodiging van informateur Hans Andersson (PvdA) om met hem te praten over de wensen van de partij voor een nieuw stadsbestuur. „Waarom is de PvdA 180 graden gedraaid met betrekking tot coalitievorming met de PVV?”, vraagt de partij zich woensdag in een schriftelijke reactie af.

Minister: Anti-PVV-manifest mag

AD 24.03.2010 DEN HAAG – Minister Eimert van Middelkoop (Integratie) heeft geen enkel probleem met het ‘Manifest van Almere’, waarin Vluchtelingenorganisaties Nederland (VON) twee dagen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart opriep tot het maken van …

Van Middelkoop: ‘Manifest van Almere’ niet anti-PVV

VK 24.03.2010 Minister Eimert van Middelkoop (Integratie) heeft geen enkel probleem met het ‘Manifest van Almere’, waarin Vluchtelingenorganisaties Nederland (VON) twee dagen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart opriep tot het maken van een ‘gewetensvolle keuze’ waarbij fundamentele mensenrechten worden gerespecteerd, zoals de vrijheid van geloof. De PVV voelde zich aangesproken.

Informateur voor coalitie in Almere

NRC 23.03.2010  Hans Andersson is aangesteld als informateur bij de coalitiebesprekingen voor de gemeenteraad in Almere. Hij is deskundige op het gebied van bestuurlijke vraagstukken.

Almeerse moslima doet aangifte tegen PVV

AD 22.03.2010 ALMERE – De Almeerse moslima Ayse Bayrak-de Jager doet maandagochtend aangifte tegen PVV-lijsttrekker Raymond de Roon wegens discriminatie en haat zaaien. ”Mijn hoofddoek is een deel van mijn identiteit en ik doe hem dan ook zeker niet af.”

Aangifte moslima tegen PVV om hoofddoekjesverbod

Elsevier 22.03.2010 De Almeerse moslima Ayse Bayrak-de Jager doet maandagochtend aangifte tegen PVV-lijsttrekker Raymond de Roon vanwege discriminatie…

Moslima doet aangifte tegen PVV

Telegraaf 22.03.2010 De Almeerse moslima Ayse Bayrak-de Jager doet maandagochtend aangifte tegen PVV-lijsttrekker Raymond de Roon wegens discriminatie en haat zaaien. „Mijn hoofddoek is een deel van mijn identiteit en ik doe hem dan ook zeker niet af.”

Boerkaverbod ziekenhuis

Telegraaf 22.03.2010 Een ziekenhuis heeft medewerkers verboden nog langer boerka’s te dragen, omdat in het gebouw steeds meer wordt gestolen. 

Niemand wil met PVV in college Almere  – Video

Telegraaf 20.03.2010 De Roon is gestopt met de coalitieonderhandelingen. Hij zegt dat geen van de andere partijen met de PVV samen wil werken.

De PVV roept wel hard, maar durft het echte bestuurswerk niet aan   

Trouw 19.03.2010 Is de PVV bereid tot het dragen van bestuursverantwoordelijkheid? De collegeonderhandelingen in Den Haag en Almere laten zien wat iedereen al wist: nee dus.

PvdA Almere neemt voortouw bij formatie

VK 18.03.2010 De PvdA in Almere wil een informateur aanstellen, nu de PVV vermoedelijk niet in het gemeentebestuur plaatsneemt.

PVV Almere gelooft niet in plek college

VK 18.03.2010 De PVV gelooft niet meer dat de partij een rol kan gaan spelen in het nieuwe college van Almere. Ze zegt zich in de oppositie gedrukt te voelen. Dat heeft de partij woensdagavond laten weten.

PvdA Almere eist uitleg van PVV

Trouw 18.03.2010 Fractievoorzitter Alphons Muurlink van de PvdA in Almere wil dat de PVV duidelijk maakt waarom ze al zo snel de onderhandelingen over een nieuw college heeft beëindigd. „We hebben een gesprek met de PVV gehad dat niet meer dan een halfuurtje heeft geduurd. Laat ze vanavond tijdens de raadsvergadering maar eens uitleggen waarom ze er nu al mee stoppen”, zei Muurlink donderdagochtend. 

Demonstratie tegen PVV in Almere

VK 18.03.2010 Ruim veertig jongeren in lichtblauwe bloemetjespakken en evenzoveel…

Hoofddoekjes-protest in Almere

Telegraaf 18.03.2010  ALMERE –  Ruim honderd vrouwen met hoofddoekjes demonstreren donderdagavond bij de hoofdingang van het stadhuis in Almere tegen de PVV. Ook een enkele man heeft een hoofddoekje om. Ook dragen ze spandoeken. Op een daarvan staat de tekst ‘Mijn hoofddoek, mijn vrijheid’.

Kritiek op PVV Almere om afhaken

VK 18.03.2010 Fractievoorzitter Raymond de Roon van de Almeerse PVV heeft donderdagavond in de raad zware kritiek gekregen op de snelle beslissing van de partij in de oppositie te gaan.

Grootste partij PVV kan geen college Almere vormen

Elsevier 17.03.2010 De PVV-afdeling in Almere heeft geen hoop meer dat de partij in het college plaats kan nemen. De partij werd in de stad de grootste partij …

 

PVV Almere gelooft niet meer in plek college

VK 17.03.2010 De PVV gelooft niet meer dat de partij een rol kan gaan spelen in het nieuwe college van Almere. Ze zegt zich in de oppositie gedrukt te voelen. Dat heeft de partij woensdagavond laten weten.

PVV Almere gelooft niet meer in plek college

Parool 17.03.2010 ALMERE – De PVV gelooft niet meer dat de partij een rol kan gaan spelen in het nieuwe college van Almere. Ze zegt zich in de oppositie gedrukt te voelen. Dat heeft de partij woensdagavond laten weten. Volgens de partij wil een groot deel van de

PVV uit college-overleg Almere

Telegraaf 17.03.2010 De PVV gelooft niet meer dat de partij een rol kan gaan spelen in het nieuwe college van Almere. Ze zegt zich in de oppositie gedrukt te voelen. Dat heeft de partij woensdagavond laten weten. Volgens de partij wil een groot deel van de andere partijen niet tegemoet komen aan voor de PVV belangrijke punten als stadcommando’s, lastenverlichting en het tegengaan van islamisering.

VVD Almere wil praten met PVV en PvdA

Trouw 16.03.2010 Fractievoorzitter Arno Visser van de VVD in Almere heeft in een verkennend gesprek met PVV-voorman Raymond de Roon aangegeven dat hij het liefst ziet dat de drie grootste partijen, PVV, PvdA en VVD, verder praten om te kijken of zij overeenkomsten zien op het gebied van financiën en economie. Dat liet Visser weten na zijn eerste gesprek met De Roon.

Jorritsma: Alle aandacht nu weer voor de stad

VK 11.03.2010 In het stadhuis van Almere is donderdagavond de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd. Burgemeester Annemarie Jorritsma beëdigde de 39 raadsleden.

Strenge beveiliging bij installatie raad Almere

Telegraaf 11.03.2010 Het stadhuis in Almere is voor de installatie van de nieuwe gemeenteraad donderdagavond streng beveiligd. De nieuwe raadsleden mogen alleen binnen met een uitnodiging.

‘Vooral doorgaan met verketteren PVV-kiezer’

AD 11.03.2010  ALMERE – In het stadhuis van Almere riep Raymond de Roon, lijsttrekker van de PVV, raadsleden in Almere op vooral door te gaan met het verketteren van de PVV-kiezers.

‘PVV vaart wel bij verkettering van onze kiezers’

Elsevier 11.02.2010 Met het wegzetten van PVV-kiezers als dom en racistisch vaart de partij wel, zegt lijsttrekker van de partij in Almere. ‘Gaat u…

‘Ga door met verketteren’

Telegraaf 11.03.2010 In het stadhuis van Almere riep Raymond de Roon, lijsttrekker van de PVV, raadsleden in Almere op vooral door te gaan met het verketteren van de PVV-kiezers. 

PVV Almere houdt vast aan hoofddoekverbod

VK 08.03.2010 De PVV in Almere houdt vast aan het hoofddoekverbod. Dit blijkt uit de gesprekken die een aantal lijsttrekkers maandag met Raymond de Roon had. De lijsttrekker van de PVV had een reeks verkennende gesprekken met politieke partijen in Almere.

Hoofddoekverbod wordt breekpunt formatie Almere

Elsevier 09.03.2010 De PVV in Almere houdt vast aan het hoofddoekverbod voor gemeenteambtenaren en voor instellingen die subsidie ontvangen. Lijsttrekker Raymond de Roon maakt hiermee een coalitie met de PVV bijna onmogelijk. De PvdA heeft al laten weten dat een college met de PVV er niet inzit.

PVV Almere houdt vast aan hoofddoekverbod

 AD 08.03.2010 De PVV in Almere houdt vast aan het hoofddoekverbod. Dit blijkt uit de gesprekken die een aantal lijsttrekkers maandag met Raymond de Roon had. De lijsttrekker van de PVV had een reeks verkennende gesprekken met politieke partijen in Almere.  

PVV houdt vast aan hoofddoekverbod
Telegraaf 08.03.2010 De PvdA, GroenLinks, de SP en D66 zijn tijdens de eerste verkennende gesprekken met de PVV in Almere geen stap dichterbij elkaar gekomen. De vier partijen, waarmee de PVV tot nu toe gesproken heeft, zeggen dat hun ideologische standpunten te ver uit elkaar liggen om zelfs maar te denken over een samenwerking in een college met de PVV.

Het duurt even voor de naam Wilders valt  

Trouw 08.03.2010  Voorgangers in Almere en Den Haag reageren op de verkiezingswinst van Wilders. „Dit zal Nederland schaden. Je hoeft elkaar niet lief te hebben. Ik houd bijvoorbeeld niet van de PvdA, al heb ik erop gestemd. Maar die man scheldt. 

PVV begint verkennende gesprekken in Almere 

AD 08.03.2010 PVV-lijsttrekker Raymond de Roon begint maandag een reeks verkennende gesprekken met politieke partijen in Almere. Alphons Muurlink, lijsttrekker van de PvdA, liet weten als eerste aan de beurt te zijn. ”Voor ons gesprek is een half uur ingepland.”  

PVV Almere begint gesprekken
Telegraaf 08.03.2010 PVV-lijsttrekker Raymond de Roon begint maandag een reeks verkennende gesprekken met politieke partijen in Almere. Alphons Muurlink, lijsttrekker van de PvdA, liet weten als eerste aan de beurt te zijn. „Voor ons gesprek is een half uur ingepland.

P-Team op de bres voor allochtoon in Almere

Telegraaf 08.03.2010 Terwijl de PVV in Almere gesprekken voert met partijen over de vorming van een nieuw college, installeerde burgemeester Jorritsma maandag een team dat “de emancipatie van allochtone inwoners van Almere wil bevorderen”.

‘PVV wil niet serieus in college’

Telegraaf 07.03.2010 GRONINGEN –  De PVV geeft met eisen als het hoofddoekjesverbod voor gemeentelijke instellingen aan niet serieus plaats te willen nemen in de colleges van Almere en Den Haag. Dat stelt hoogleraar staatsrecht Douwe Jan Elzinga van de Rijksuniversiteit Groningen (RuG) in een reactie op de uitlatingen van de PVV dat dit verbod een belangrijke inzet wordt bij de collegeonderhandelingen.  

PVV wil Krouwel niet als formateur in Almere

Telegraaf 06.03.2010 In politiek Almere is consternatie ontstaan over een uitspraak van politicoloog André Krouwel, verbonden aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, waarin hij meent dat de PvdA zitting kan nemen in een college met de PVV. Deze partij vindt dat Krouwel door deze opmerking geen geschikte informateur kan zijn nu hij voor zijn beurt heeft gesproken en daarmee niet meer onpartijdig is. Ook de PvdA heeft met verbazing kennisgenomen van Krouwels opinie.

PVV eist excuses van Leefbaar Almere

AD 06.03.2010 ALMERE – De PVV-fractie in Almere eist excuses van de fractieleider van Leefbaar Almere over een uitlating die hij twee weken geleden in een column in Trouw deed. Als fractieleider Frits Huis dat niet doet, is de partij uitgesloten van deelname …

PVV eist excuses van Leefbaar Almere

VK 06.03.2010 De PVV-fractie in Almere eist excuses van de fractieleider van Leefbaar Almere over een uitlating die hij twee weken geleden in een column in Trouw deed.

PVV eist excuses van Leefbaar Almere

Parool 06.03.2010 ALMERE – De PVV-fractie in Almere eist excuses van de fractieleider van Leefbaar Almere over een uitlating die hij twee weken geleden in een column in Trouw deed. Als fractieleider Frits Huis dat niet doet, is de partij uitgesloten van deelname …

PVV wil in gesprek met partijen Almere

VK 05.03.2010 De fractievoorzitter van de PVV in Almere, Raymond de Roon, wil een verkennend gesprek met alle andere partijen in de nieuwe Almeerse gemeenteraad over de coalitievorming.

 

Gesprek met partijen Almere

Telegraaf 05.03.2010 De fractievoorzitter van de PVV in Almere, Raymond de Roon, wil een verkennend gesprek met alle andere partijen in de nieuwe Almeerse gemeenteraad over de coalitievorming.

PVV wil in gesprek met partijen Almere

Parool 05.03.2010 ALMERE – De fractievoorzitter van de PVV in Almere, Raymond de Roon, wil een verkennend gesprek met alle andere partijen in de nieuwe Almeerse gemeenteraad over de coalitievorming. De Roon heeft de partijen uitgenodigd om hier maandag over in gesprek te gaan.  

PVV’er de Roon heeft een hoop uit te leggen in Almere

Gelaten sfeer in Almere

Telegraaf 04.03.2010 Bezoekers van de Abou Bakr moskee in Almere zeggen opgelucht te zijn dat de winst van de PVV ‘achteraf gezien meevalt’.

PvdA Almere sluit college met PVV uit

VK 04.03.2010 De Partij van de Arbeid (PvdA) in Almere zal geen college vormen met de PVV, die woensdag bij de gemeenteraadsverkiezingen in die stad als grootste partij uit de bus kwam. Dat heeft PvdA-lijsttrekker Alphons Muurlink laten weten.

PVV blijft aan kop in Almere

Parool 03.03.2010  ALMERE – Na het tellen van de stemmen in driekwart van de stembureaus blijft de PVV aan de leiding in Almere. Volgens een tussenstand heeft de partij 21,8 procent van de stemmen. In de stad zijn 98 stembureaus, in 75 bureaus.

PVV de grootste in Almere

 Telegraaf 03.03.2010  De PVV gaat in Almere op kop. Na het tellen van de stemmen in 50 van de 98 stembureaus blijkt dat 22,2 procent van de kiezers op de PVV heeft gestemd.

Zie ook: Wilders omarmt peiling De Hond

PVV aan kop in eerste tussenstand Almere

Trouw 03.03.2010 Na tellingen in 25 stembureaus in Almere is de PVV nog steeds de grootste partij met bijna 23 procent van de stemmen. In de stad zijn 98 stembureaus.

BLOG:   

PVV mag niet meedoen in Almere -> saboteert gemeentebestuur

Christelijk cordon sanitaire in Almere

PVV-Calimero’s Almere spreken over “Cordon Sanitaire”

Almeerse moslima doet aangifte tegen PVV. Blijft hoofddoek dragen

Quasi Mundo

Ok we zullen de PVV kiezer niet onnozel noemen maar…

Krapuul.nl

De Mos schoffeert GroenLinks-Kamerlid Van Gent

Nog steeds hoofddoekjesverbod en stadscommando’s voor de PVV

PVV Almere: Hoofddoekverbod blijft

‘PVV wil niet serieus in college’

Zweifel am Regierungswillen

Krouwelgate in Almere

De Dagelijkse Standaard » Frontpage

Misschien helpt het als je die bruine draad van schaamteloze discriminatie uit je programma verwijdert

Krapuul.nl

PVV Almere will reden

All About Geert Wilders

PVV’er de Roon heeft een hoop uit te leggen in Almere

maart 5, 2010 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , ,

5 reacties

 1. […] fase is de vorming van de coalitie. En natuurlijk kan er maar 1 Winnaar zijn !  (zie ook Almere Rotterdam en Amsterdam). […]

  Pingback door De Haagse Coalitie is in de maak « Debat in de Digitale Hofstad | maart 7, 2010

 2. […] fase is de vorming van de coalitie. En natuurlijk kan er maar 1 Winnaar zijn !  (zie ook Almere Rotterdam en Amsterdam). […]

  Pingback door Het nieuwe Haagse college is in aantocht « Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | maart 7, 2010

 3. […] ook die van Rotterdam loopt nog en komt er maar niet van. En ook Almere  (zonder PVV) is nog onderweg. De gemeente Amsterdam is er bijna […]

  Pingback door Raadsverkiezingen 3 maart 2010 – veel rechtse en centrumrechtse college’s. « Debat in de Digitale Hofstad | mei 9, 2010

 4. […] dit moment zit de PVV alleen in Almere en Den Haag in de gemeenteraad. Het is een koerswijziging voor de partij, zegt ookWilders zelf, […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – oproep nieuwe gemeenteraadsleden « Debat in de Digitale Hofstad | december 3, 2016

 5. […] dit moment zit de PVV alleen in Almere en Den Haag in de gemeenteraad. Het is een koerswijziging voor de partij, zegt ookWilders zelf, […]

  Pingback door Aftrap Gemeenteraadsverkiezingen 21 maart 2018 | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | december 4, 2016


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: