Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Nog steeds houdt de val van het kabinet de gemoederen verhit.

Homo’s zijn boos,   IJzeren Neelie heeft veel uit te leggen en zelfs de Taliban is blij met het vallen van Balkenende IV.

Achtergrond:

De sociaal-democraten lieten tijdens de aanloop naar de kabinetscrisis van februari steeds in de wandelgangen weten dat met hen te praten viel over het voortzetten van de Nederlandse aanwezigheid in Afghanistan met een trainingsmissie voor Afghaanse militairen of politie, maar dat een langer verblijf in de provincie Uruzgan uitgesloten was.

Zelfs in de nacht van de kabinetscrisis lag daarvoor een compromisvoorstel klaar van minister van defensie Van Middelkoop. Dat voorstel kwam nooit echt ter sprake, omdat de PvdA eerst wilde dat er besloten werd uit Uruzgan weg te gaan, terwijl CDA-minister Verhagen van buitenlandse zaken die optie vooralsnog op tafel wilde houden.  

Militaire missie  Ja of Nee ???  –  Parool 30.04.2010  Ik ga proberen het te begrijpen. Van de PvdA mogen vijftig politietrainers naar Afghanistan en die krijgen 250 militairen mee om ze te beveiligen. ”Maar die militaire aanwezigheid mag geen militaire missie worden genoemd.” Ik citeer nu Cohen.

Jan Mulder: draaimolen  (video)  –  Waar is het kabinet ook weer over gevallen? Het betonharde standpunt van de PvdA dat er geen nieuwe militairen naar Afghanistan mochten. Maar de nieuwe partijleider, Job Cohen, is bereid dat standpunt aan te passen. Een politieke partij als draaimolen op de kermis, aldus Jan Mulder.

Job Cohen in het tv-programma Oog in Oog van Sven Kockelman  zegt dat hij niet tegen zo’n nieuwe missie is, waarbij naast enkele tientallen politieagenten ook 250 militairen betrokken zullen zijn.  Op het internet stromen de boze verwijten binnen dat ook Cohen net zo als Wouter Bos een draaikont blijkt te zijn !!!!

Standpunten PvdA over trainingsmissie Uruzgan geboren uit wantrouwen

Trouw 01.05.2010  Is de PvdA nu wel of niet te vinden voor steun aan een politie-trainingsmissie naar Afghanistan? De sociaal-democraten beginnen er een beetje een potje van te maken de laatste dagen.

Cohen krijgt verwijt te draaien

VK 30.04.2010  Voor- en tegenstanders van een nieuwe missie in Afghanistan verwijten de PvdA te ‘draaien’. Aanleiding is de uitlating van PvdA-lijsttrekker Job Cohen dat ‘er te praten valt’ over de uitzending van Nederlandse politietrainers, aangevuld met militairen.

SP-Kamerlid Harry van Bommel noemde het vrijdag ‘bizar en beschamend dat Cohen nu ja zegt tegen een door enkele honderden militairen begeleide politiemissie, terwijl de PvdA-fractie vorige week nog nee zei.’ Hij vroeg zich af ‘hoe vaak je kunt draaien voordat de kiezers dol worden’.  

Verhagen blij met ‘draai’ Cohen

Telegraaf 01.05.2010 De PvdA heeft eerder gesproken over een trainingsmissie en toen niet thuis gegeven toen puntje bij paaltje kwam, vindt Verhagen. 

Cohen laconiek onder kritiek

Telegraaf  01.05.2010  PvdA-lijsttrekker Job Cohen is niet onder de indruk van de kritiek op zijn optreden.

Cohen laconiek onder kritiek

Parool 01.05.2010  AMSTERDAM – PvdA-lijsttrekker Job Cohen is niet onder de indruk van de kritiek op zijn optreden sinds Wouter Bos hem presenteerde als nieuwe lijsttrekker voor de PvdA. Cohen wordt verweten dat hij te weinig verstand heeft van de economie, er …

Minister: Ik heb geen NAVO-verzoek achtergehouden

Elsevier 06.04.2010 Demissionair minister van Defensie Eimert van Middelkoop (ChristenUnie) ontkent dat hij een verzoek van de NAVO heeft achtergehouden voor …

Van Middelkoop: Ik heb niets achtergehouden

Trouw 06.04.2010  Demissionair minister Eimert van Middelkoop (Defensie) ontkent dat hij een verzoek van de NAVO voor het leveren van trainers in of buiten Uruzgan heeft achtergehouden voor toenmalig PvdA-vicepremier Wouter Bos.

Van Middelkoop: ik heb niets achtergehouden

NRC 06.04.2010  Demissionair minister Van Middelkoop (Defensie, ChristenUnie) ontkent dat hij een verzoek van de NAVO voor het leveren van trainers in of buiten Uruzgan heeft achtergehouden voor toenmalig vicepremier Bos (PvdA). Volgens Van Middelkoop ging het om een algemeen militair verzoek aan alle lidstaten van het militaire bondgenootschap, waarvan ook Bos op de hoogte is gebracht.

‘Ik heb niets achtergehouden’

Telegraaf 06.04.2010  Demissionair minister Van Middelkoop ontkent dat hij een verzoek van de NAVO voor het leveren van trainers in of buiten Uruzgan heeft achtergehouden.

Van Middelkoop in Kamer: Ik hield niets achter

VK 06.04.2010  Minister van Defensie Van Middelkoop bestrijdt dat hij een verzoek van de NAVO heeft achtergehouden voor toenmalig vicepremier Bos (PvdA). Daarmee reageerde de bewindsman van de ChristenUnie dinsdag in de Kamer op het verwijt van Bos dat hij ‘onverantwoord’ gehandeld zou hebben in de Uruzgandiscussie, die in februari leidde tot de val van het vierde kabinet-Balkenende.

Bos: brief nieuwe missie te lang stil gehouden

NRC 03.04.2010 Voormalig PvdA-leider Wouter Bos PvdA noemt dit nu „onverantwoord, zeker ook voor een minister van Defensie”.

Zie ook de oud-minister van Financiën in een reconstructie van de val van het kabinet van Nova. Volgens Bos was het achterhouden van het andere verzoek onverantwoord.

PvdA-leider laakt achterhouden NAVO-wens

AD 02.04.2010  HILVERSUM – PvdA-leider Wouter Bos vindt het onverantwoord dat demissionair minister Eimert van Middelkoop (Defensie) een eerder verzoek van de NAVO voor het leveren van trainers buiten Uruzgan niet tijdig heeft meegedeeld aan de PvdA.

PvdA-leider laakt achterhouden NAVO-wens

Parool 02.04.2010  HILVERSUM – PvdA-leider Wouter Bos vindt het onverantwoord dat demissionair minister Eimert van Middelkoop (Defensie) een eerder verzoek van de NAVO voor het leveren van trainers buiten Uruzgan niet tijdig heeft meegedeeld aan de PvdA. Bos zegt …

Uithaal Bos naar Van Middelkoop

Telegraaf 02.04.2010 Volgens Wouter Bos heeft demissionair minister van Defensie Van Middelkoop informatie achtergehouden tijdens het gesteggel over de missie in Uruzgan.

PvdA dacht wél mee over verlenging Uruzgan

NRC 27.03.2010 NIEUWS – Uit een reconstructie van NRC Handelsblad blijkt dat Wouter Bos wel degelijk heeft meegedacht aan een verlenging van de ISAF-missie tot 2011.

Bij dit artikel;

Denemarken zou Nederland opvolgen in Uruzgan

AD 27.03.2010  DEN HAAG – Denemarken had Nederland kunnen opvolgen als militair leidend land in de Zuid-Afghaanse provincie Uruzgan. Nederland moest dan wel langer in Uruzgan blijven met een flink aantal militairen, onder wie trainers.

… en verder:

Homo’s niet blij met ‘weiger-minister’

Telegraaf 25.02.2010 Het feit dat Rouvoet het dossier homo-emancipatie over de heg gooit, verbaast de homogemeenschap.

Homo-emancipatie Rouvoet bespaard
Telegraaf 24.02.2010 Demissionair vicepremier Rouvoet pakt de onderwijsportefeuille van ex-minister Plasterk op, wat dinsdag bekend werd gemaakt. Hij neemt de portefeuille echter over met uitzondering van homo-emancipatie.

 

Homo’s niet blij met ‘wissel’ Rouvoet

VK 24.02.2010 Niet minister André Rouvoet, maar staatssecretaris Marja van Bijsterveldt neemt het pakket homo-emancipatie op zich. De homogemeenschap reageert afkeurend.\

·         Van Bijsterveldt neemt homo-emancipatie over

 ‘Rouvoet weigert zich in te zetten voor homo’s’ Elsevier 24.02.2010

Kroes moet veel uitleggen over ‘val’

Telegraaf 24.02.2010 EU-commissaris Neelie Kroes zegt in Brussel veel vragen te krijgen van buitenlandse collega’s over de regeringsproblemen in Nederland.

Talibaan: vertrek is zeer goed besluit

NRC 24.02.2010  De terugtrekking van Nederland uit Uruzgan is „een zeer goede beslissing”.

Het is „juist en waarachtig dat de Nederlanders beseffen dat ze hun levens niet hoeven te geven voor de doelen van Amerika”. Dat heeft Qari Yousef Ahmadi, woordvoerder van de Talibaan voor Zuid-Afghanistan, telefonisch gezegd tegen deze krant. 

Taliban blij met PvdA

Telegraaf 24.02.2010 De Taliban hebben telefonisch laten weten blij te zijn met de gang van zaken in Nederland. “Het is juist dat de Nederlanders beseffen dat ze hun levens niet hoeven te geven voor de doelen van Amerika”, zegt Taliban-woordvoerder Qari Yousef Ahmad.

Bij de draai hield Bos de rug recht 

NRC 24.02.2010 Er klopt iets niet aan de verklaring die Wouter Bos voor zijn aftreden gebruikte. Jan Kuitenbrouwer, directeur van de Taalkliniek, legt het vandaag in de krant uit.

Hij doelt op deze zin: “Bert Koenders en ik hebben onze collega’s vandaag verteld dat, nadat we heel lang hebben nagedacht over op wat voor manier Nederland militair betrokken kan blijven bij Afghanistan, we nu gewoon de conclusie moeten trekken dat we de belofte die we aan de kiezer gedaan hebben (…) dat we die hóúden.”

‘Premier spreekt onwaarheid’

 Telegraaf 24.02.2010   Minister Verhagen had tien zinnen nodig om uit te leggen of hij nou wel of niet met opstappen had gedreigd. Dan weet je wel hoe het zit. Als Balkenende dat ontkent, spreekt hij een onwaarheid,” zegt ex-minister Ter Horst.

Ter Horst beschuldigt Balkenende van liegen 

AD 24.02.2010 DEN HAAG – ,,Minister Verhagen van Buitenlandse Zaken had op de radio tien zinnen nodig om uit te leggen of hij nou wel of niet met opstappen had gedreigd. Dan weet je wel hoe het zit. Als premier Balkenende zegt dat het niet zo is, spreekt hij.

Ter Horst: Balkenende sprak onwaarheid VK 24.02.2010

Ter Horst: CDA liegt en luistert niet Elsevier 24.02.2010

‘CDA wilde PvdA-fractie alsnog overhalen’

Trouw 24.02.2010 Het CDA heeft geprobeerd om nadat het kabinet gevallen was, steun te zoeken bij de Kamerfractie van de PvdA om de missie in Uruzgan te verlengen. Dit zei PvdA-leider Wouter Bos woensdagavond bij Nova.

NAVO-brief was visie Rasmussen

Telegraaf 24.02.2010 Het NAVO-verzoek voor een nieuwe missie in Uruzgan bevatte de eigen visie van Rasmussen. „Wat voor antwoord hij ook verwachtte, hij heeft zijn eigen visie bekendgemaakt.  

En verder:

Verbeet vindt overleg premier niet nodig

Trouw 24.02.2010 Premier Balkenende wilde met de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer en de fractievoorzitters praten over welke onderwerpen na de val van het kabinet zouden kunnen worden behandeld.

Verbeet wijst Balkenende terecht

NRC 24.02.2010 Kamervoorzitter zegt „dat het gebruikelijk is dat de Kamer zelfstandig een verkenning uitvoert” naar controversiële thema’s.

Kamervoorzitter fluit Balkenende terug

VK 24.02.2010 Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet heeft demissionair premier Balkenende per brief gesommeerd zich niet te bemoeien…

·          Rouvoet: coffeeshop moet verder van scholen

·          De Vries: piraten in eigen regio berechten

·          Hirsch Ballin doet ook politie

Zie ook:

‘Demissionair? Je kunt ook een aap op een departement zetten’

AD 26.02.2010 ROTTERDAM – Oud-burgemeester en PvdA-boegbeeld Bram Peper is er wat de gemeenteraadsverkiezingen betreft nog niet uit. De rol die de Partij van de Arbeid de afgelopen jaren in de Maasstad heeft gespeeld, maakt hem aan het twijfelen.

Rouvoet: Kans op harde bezuinigingen vergroot

AD 26.02.2010 MAASTRICHT – De PvdA zegt te willen voorkomen dat kwetsbaren het slachtoffer worden van de komende forse bezuinigingen, maar juist door haar vertrek uit het kabinet is de kans van slagen ,,bijzonder klein” geworden.

‘Door PvdA zijn kwetsbaren de dupe van crisis’

Elsevier 26.02.2010  De PvdA wil voorkomen dat kwetsbaren het slachtoffer worden van de komende forse bezuinigingen, maar juist door uit het…

Rouvoet: kans op harde bezuinigingen vergroot

Telegraaf 26.02.2010 De PvdA zegt te willen voorkomen dat kwetsbaren het slachtoffer worden van de komende forse bezuinigingen, maar juist door haar vertrek uit het kabinet is de kans van slagen „bijzonder klein” geworden.

Kamer stelt kilometerheffing uit

VK 25.02.2010 Er is in de Tweede Kamer nog lang geen eensgezindheid over welke onderwerpen het demissionaire kabinet sowieso…

Bos keert voor juni niet terug als Kamerlid

VK 25.02.2010 Voormalig PvdA-vicepremier Wouter Bos keert in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van 9 juni niet terug in het parlement. Dat maakte hij donderdagavond bekend in het tv-programma Pauw & Witteman.

Excuses van Rouvoet na kritiek op Plasterk

AD 25.02.2010 Vicepremier en partijleider André Rouvoet (ChristenUnie) heeft excuses aangeboden aan voormalig PvdA-minister Ronald Plasterk (Onderwijs) voor opmerkingen over diens ministerschap.

Excuses van Rouvoet na kritiek op Plasterk

Parool 25.02.2010 HILVERSUM – Vicepremier en partijleider André Rouvoet (ChristenUnie) heeft excuses aangeboden aan voormalig PvdA-minister Ronald Plasterk (Onderwijs) voor opmerkingen over diens ministerschap.

VVD: veel voorstellen controversieel

Telegraaf 25.02.2010 VIDEO Wat de VVD betreft worden de kilometerheffing, de AOW-verhoging en de drank- en horecawet controversieel verklaard en niet behandeld.

Gerelateerde artikelen: 

Klink wil besluit alcoholplan
‘Stop invoering km-heffing’
‘Kilometerheffing op lange baan’ 
 

Sneer Rouvoet aan adres Plasterk

Telegraaf 24.02.2010 Demissionair minister André Rouvoet, sinds dinsdag ook minister van Onderwijs, heeft woensdag kritiek geuit op zijn voorganger, de PvdA’er Ronald Plasterk.

„De afgelopen jaren is er in de portefeuille van de heer Plasterk te veel de indruk gewekt dat we een staatssecretaris van Onderwijs hadden en een minister van Feesten en Partijen en Emancipatiebeleid.

Hij was zichtbaar, heeft goede dingen gedaan op belangrijke onderwerpen, maar nu is er weer een minister van Onderwijs”, zei Rouvoet, met de nadruk op onderwijs, tegen het ANP.  

Rouvoet: Plasterk was minister van Feesten en Partijen

Elsevier 24.02.2010 Demissionair minister André Rouvoet, sinds kort ook minister van Onderwijs, heeft woensdag zijn voorganger PvdA’er Ronald Plasterk ‘minister van Feesten …

 Mooie woorden, geen daden

Trouw 24.02.2010 Toen minister Plasterk drie jaar geleden aantrad had ik even goede hoop. Zijn verhaal over de voordelen voor de samenleving van meer werkende vrouwen klonk goed. Drie jaar later zijn we nog geen stap verder.

Opvolger Plasterk blijkt Van Bijsterveldt

NRC 24.02.2010 De eigenlijke opvolger van minister Plasterk (Onderwijs, PvdA) is staatssecretaris Van Bijsterveldt (Onderwijs, CDA). Dat blijkt uit de portefeuilleverdeling tussen de staatssecretaris en de nieuwe minister Rouvoet (Onderwijs, ChristenUnie) die het departement vanmiddag heeft bekendgemaakt.  

 

Neem kiezers serieus

VK 24.02.2010 Partijen moeten over eigen schaduw springen, stelt Yair da Costa…

Bos en Balkenende geketend in hun partijleiderschap

Trouw 24.02.2010 Politiek gaat over – soms keiharde- verschillen. Variërend van: wegwezen uit Uruzgan, tot een: we kunnen nu niet weglopen voor onze verantwoordelijkheid, ook niet met een beroep op de gemaakte afspraken.

Rompkabinet
De regeringscrisis die we verdienen
Bos heeft grootste probleem
De Kamer is aan zet
Jos Collignon over Nederland en Afghanistan
PvdA, toon je progressief!
Rouw om een ongeliefd kabinet
Reputatieschade

BLOG:

Rouvoet: kans op harde bezuinigingen vergroot

Dreetje

Lucaswashier

Rouvoet weigert portefeuille homo-emancipatie

Nieuw Religieus Peil – peilt onvrijheid en onverdraagzaamheid

Rouvoet weigert portefeuille homo-emancipatie

.god.voor.dommen

Stelling van de dag: Andre Rouvoet is incapabel als minister

De Dagelijkse Standaard » Frontpage

Wendy’s jubelzang

Gelukkig zijn wij een heel tolerant land waar iedereen gelijk wordt behandeld.

Krapuul.nl

Eenheid in uitvoeringsregeringsbeleid stopt bij portefeuille homo-emancipatie

februari 25, 2010 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 reacties

 1. […] Nog steeds houdt de val van het kabinet de gemoederen verhit.  […]

  Pingback door Einde Kabinet Rutte 1 – versus troepenmacht Afganistan ? « Debat in de Digitale Hofstad | januari 8, 2011

 2. […] Nog steeds houdt de val van het kabinet de gemoederen verhit.  […]

  Pingback door Einde Kabinet Rutte 1 – versus troepenmacht Afganistan ? deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad | januari 17, 2011

 3. […] Tot slot: Nog steeds houdt de val van het kabinet de gemoederen verhit.   […]

  Pingback door Einde Kabinet Rutte 1 – versus troepenmacht Afganistan ? deel 3 « Debat in de Digitale Hofstad | januari 26, 2011

 4. […] slot: Nog steeds houdt de val van het kabinet de gemoederen verhit. 0.000000 […]

  Pingback door Kabinet Rutte 1 – versus troepenmacht Afganistan deel 4 « Debat in de Digitale Hofstad | maart 28, 2011


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: