Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

2e Kamerverkiezingen 2010 – Peilingen 31.01.2010 Maurice de Hond PVV de Grootste

Als er op dit moment verkiezingen worden gehouden, is de PVV de grootste partij met 27 zetels. Het CDA volgt met 24 zetels, daarna zijn de VVD en D66 de grootste partijen met 22 zetels. De PvdA zou de vijfde partij worden met 16 zetels in de peiling.

Ten opzichte van vorige week zijn er weinig verschuivingen in het politieke landschap. De PVV blijft volgens de peiling de grootste partij. Als er nu landelijke verkiezingen zouden zijn, dan wint de partij van Geert Wilders een zetel in de Kamer en zou ze uitkomen op 27 stuks. Het CDA verliest een zetel. Dat zou betekenen dat de grootste regeringspartij die nu in werkelijkheid 41 plekken heeft in de Kamer, het moet doen met 24 zetels.

De SP verliest een zetel in de nieuwste peiling van Maurice de Hond.De Partij voor de Dieren wint 1 zetel. Voor de coalitie bestaat nog maar weinig steun in de meest recente politieke peiling: CDA, PvdA en ChristenUnie zouden samen nog maar 46 zetels krijgen. Dat blijkt uit de wekelijkse politieke peiling van Maurice de Hond.

Nieuw Haags Peil van 31 januari 2010 Maurice de Hond

Een derde stemt anders

Telegraaf 31.01.2010  Een derde van de kiezers zegt op een andere partij te stemmen dan vorig jaar met de Europese verkiezingen. 

Coalitie verliest steun: PVV blijft grootste partij

Elsevier 31.01.2010 Het CDA en de SP verliezen een zetel in de nieuwste peiling van Maurice de Hond, de Partij voor de dieren en de PVV van Geert Wilders …

Twingly blog zoeken

blogs: 

PVV de grootste bij De Hond , maar niet bij gemeenteraadsverkiezingen

januari 31, 2010 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , ,

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: