Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Gemeenteraadsverkiezingen 2010 – Partij Lijst Smolders Tilburg (LST) doet niet mee

Het omstreden Tilburgse raadslid Hans Smolders stopt ermee. Zijn partij Lijst Smolders Tilburg (LST) doet niet mee aan de raadsverkiezingen in maart. Smolders heeft dit zondag bekendgemaakt.

Hij zegt te stoppen omdat hij in toenemende last krijgt met zijn gezondheid. Hij schrijft zijn gezondheidsklachten toe aan de ‘onbetrouwbare en onbekwame politiek’.

Daarom zou het onverantwoord zijn om ‘verder te gaan met politiek die tot mijn grote frustratie grotendeels beoefend wordt door onbekwame, hoogopgeleide dommeriken’. Hij kondigt verder in hoofdletters aan nooit meer te stemmen ‘zolang deze schijndemocratie heerst’.

Smolders beleefde in het najaar mooie momenten toen zijn eeuwige tegenstander, burgemeester Vreeman, moest vertrekken wegens de affaire rond het Miditheater.

Maar hij kon er nauwelijks van genieten, want Vreeman sleepte hem mee in zijn val. De burgemeester kon de raad naar eigen zeggen in juni 2008 niet inlichten over de verbouwingskosten van het theater omdat hij zich op dat moment grote zorgen maakte over de bestuurbaarheid van de stad. Hij had gehoord dat Smolders om steekpenningen zou hebben gevraagd aan de bouwer van een winkelcentrum. Het onderzoek daarnaar loopt nog.

OM vervolgt Tilburgs raadslid Smolders niet

01.02.2010 NRC Het Openbaar Ministerie (OM) zal het Tilburgse gemeenteraadslid Hans Smolders niet vervolgen. Het OM in Den Bosch maakte maandag bekend dat de hoofdofficier dat heeft besloten op grond van de resultaten van het rijksrechercheonderzoek naar mogelijke corruptie van Smolders.  

Tilburgs gemeenteraadslid Hans Smolders niet vervolgd

Elsevier 01.02.2010  Het Openbaar Ministerie (OM) ziet af van vervolging van het Tilburgse gemeenteraadslid Hans Smolders. Het OM in Den Bosch maakte…

Geen bewijs voor corruptie Smolders

VK 01.02.2010  Het Tilburgse gemeenteraadslid Hans Smolders wordt niet vervolgd wegens corruptie. Justitie heeft na maanden onderzoek geen bewijs gevonden. Het is bij één beschuldiging gebleven. Smolders reageert ‘niet verrast’.  Eerder deze maand kondigde Smolders zijn afscheid

Smolders niet vervolgd door OM

Telegraaf 01.02.2010  Het Openbaar Ministerie (OM) zal het Tilburgse gemeenteraadslid Hans Smolders niet vervolgen.

Hans Smolders stopt omwille gezondheid

BB 18.01.2010  zie Video  –  Het omstreden Tilburgse raadslid Hans Smolders stopt ermee. Zijn partij Lijst Smolders Tilburg (LST) doet niet mee aan de raadsverkiezingen in maart. Smolders heeft dit zondag bekendgemaakt.

Hans Smolders stopt ermee

Telegraaf 17.01.2010  Het omstreden Tilburgse raadslid Hans Smolders doet niet met zijn partij mee aan de raadsverkiezingen.

Raadslid Hans Smolders stopt ermee 

VK 17.01.2010 Drie dagen om een ‘neutraal artikel’ te schrijven over Hans Smolders, ooit chauffeur van Pim Fortuyn en nu raadslid te Tilburg. Smolders stelt het ultimatum zelf: ‘Eén neutraal stuk! Hoe moeilijk kan het zijn?’ Als het niet gebeurt, verlaat Smolders de politiek, zo heeft hij de krant laten weten. ‘En ik meen het.’

Smolders stapt uit Tilburgse politiek

Trouw 17.01.2010 Hans Smolders stapt uit de Tilburgse politiek. De voormalig chauffeur van Pim Fortuyn noemt als reden aanhoudende en toenemende gezondheidsklachten.

januari 17, 2010 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , ,

3 reacties

 1. Dit is het eerste verstandige besluit dat dhr Smolders heeft genomen. Ik vraag mij nog steeds af door wie de megastore is weggestemd, niet door de vele vrienden en kennissen, welke ik gesproken heb nadien. Die waren allemaal vóór. Mischien iets voor Maurice de Hond om eens een onafhankelijk onderzoek te doen, maar dan niet allen in de Heuvelstraat zelf, maar juist in een wijdere circel van enkele km daarbuiten.

  Reactie door Megan | januari 18, 2010

  • De uitslag over de megastore-referendum kan niet goed zijn.Toch het plan stilletjes ten onder ! Waarom, zou je je afvragen ?
   Zijn er stemmen van voorstanders niet geteld ?

   Reactie door Leonie | januari 18, 2010

 2. […] vertrek Ruud Vreeman: Gemeenteraadsverkiezingen 2010 – Partij Lijst Smolders Tilburg (LST) doet niet mee 0.000000 […]

  Pingback door Peter Noordanus gaat er van tussen « Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | juni 30, 2010


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: