Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Staat het Kabinet nu echt op ploffen ??

Balkenende en de Commissie-Davids

Geert Wilders vindt dat premier Jan Peter Balkenende moet opstappen.

De PVV-leider vond dat al, maar uit het rapport van de commissie Davids blijkt volgens hem opnieuw een „groot gebrek aan leiderschap”  bij de minister-president. 

Premier Jan Peter Balkenende is ,,door de pomp gegaan” voor de PvdA, vindt PVV-leider Geert Wilders. De woensdagavond gestuurde brief van het kabinet over de Irak-besluitvorming kent volgens hem ,,bezweringsformules” maar doet niets af aan het nakende einde van het kabinet.

De afgelopen uren van crisis en chaos bewijzen volgens Wilders dat Balkenende geen leiderschap toont. ,,Meneer Balkenende, u bent geen leider, u bent een brekebeen.” Wilders herhaalde dat hij zo snel mogelijk verkiezingen wil.

En het  ‘Verweer Balkenende is oorlogsverklaring aan PvdA’ bepaalt ook de stemming.

Het ongeloof bij de oppositie groeide in de tussentijd alleen maar. ,,We kijken naar een circus van een uit elkaar vallend kabinet”, zei VVD-leider Mark Rutte. ,,Toch treurig. Wij bezitten een kabinet dat al 1,5 dag ruzie maakt over een eerste korte persverklaring”, aldus GroenLinks-leider Femke Halsema. ,Ik vind dat we voordat we naar bed gaan moeten weten of we nog een kabinet hebben. Anders kan ik heel moeilijk slapen hoor”, zei SP-fractievoorzitter Agnes Kant.

’For your eyes only’, las Jan Peter Balkenende op het dossier van de Britse geheime dienst over de dreiging van Iraakse massavernietigingswapens.

 Kortom, gaan er deze keer koppen echt rollen dan ??? 

De conclusie staat op pag. 84  En de commissie Davids verandert geen letter

Videonrc nu: Joost Oranje over het rapport van de Commissie-Davids

Rapport Irak: de hoofdpijnpunten voor Balkenende Video

Politiek redacteur Martin Sommer scande het Rapport-Davids en zet de zwaarstwegende verwijten aan premier en kabinet op een rijtje.

Irak: conclusie staat op bladzijde 84

Bekijk de video

Davids overhandigt Irak-onderzoek Video

De harde conclusies van ‘Davids’ Video

 ‘Geen schoonheidsprijs’ Video   

Jan Mulder: handjeklap Video

Irakcommissie: helderheid over alle vragen Video

Davids: lessen politieke keuze inzake Iran

Trouw 21.01.2010 De commissie-Davids en (nu) ook het kabinet concluderen dat de inval in Irak plaatsvond zonder voldoende volkenrechtelijk mandaat.

Doorademen, zo luidt het parool nu in de coalitie

Trouw 21.01.2010  De zeeën gaan hoog in de coalitie. Het ging al vaker mis tussen CDA en PvdA. Halen ook Balkenende en Bos de eindstreep niet?

Jan Mulder: handjeklap

VK 19.01.2010 De gemeenteraadsverkiezingen naderen en dus is de propaganda weer in volle gang. Politieke kopstukken lachen de burgers toe vanonder partijparaplu’s, aldus Jan Mulder. Maar intussen wordt er volop handjeklap gepleegd, bijvoorbeeld rond de kwestie-Irak.

Opklaringen

NRC 16.01.2010  De verdedigingskramp waar de premier deze week in schoot was onnodig.  

Premier is te veel CDA-leider om premier van alle Nederlanders te zijn

Trouw 16.01.2010  De wanvertoning die politiek Den Haag opvoerde na de presentatie van het rapport-Davids, toont haarscherp aan waarom het onverstandig is dat politieke leiders van coalitiepartijen in het kabinet gaan zitten.  

Ook in 2003 was inval in Irak al niet toegestaan

Trouw 16.01.2010 Het kabinet suggereert ten onrechte dat de aanval op Irak destijds, in 2003, voldoende gemotiveerd was. Ook toen mocht de invasie niet.

Politici lopen met open ogen in een zelf opgezette val

Trouw 16.01.2010 Boeiend om te zien hoe politici met open ogen in vallen lopen die zij zelf hebben geplaatst. Het rapport-Davids is slechts een van de vele klassieke voorbeelden. Neem de oorlog om Kosovo.

Balkenende valt in eigen zwaard

VK 14.01.2010 Zelden zo’n vernietigend rapport gezien, stelt Thomas von der…

 

Bananenrepubliek

VK 13.01.2010 Balkenende mag hier niet mee wegkomen, meent Bert Wagendorp

Stop het geweld

Trouw 14.01.2010 De afgelopen twee dagen is Nederland getuige geweest van een heftige ruzie tussen de twee regeringspartijen CDA en PvdA. Ze hebben elkaar de oorlog verklaard.

Geharnast, niet deemoedig

Trouw 14.01.2010  Hoe kan het dat een politicus die al meer dan zeven jaar in het Torentje huist op een cruciaal moment zo onprofessioneel optreedt?

Premier toont strijdlust, maar ook een pijnlijk gebrek aan reflectie

Trouw 13.01.2010 Het overheersende beeld dat uit het rapport van de commissie-Davids naar voren komt is dat het kabinet Balkenende I in de kwestie-Irak koste wat kost achter de Amerikanen en Britten is aangelopen.

De Waarheid

Trouw 13.01.2010 Treurig, treurig, treurig. Premier Balkenende: vier kabinetten en twee oorlogen, waaronder die in Irak. Een oorlog die al 100.000 burgerslachtoffers heeft gekost en al 7 jaar duurt.

Beraad premier en vicepremiers stopgezet video

Irakcommissie: helderheid over alle vragen

Parool 19.01.2010  DEN HAAG – De commissie-Davids vindt dat ze over alle vragen die ze had, helderheid heeft gekregen. Dat zei voorzitter Willibrord Davids van de onderzoekscommissie over het Irak-onderzoek dinsdag na een vraag van de Partij voor de Dieren of het nuttig is …

Davids verantwoordt zich vandaag Trouw 19.01.2010

CDA en CU: buik vol van optreden PvdA  VK 19.01.2010

Commissie-Davids weerspreekt Balkenende  NRC 19.01.2010 

Bos twijfelde aan voortbestaan kabinet 

VK 17.01.2010  AMSTERDAM – ‘Er waren momenten dat ik niet zeker wist dat we eruit zouden komen’, zei Bos zondag in het programma Buitenhof. Ook Bos vreesde val kabinet door Irak-conflict.

Zaterdag zei ook PvdA-fractievoorzitter Mariëtte Hamer al dat het kabinet had kunnen vallen. De PvdA was kwaad omdat premier Jan Peter Balkenende de indruk had gewekt dat het kabinet de conclusies van Davids van tafel zou vegen. Bos: ‘Boodschap kwam niet over’

De opzet dat uit Balkenende’s verklaring een duidelijk onderscheid naar voren zou komen tussen zijn opvattingen als premier van een eerder Wie is wie? en als leider van het huidige kabinet, kwam niet uit de verf, erkende Bos. ‘Dat werkte totaal niet . Bos: eerste reactie kabinet was ‘onzuiver’.

De vicepremier vond de conclusies van Davids scherper geformuleerd dan hij had verwacht.Dat waren  geen conclusies die je zomaar weg kunt wuiven. Davids: Einde VN-systeem in zicht. Dat raakt aan het vertrouwen in de politiek.’

Begin februari komt het Kabinet met een uitgebreide reactie op het rapport Davids.

Hamer: Ik had kabinet kunnen laten vallen

Elsevier 16.01.2010  Het kabinet had kunnen vallen als premier Jan Peter Balkenende (CDA) niet met een nieuwe verklaring was gekomen over…

 

Hamer: kabinet had kunnen vallen

AD  16.01.2010  Het kabinet had kunnen vallen als premier Jan Peter Balkenende niet met een nieuwe verklaring was gekomen over het rapport van de commissie-Davids. Dat zei PvdA-fractievoorzitter Mariëtte Hamer zaterdag in het Radio 2-programma Spijkers met koppen.

Hamer: kabinet had kunnen vallen

VK 16.01.2010 Het kabinet had kunnen vallen als premier Jan Peter Balkenende niet met een nieuwe verklaring was gekomen over het rapport van de commissie-Davids. Dat zei PvdA-fractievoorzitter Mariëtte Hamer zaterdag in het Radio 2-programma Spijkers met koppen.

Balkenende: het was een pittig weekje

Davids vindt reactie van Balkenende ‘niet zuiver’

 

‘Kabinet had kunnen vallen’

Telegraaf 16.02.2010 Het kabinet had kunnen vallen als premier Jan Peter Balkenende niet met een nieuwe verklaring was gekomen over het rapport van de commissie-Davids. “We zouden niet overstag zijn gegaan,” zei PvdA-fractievoorzitter Mariëtte Hamer zaterdag.

Hamer: kabinet had kunnen vallen 

Parool 16.01.2010 Het kabinet had kunnen vallen als premier Jan Peter Balkenende niet met een nieuwe verklaring was gekomen over het rapport van de commissie-Davids. Dat zei PvdA-fractievoorzitter Mariëtte Hamer zaterdag in het Radio 2-programma Spijkers met koppen.

Davids: reactie premier was niet zuiver

NRC 16.01.2010 De commissie, die dinsdag haar rapport aanbood over de politieke steun die Nederland gaf aan de Irak-oorlog in 2003, concludeert dat er geen volkenrechtelijk mandaat was voor de Amerikaans-Britse inval.

Reactie Balkenende is ‘schot in verkeerde richting’ 

AD 16.01.2010 Balkenende nam afstand van de conclusie dat het volkenrechtelijk mandaat voor de Amerikaans-Britse inval in Irak in 2003 niet toereikend was. De minister-president verwees naar de kanttekening die commissielid Peter van Walsum in het rapport maakte. Balkenende nam afstand van de conclusie dat het volkenrechtelijk mandaat voor de Amerikaans-Britse inval in Irak in 2003 niet toereikend was.

De minister-president verwees naar de kanttekening die commissielid Peter van Walsum in het rapport maakte. Balkenende nam afstand van de conclusie dat het volkenrechtelijk mandaat voor de Amerikaans-Britse inval in Irak in 2003 niet toereikend was. De minister-president verwees naar de kanttekening die commissielid Peter van Walsum in het rapport maakte.

Davids: reactie Balkenende niet zuiver

Trouw 16.01.2010 Voorzitter Willibrord Davids van de Irak-commissie vindt de manier waarop premier Jan Peter Balkenende dinsdag reageerde op de conclusies over het volkenrechtelijk mandaat niet ,,zuiver.” Dat zegt Davids zaterdag in een interview met NRC Handelsblad.

‘Geen knieval voor PvdA; houding Hamer bevreemdend’

Elsevier 15.01.2010  Premier Jan Peter Balkenende (CDA) heeft voor het eerst gereageerd na de Irak-kwestie. De premier heeft het over een pittige…

Balkenende: geen knieval voor PvdA

Trouw 15.01.2010  „Ik doe mijn werk en laat me na kritiek niet snel uit het veld slaan. Het was een pittige week en niet altijd even leuk,” zei de premier.

 

Balkenende voelt zich niet beschadigd


VK 15.01.2010 
Minister-president Balkenende (CDA) vond het ‘typisch’ dat hij dinsdag na zijn persverklaring over het rapport-Davids van PvdA-fractieleider Hamer moest horen dat hij niet namens het kabinet zou hebben gesproken.

 

Balkenende: geen knieval voor PvdA

Parool 15.01.2010  DEN HAAG – Premier Jan Peter Balkenende voelt zich niet beschadigd na de politieke commotie die deze week ontstond over zijn reactie op het Irakrapport van de commissie-Davids. ”Ik doe mijn werk en laat me na kritiek niet snel uit het veld …

 

 Balkenende: Geen knieval voor PvdA

Telegraaf 15.01.2010  Premier Jan Peter Balkenende voelt zich niet beschadigd na de politieke commotie die deze week ontstond over zijn reactie op het Irakrapport van de commissie-Davids. „Ik doe mijn werk en laat me na kritiek niet snel uit het veld slaan”.

Ministers: geen beste week voor kabinet

Telegraaf 15.01.2010 Het kabinet heeft vrijdag uitvoerig teruggeblikt op de crisis die afgelopen week in de coalitie ontstond na de publicatie van het Irak-rapport door de commissie-Davids.

Hamer & Gill’ard: de kakelende PVDA-dames

Reconstructie: hoe Balkenende tot zijn verklaring kwam 

VK 14.01.2010  Het rapport van de commissie-Davids reikte verder dan verwacht.

Chaos  rond Balkenendes verklaring was het gevolg.

·                          Crisis afgewend na knieval CDA

·                          Balkenende bestrijdt conclusies commissie-Davids

Op van alles en nog wat was de Rijksvoorlichtingsdienst voorbereid. Zelfs het scenario voor het geval dat de commissie-Davids bewijzen zou leveren dat Nederland in 2003 de oorlog in Irak militair had gesteund, lag klaar. Al maanden hing in de lucht dat topjurist Davids de onderste steen zou bovenhalen over de steun van Balkenendes eerste kabinet aan de Brits/Amerikaanse invasie.  Maar de conclusies overtroffen de stoutste verwachtingen.

Coalitie voorkomt breuk om Irak-rapport

Parool 14.01.2010 DEN HAAG – CDA, PvdA en ChristenUnie hebben woensdag na een hele dag koortsachtig overleg een breuk in hun regeringscoalitie weten te voorkomen. Het CDA kwam uiteindelijk de PvdA tegemoet door te erkennen dat er voor de Amerikaanse inval in Irak …

‘Het was spannend’

Telegraaf 14.01.2010 DEN HAAG –  Premier Jan Peter Balkenende beaamt dat het de afgelopen dagen „spannend” is geweest in het kabinet door de onenigheid tussen CDA en PvdA over het rapport-Davids. „Het was spannend, maar er was wel de wil om eruit te komen.

PvdA: Kamer moet Kamp horen over besluitvorming Irak

Elsevier 14.01.2010 De PvdA wil dat VVD’er Henk Kamp door de Tweede Kamer gehoord wordt over zijn rol bij de Nederlandse steun aan de oorlog in … 

Reconstructie: Kabinetscrisis Irak-rapport afgewend    
Bos valt Hamer af: Balkenende sprak wél namens mij    

Kabinetscrisis na brief afgewend 

NRC 14.01.2010 NIEUWS – Het kabinet, en in het bijzonder premier Balkenende, geeft toe dat “met de kennis van nu” een “adequater volkenrechtelijk mandaat nodig zou zijn geweest” voor de steun aan de invasie van Irak.

Bij dit artikel

Oppositie valt coalitie aan, maar crisis lijkt bezworen

Elsevier 14.01.2010 In de Tweede Kamer openen de oppositiepartijen de aanval op de coalitie naar aanleiding van de Irak-kwestie.  Het debat, dat woensdagavond pas om 22.15 uur is begonnen, is beland in een ingewikkeld spel over wat en wanneer de premier gisteren tijdens de persconferentie nu wel en niet namens het gehele kabinet heeft gezegd. 

Adequaat volkenrechtelijk mandaat ontbrak*Kamer in debat

Kabinet aanvaardt kritiek

Telegraaf 14.01.2010  Het kabinet aanvaardt de kritiek van de commissie-Davids en erkent dat een beter volkenrechtelijk mandaat nodig was geweest voor de inval in Irak. Dat schrijft premier Balkenende in een brief aan de Tweede Kamer. 

Gerelateerde artikelen:  

Hamer: blij met nieuwe start

‘Brief toont voortschrijdend inzicht kabinet’ 

Van Geel steunt lijn kabinet

Slob: geen twijfel meer

Kant fel over ‘lullige brief’

Rutte wil weten waarom Balkenende is gedraaid

Halsema: waar staat PvdA?

Pechtold niet tevreden over brief

Hamer verwacht geen kabinetsval

‘Dit is geen tijd voor crisis’

Nog geen overeenstemming kabinet

Van Geel optimistisch na beraad

Spanning in coalitie voor Irakdebat

Coalitiepartijen trekken zich terug ,…

Kamer wil woensdag nog debat

Van Geel steunt lijn kabinet

‘Premier door de pomp voor PvdA’

Oppositie wil debat om 21.00 uur

 

Balkenende bindt in, kabinetscrisis bezworen

AD 13.01.2010 DEN HAAG – Het kabinet aanvaardt ,,met de kennis van nu” dat voor de Amerikaanse inval in Irak in 2003 ,,een adequater volkenrechtelijk mandaat nodig zou zijn geweest”.

 

Kabinet heeft Irak-brief af; debat begint om 22.15 uur

Elsevier 13.01.2010 Dreigt er nu een kabinetscrisis of niet? Den Haag tast nog in het duister. Wel duidelijk is dat de PvdA en het CDA het maar niet eens worden over …

Vooral de fracties van het CDA en de PvdA zijn met elkaar in conflict. De PvdA wil dat premier Jan Peter Balkenende (CDA), na zijn scherpe persconferentie van gisteren, een nieuwe verklaring aflegt, die ook wordt gesteund door de PvdA.

 

Kabinetscrisis na brief afgewend

NRC 13.01.2010 NIEUWS – Een kabinetscrisis is voorlopig afgewend. Het kabinet, en in het bijzonder premier Balkenende, geeft toe dat “met de kennis van nu” een “adequater volkenrechtelijk mandaat nodig zou zijn geweest” voor de steun aan de invasie van Irak in 2003.

Bij dit artikel

 

Crisissfeer over Irak

Telegraaf 13.01.2010 Het kabinet is in crisis door een hoog opgelopen ruzie tussen het CDA en de PvdA over kritiek van premier Jan Peter Balkenende op het Irak-rapport van de commissie-Davids. Woensdag werd binnen de coalitie de gehele dag koortsachtig overlegd, maar dat leidde vooralsnog niet tot een oplossing.

Tweede Kamer gaat woensdagavond nog in debat over situatie

Brief kabinet verstuurd

Telegraaf 13.01.2010 Het kabinet heeft een brief gestuurd aan de Tweede Kamer over de ontstane situatie sinds de publicatie van het kritische Irak-rapport.

Nog geen overeenstemming kabinet

Telegraaf 13.01.2010  Er is nog steeds koortsachtig overleg gaande tussen de coalitiepartijen CDA, PvdA en ChristenUnie over hoe om te gaan met het kabinetsstandpunt over het kritische Irak-rapport van de commissie-Davids.  

Vanavond nog Irakdebat

Parool 13.01.2010 DEN HAAG – Het kabinet heeft een brief gestuurd aan de Tweede Kamer over de ontstane situatie sinds de publicatie van het kritische Irak-rapport. Dat had de oppositie geëist. In navolging zal vanavond nog een debat gevoerd worden. Naar …

 

Kabinet aanvaardt kritiek uit Irak-rapport

Volkskrant 13.01.2010  Het kabinet aanvaardt de kritiek die de commissie-Davids heeft op het Irakbeleid, schrijft premier Balkenende in een brief aan de Kamer.

Kamer debatteert vandaag over Irak

Gesprekken Balkenende, Bos en Rouvoet over Irak-rapport opgeschort

Balkenende maakt knieval voor PvdA

Trouw 13.01.2010 Het kabinet aanvaardt „met de kennis van nu” dat voor de Amerikaanse inval in Irak in 2003 „een adequater volkenrechtelijk mandaat nodig zou zijn geweest”.  Balkenende gaat toch door de knieën

Vandaag nog debat over positie kabinet

Trouw 13.01.2010  De Kamer houdt hoogstwaarschijnlijk vandaag nog een debat over de status van de uitlatingen van premier Balkenende over het rapport van de commissie-Davids.

Coalitiepartijen zwijgen in alle talen

Trouw 13.01.20101 Het overleg tussen premier Balkenende en de vice-premiers Bos en Rouvoet is tijdelijk geschorst. Ook de fractievoorzitters hebben zojuist een gesprek afgerond. Maar niemand wil praten.

Kabinet aanvaardt kritiek uit Irak-rapport

Elsevier 13.01.2010 Het kabinet lijkt erin geslaagd tot een gezamenlijk standpunt te komen in reactie op de het Irak-rapport. Er ligt nu een verklaring waar…

Kamer debatteert over onenigheid kabinet Irak-rapport

Elsevier 13.01.2010 De Tweede Kamer debatteert vanavond met premier Jan Peter Balkenende (CDA) over het kabinetstandpunt over het rapport van de commissie-Davids …

‘Complicaties’ in crisisberaad kabinet, overleg opgeschort

Elsevier 13.01.2010 Het topberaad tussen premier Jan Peter Balkenende (CDA) en de vice-premiers Wouter Bos (PvdA) en André Rouvoet (ChristenUnie) heeft vooralsnog geen oplossing…

Davids verandert geen letter

Telegraaf 12.01.2010  Willibrord Davids ziet in de reactie van premier Jan Peter Balkenende geen enkele aanleiding om de conclusies aan te passen.

Premier botst met PvdA * Rouvoet spreekt steun uit

‘Oordeel is aan de Kamer’

Telegraaf 12.01.2010  Premier Jan Peter Balkenende weigert aan te geven of hij zelf fouten heeft gemaakt in de kwestie-Irak.

Zie ook:

PvdA: nieuwe verklaring premier

Telegraaf 12.01.2010  De PvdA handhaaft haar eis dat Balkenende met een nieuwe verklaring over het Irak-onderzoek komt.

Rouvoet steunt premier in botsing met PvdA

Telegraaf 12.01.2010 Vicepremier en ChristenUnie-leider André Rouvoet steunt premier Jan Peter Balkenende in zijn reactie op het rapport van de commissie-Davids. „Zoals ook door de premier is aangegeven is de verklaring afgestemd met de beide vicepremiers”, laat Rouvoet via zijn woordvoerder weten.

Zie ook:

Davids: militaire actie Irak ontbeerde mandaat

Parool 12.01.2010  DEN HAAG – De onderzoekscommissie-Davids presenteerde dinsdagochtend keiharde conclusies over de Nederlandse rol in de oorlog in Irak.
Er was geen juridische onderbouwing van de oorlog in Irak. De Kamer is onvolledig ingelicht over een Amerikaans …

 

Davids verandert geen letter aan rapport

Parool 12.01.2010 DEN HAAG – Willibrord Davids, de voorzitter van de commissie die de kwestie-Irak onderzocht, ziet in de reactie van premier Jan Peter Balkenende geen enkele aanleiding om de conclusies aan te passen. Hij zei dat dinsdagavond in het …

PvdA woedend op Balkenende

VK 12.01.2010  Het rapport van de commissie-Davids over de Nederlandse steun aan de Irak-oorlog leidt tot een botsing tussen de regeringspartijen CDA en PvdA. De PvdA is ‘onaangenaam…

Rapport Irak: de hoofdpijnpunten voor Balkenende

PvdA blijft nieuwe verklaring Balkenende eisen

Grimmige reacties in Kamer

Balkenende: ‘PvdA zit en zat anders in dossier-Irak’

Rouvoet achter Balkenende in aanvaring met PvdA

Davids: ‘Kamerdebatten Irak leden aan bloedarmoede’

VK 12.01.2010  Zijn commissie heeft volledig onafhankelijk haar onderzoek kunnen doen, onderstreept Willibrord Davids (71).

Rapport over Irak precair voor premier

Trouw 12.01.2010 Commissie-Davids Was het eerste kabinet-Balkenende naïef of juist berekenend? De commissie-Davids brengt dinsdag haar rapport uit over de kwestie-Irak. Het oordeel kan premier Balkenende alsnog in verlegenheid brengen.

Balkenende botst hard met PvdA over Irak

Trouw 12.01.2010  Premier Jan Peter Balkenende botste dinsdag keihard met coalitiegenoot PvdA nadat hij een aantal cruciale conclusies van de commissie-Davids had bestreden over het besluit de militaire inval in Irak in 2003 politiek te steunen.

Laatste nieuws van persbureaus:

Davids verandert geen letter aan rapport

Davids: geen adequaat mandaat inval Irak

Trouw 12.01.2010  De tekst van de resolutie 1441 gaf geen vrijbrief aan landen om met geweld in te grijpen. Het Nederlandse kabinet legde die tekst wel zo uit. Aldus de commissie Davids.

Premier blij met ontzenuwen geruchten

Trouw 12.01.2010 Premier Jan Peter Balkenende is blij dat de commissie-Davids een aantal „hardnekkige geruchten” over de vermeende Nederlandse betrokkenheid bij de inval in Irak „naar het rijk der fabelen” heeft verwezen.

Premier: strijdbaar maar met gebrek aan reflectie

Trouw 12.01.2010  Het overheersende beeld uit het rapport van de commissie-Davids is dat het eerste kabinet-Balkenende welbewust achter de Amerikanen en Britten is aangelopen, tot en met hun besluit tot oorlog aan toe.

PvdA eist nieuwe verklaring premier

Trouw 12.01.2010  Premier Balkenende moet op zeer korte termijn komen met een nieuwe reactie op het rapport van de commissie-Davids, vindt PvdA-fractievoorzitter Hamer.

Commissie Davids presenteert onderzoek

Trouw 12.01.2010  Premier Jan Peter Balkenende heeft dinsdagochtend in Den Haag het Irak-onderzoek ontvangen van de commissie Davids.

PvdA eist nieuwe verklaring premier Balkenende

Elsevier 12.01.2010  PvdA-fractieleider Mariëtte Hamer zegt dat premier Jan Peter Balkenende (CDA) namens zichzelf spreekt en niet het ….

Premier kritisch over conclusies commissie-Davids    
PvdA noemt conclusies commissie-Davids verontrustend    

‘Verweer Balkenende is oorlogsverklaring aan PvdA’

Elsevier 12.01.2010  In de actualiteitenprogramma’s draaide dinsdagavond alles om het rapport van de commissie-Davids, de reactie van…

Premier kritisch over conclusies commissie-Davids

Elsevier 12.01.2010 In een eerste reactie heeft premier Jan Peter Balkenende (CDA) aangegeven het rapport van de commissie-Davids een gedegen…

PvdA noemt conclusies commissie-Davids verontrustend

Elsevier 12.01.2010 Regeringspartij PvdA noemt de conclusies in het rapport van de commissie-Davids naar de totstandkoming van de steun voor de inval in Irak, ‘verontrustend’…

Conclusies Irak-rapport: Kamer onvolledig geïnformeerd

Elsevier 12.01.2010  In 2002 heeft het kabinet geen volledige opening van zaken gegeven over het verzoek van Amerika mee te werken…

Davids: Geen Nederlandse militaire bijdrage in Irak

Elsevier 12.01.2010 De commissie-Davids concludeert dat er geen bewijs is voor een actieve militaire bijdrage van Nederland bij de oorlog in Irak. Ook miste de besluitvorming over…

PvdA botst hard met Balkenende

NRC 12.01.2010  NIEUWS – De PvdA is ”teleurgesteld” en “onaangenaam verrast” door de reactie van Balkenende. De sociaal-democraten verwachten een “andere houding” van de minister-president en roepen hem op op “zeer korte termijn” een officiële kabinetsreactie te geven.

Bij dit artikel:

Vijf conclusies commissie-Davids nader bekeken

Veel van zijn conclusies laten weinig aan duidelijkheid te wensen over. (+nrc.tv, infographic)

Balkenende botst hard met PvdA over Irak

AD 12.01.2010  DEN HAAG – Premier Jan Peter Balkenende is dinsdag hard in aanvaring gekomen met coalitiegenoot PvdA nadat hij een aantal cruciale conclusies van de commissie-Davids had bestreden over het besluit de Amerikaanse inval in Irak in 2003 politiek te …

Pvda houdt vast aan nieuwe verklaring premier

AD 12.01.2010 DEN HAAG – De PvdA-fractie handhaaft haar eis dat premier Jan Peter Balkenende met een nieuwe verklaring over het Irak-onderzoek van de commissie-Davids komt.

januari 13, 2010 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 reacties

  1. […] – Staat het Kabinet nu echt op ploffen ?? deel 2 Even was er in het kabinet weer een Situatie ontstaan waardoor de 2e kamerverkiezingen vervroegd dreigden te […]

    Pingback door Commissie Davids – Staat het Kabinet nu echt op ploffen ?? deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad | februari 9, 2010

  2. […] Staat het Kabinet nu echt op ploffen ?? 0.000000 0.000000 […]

    Pingback door CDA’ers Gerda Verburg en Jan Peter Balkenende doen aan natrappen « Debat in de Digitale Hofstad | mei 11, 2011


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: