Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Uitstel proces Geert Wilders PVV ??

 

Geert Wilders PVV moet 20 januari voorkomen wegens groepsbelediging van moslims en het aanzetten tot haat om hun godsdienst.

Wilders’ advocaat Bram Moszkowicz heeft maandag gezegd dat dat onmogelijk is. Er moeten nog procedures worden doorlopen voordat de rechtbank Amsterdam aan de inhoudelijke behandeling van de zaak kan beginnen. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft in januari 2009 van het gerechtshof in Amsterdam de opdracht gekregen Geert Wilders te vervolgen.  

De strafzaak tegen de PVV’er begint eigenlijk al woensdag. Dan probeert advocaat Bram Moszkowicz het proces tegen zijn cliënt alsnog af te blazen. Volgens Buruma wordt het een zware zaak voor de rechters omdat Wilders heeft gedreigd er een show van te gaan maken met een boel getuigen.

Als het bezwaar van Wilders ongegrond wordt verklaard, volgt woensdag 20 januari een zogeheten regiezitting. De zaak wordt hoogstwaarschijnlijk niet inhoudelijk behandeld voor de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart.

Wilders erg teleurgesteld over vonnis

AD 13.01.2010 DEN HAAG – PVV-leider Geert Wilders vindt het ”erg teleurstellend” dat de rechtbank in Amsterdam zijn bezwaar tegen zijn vervolging heeft afgewezen. Het bezwaar is ”op formele gronden afgewezen, dus we gaan de strijd stevig doorvoeren vanaf …

Rechter wijst bezwaar Wilders af

Parool 13.01.2010 AMSTERDAM – De rechtbank in Amsterdam heeft het bezwaar van Geert Wilders tegen zijn vervolging afgewezen. Dat maakte de rechtbank woensdagavond bekend.

Bezwaar Wilders tegen vervolging afgewezen

Elsevier 13.01.2010  Opnieuw krijgt Geert Wilders in zijn proces een fikse tegenvaller te verwerken. De rechtbank in Amsterdam heeft het bezwaar van …

Rechter wijst bezwaar Wilders af

NRC 13.01.2010  De rechtbank in Amsterdam heeft het bezwaar van Geert Wilders tegen zijn vervolging afgewezen.

Bezwaar Wilders afgewezen

Telegraaf 13.01.2010  Geert Wilders wordt toch vervolgd voor groepsbelediging en het aanzetten tot haat en discriminatie. De rechtbank in Amsterdam wees woensdag het bezwaar van de PVV-politicus tegen zijn vervolging af. Het besluit werd woensdagavond bekendgemaakt. Wilders verliet eerder op de dag direct na de behandeling aangeslagen de rechtbank. „Het is echt politieke vervolging”, zei hij. 

Wilders: Politieke vervolging
Telegraaf 13.01.2010 Aangeslagen verliet Geert Wilders woensdag de rechtbank in Amsterdam. „Het is echt politieke vervolging”, aldus de politicus.

Dagvaarding Wilders uitgebreid

VK 13.01.2010 Het Openbaar Ministerie heeft op eigen houtje besloten de dagvaarding tegen Geert Wilders uit te breiden met haatzaaien tegen Marokkanen en niet-westerse allochtonen. Personen en organisaties die aangifte deden tegen de PVV-leider vinden dat eigen initiatief bemoedigend.

OM breidt onverwacht dagvaarding tegen Wilders uit

Elsevier 13.01.2010  Het Openbaar Ministerie (OM) heeft op eigen initiatief de dagvaarding tegen PVV-leider Geert Wilders uitgebreid met haatzaaien tegen…

Rechter wijst bezwaar Wilders af

VK 13.01.2010 De rechtbank in Amsterdam heeft het bezwaar van Geert Wilders tegen zijn vervolging afgewezen. Dat maakte de rechtbank…

‘Bezwaar Wilders tegen groepsbelediging’
telegraaf 13.01.2010  Geert Wilders maakt vooral bezwaar tegen vervolging voor groepsbelediging, één van de zaken waarvan het Openbaar Ministerie (OM) hem beschuldigt. Dat zei zijn advocaat Bram Moszkowicz vlak voor aanvang van de behandeling bij de rechtbank in Amsterdam van Wilders’ bezwaren tegen de dagvaarding. Daarop heeft het OM behalve groepsbelediging ook aanzetten tot haat en discriminatie gezet.  

‘Rechtssysteem Noord-Korea beter’
telegraaf 13.01.2010  Geert Wilders is woensdag na de behandeling van zijn bezwaar tegen vervolging aangeslagen uit de rechtbank in Amsterdam gekomen. „Het is echt politieke vervolging”, aldus de politicus. „Het OM gaat verder dan waartoe het hof heeft besloten in de dagvaarding. De vrijheid van meningsuiting staat onder druk. Het rechtssysteem in Noord-Korea is nog beter dan dat in Nederland.”

‘Rechtssysteem Noord-Korea beter’

Telegraaf 13.01.2010 PVV-leider Geert Wilders vindt het „erg teleurstellend“ dat de rechtbank in Amsterdam zijn bezwaar tegen zijn vervolging heeft afgewezen. Het bezwaar is „op formele gronden afgewezen, dus we gaan de strijd stevig doorvoeren vanaf volgende week”, stelde Wilders woensdag in een eerste reactie op het vonnis. „Ik reken nog steeds op vrijspraak”, voegde hij eraan toe.

Dagvaarding Wilders uitgebreid
telegraaf 13.01.2010   Het Openbaar Ministerie (OM) heeft op eigen houtje besloten de dagvaarding tegen Geert Wilders uit te breiden met haatzaaien tegen Marokkanen en niet-westerse allochtonen.

Pers mag niet bij zaak Wilders
telegraaf 13.01.2010  Journalisten die in het Amsterdamse paleis van justitie willen wachten tot de rechtbank de bezwaren van Geert Wilders tegen zijn vervolging heeft behandeld, mogen niet naar binnen. Een woordvoerder van de rechtbank heeft dat woensdagochtend meegedeeld aan de journalisten, die niet verder kwamen dan het voorportaal van het gerechtsgebouw.

‘Wilders: kop-voddentax gaat te ver’

Telegraaf 13.01.2010  PVV-voorman Geert Wilders vond achteraf zelf ook dat zijn voorstel voor belasting op hoofddoekjes te ver ging. Dat zou een beleidsmedewerker van de PVV althans hebben gezegd tegen Karen Geurtsen, die voor HP/De Tijd bijna vier maanden undercover was bij de partij van Wilders.

Zaak-Wilders niet af vóór verkiezingen

Telegraaf 11.01. 2010  AMSTERDAM –  De strafzaak tegen Geert Wilders wordt niet vóór de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart behandeld. Wilders’ advocaat Bram Moszkowicz heeft maandag gezegd dat dat onmogelijk is. Er moeten nog procedures worden doorlopen voordat de rechtbank Amsterdam aan de inhoudelijke behandeling van de zaak kan beginnen. Wilders wordt beschuldigd van aanzetten tot haat en discriminatie en het beledigen van een groep mensen.

Moszkowicz: zaak-Wilders niet af vóór verkiezingen

VK 11.01.2010  De strafzaak tegen Geert Wilders wordt niet vóór de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart behandeld. Wilders’ advocaat Bram Moszkowicz heeft maandag gezegd dat dat onmogelijk is. Er moeten nog procedures worden doorlopen voordat de rechtbank Amsterdam aan de inhoudelijke behandeling van de zaak kan beginnen.

Hoogleraar strafrecht verwacht vrijspraak voor Wilders

Elsevier 11.01.2010 Hoogleraar strafrecht aan de Radboud Universiteit Nijmegen, Ybo Buruma, verwacht vrijspraak voor PVV-leider Geert Wilders …

Zie ook:

Waar zijn de Voltaires?

VK 15.01.2010 Het proces tegen Wilders escaleert, meent Nausicaa Marbe

Geert Wilders PVV – Crime of the Century ? deel 2

Geert Wilders PVV – Crime of the Century ? deel 1

Blogartikels:

Geert W. pleit voor Noord-Koreaans rechtssysteem

Nieuw nieuws nieuws

Geert Wilders bruut verhoord.

Kwartoverrosé

BH/De Tijd

Pers mag niet binnen bij bezwaar Wilders

Krapuul.nl

En dan klagen ze over Balkenende

Geert W. gaat islam bestrijden in Goelag Archipel

Nieuw nieuws nieuws

Het onbenul bij Wilders komt bovendrijven…

Q’s kijk op het Nieuws

Nou dan ga je toch naar Noord-Korea?

OM – Moszkowicz: 1 – 0

Strafzaak tegen Geert W. wordt mogelijk uitgesteld

zeernuttig nieuws

januari 12, 2010 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , ,

2 reacties

  1. […] Wilders PVV – Crime of the Century ? deel 3 Uitstel proces Geert Wilders PVV ?? Er kwam dus geen […]

    Pingback door Geert Wilders PVV – Crime of the Century ? deel 3 « Debat in de Digitale Hofstad | januari 20, 2010

  2. […] Uitstel proces Geert Wilders PVV ?? […]

    Pingback door Geert Wilders PVV zit in fase 2 van het fascisme « Debat in de Digitale Hofstad | januari 8, 2012


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: