Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Gemeenteraadsverkiezingen 2010 – Geert Wilders Lijstduwer PVV Den Haag

Eerder werd al bekend dat Tweede Kamerlid Sietse Fritsma  de PVV-lijst in de Hofstad aanvoert als lijsttrekker. Ook de rest van de de kandidatenlijst is inmiddels bekend. „We hebben een fantastisch team met nieuw talent waarmee we de Haagse politiek gaan bestormen”, zegt Fritsma over de twintig kandidaten die de PVV vandaag bekendmaakte.

Op nummer twee staat Machiel de Graaf, gevolgd door Willie Dille. Arnoud van Doorn staat op de 6de plaats.  Op de zevende plaats staat PVV-Tweede Kamerlid Richard de Mos, die eerder onderwijzer en directeur van een basisschool in Den Haag was. Wilders sluit de rij.  

Volgens de jongste peiling van TNS NIPO  in opdracht van de gemeente Den Haag zou de PVV met zes zetels als vierde partij uit de bus komen.

PvdA-lijsttrekker Jeltje van Nieuwenhoven zei niet verrast te zijn door de zet van Wilders. ‘Het is precies wat wij hadden verwacht’, aldus de oud-voorzitter van de Tweede Kamer. Volgens haar moet nog maar blijken of de PVV hierdoor extra stemmen trekt. Interview Jeltje van Nieuwenhoven

D66-lijsttrekker Marjolein de Jong reageerde laconiek op het Haagse lijstduwerschap van Wilders. ‘Ik wens hem veel succes, ik denk dat hij dat nodig heeft.’ De Jong hoopt wel dat Wilders ‘meer respect toont voor de Haagse kiezers dan zijn lijsttrekker Fritsma, die met veel dedain beweert dat hij de gemeente Den Haag er wel bij kan doen. Ik denk dat de Haagse burgers meer verdienen dan dit soort hobbyisten’. Fritsma wil het raadslidmaatschap combineren met zijn activiteiten in de Tweede Kamer.

Wilders lijstduwer PVV in Den Haag

Binnenlands Bestuur 16.12.09 PVV-leider Geert Wilders doet als lijstduwer van zijn partij in Den Haag mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar. Eerder werd al bekend dat Tweede Kamerlid Sietse Fritsma de PVV-lijst in de hofstad aanvoert. Ook de rest van de kandidatenlijst is inmiddels bekend. ‘We hebben een fantastisch team met nieuw talent waarmee we de Haagse politiek gaan bestormen’, zegt Fritsma over de twintig kandidaten.   

Wilders lijstduwer PVV in Den Haag

AD 15.12.09 DEN HAAG – PVV-leider Geert Wilders doet als lijstduwer van zijn partij in Den Haag mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar. Hij liet dat dinsdag weten.

Wilders lijstduwer op Haagse kandidatenlijst

RTVWEST 15.12.09   –  DEN HAAG – Geert Wilders wordt lijstduwer van de PVV in Den Haag.

Hij staat op plaats 20 van de kandidatenlijst van de PVV. Eerder werd al bekend dat kamerlid Sietse Fritsma de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen gaat trekken. 

Arnoud van Doorn staat op de 6de plaats. Richard de Mos, een ander PVV-kamerlid staat op plek 7. De voormalig fractiemedewerker van de LPF in de Haagse raad.  Verder lijkt de PVV-lijst weinig bekende namen te hebben. 

Wilders lijstduwer

Telegraaf 15.12.09  PVV-leider Wilders doet als lijstduwer van zijn partij in Den Haag mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart.

 

Wilders lijstduwer PVV in Den Haag

Trouw 15.12.09 PVV-leider Geert Wilders doet als lijstduwer van zijn partij in Den Haag mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar. Hij liet dat dinsdag weten.

Geert Wilders wordt lijstduwer PVV in Den Haag

Elsevier 15.12.09   PVV-voorman Geert Wilders doet als lijstduwer van zijn partij in Den Haag mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend …

Wilders lijstduwer PVV in Den Haag

NRC 15.12.09  PVV-leider Geert Wilders doet als lijstduwer van zijn partij in Den Haag mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar. Hij liet dat vandaag weten. 

Zie ook:

PvdA blijft grootste partij in Hofstad  DHO 15.12.09

Kiezersbedrog; Wilders lijstduwer in Den Haag 15.12.09  Krapuul

  • Lees ook: PvdA blijft aan kop in Haagse peiling AD 15.12.09
  • Lees ook: Fritsma voert PVV-lijst in Den Haag aan AD
  • december 15, 2009 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , ,

    Sorry, the comment form is closed at this time.

    %d bloggers liken dit: