Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Geert Wilders, kritische Kunst of geblondeerde Kitsch ?

Kunst of Kitsch ? De tijd zal het leren!!

Terwijl kunstenaar Ineke Kanters een beeld maakt van Geert, wil schrijfster en theatermaakster Nilgün Yerli Geert Wilders dinsdag bedelven onder bossen bloemen en brieven van moslimstudenten.

Kunstenaar Ineke Kanters heeft het beeldje zondag geplaatst. „De tijd lost alles op, is de titel van het werk”, vertelde Kanters maandag.  „Het smeltende beeld moet verbeelden dat Wilders met de tijd kleiner zal worden.”

Volgens Kanters is het beeldje slechts een expressie van de dingen die om haar heen gebeuren. ,,De sfeer rond Wilders is al zo grimmig en ik wilde hem juist met zachtaardige humor benaderen.”

De cabaretière Nilgün Yerli van Turkse afkomst hoopt dat de bloemenactie een ”liefdevolle reactie” uitlokt. ,,Ik wil Geert laten weten dat ik met hem meevoel, dat ik begrijp dat hij zich in een positie heeft gemanoeuvreerd waarin hij moet provoceren om te blijven bestaan.

De man is totaal verhard in zijn standpunten. Hij praat over een maatschappij waarin hij niet meer leeft. Maar misschien roept de liefde de zachtheid in hem wel weer op”, schrijft Yerli. Het ”vertederingsoffensief” moet volgens haar ook de welwillende moslims in Nederland een hart onder de riem steken.

Echter de PVV-leider moet niets hebben van de bloemen van schrijfster Nilgün Yerli. ‘Laat haar die bloemen maar naar een verzorgingshuis brengen of zo’

Wilders-parodie hit op internet: ‘We gaan Nederland blonderen’

RTVWEST 20.03.3014 De Leidse student begint een hit op Facebook te worden, met zijn imitatie van PVV-politicus Geert Wilders. In zijn toespraak bedankt hij ‘alle bedrijfspoedels, subsidieslurpende linkse hobbyisten en de grachtengordelelite’. Lees verder

Nilgün Yerli | Ik zeg de bomen gedag 

Trouw 27.03.2010  Vorig jaar probeerde schrijfster en cabaretière Nilgün Yerli Geert Wilders op andere gedachten over de islam te brengen door hem te trakteren op bloemen. Wilders nam de boeketten niet aan.

Kunstenares beeldje Wilders bang voor bedreigingen

AD 23.11.09 De kunstenaar is bang dat haar werk verkeerd geïnterpreteerd gaat worden en vreest bedreigingen.  ,,Ik wil geen politiek bedrijven. Hij heeft niet voor niets het formaat van een tuinkabouter”, legt Kanters uit. ,,Het smeltende beeld moet verbeelden dat de populariteit van Wilders met de tijd kleiner zal worden. Dat is mijn wens.”

 

Wilders van zeep moet langzaam smelten

Telegraaf 23.11.09  Naast het stadhuis in Utrecht staat een zepen standbeeldje van Geert Wilders langzaam te smelten. De tijd lost alles op, is de titel van het werk.

De pot verwijt de ketel…

26.11.09  Op dinsdag 24 november was Nilgün Yerli te gast bij Pauw en Witteman. Nilgün Yerli heeft Geert Wilders een vrachtwagen vol met bloemen aangeboden. Toen hij ze niet aan wou nemen, heeft ze die bloemen vervolgens aangeboden aan verschillende Kamerleden. Bijna iedereen stond positief tegenover de actie en nam de bloemen dan ook met enthousiasme aan.

Mevrouw Rita Verdonk vroeg Nilgün Yerli eerst waarom ze die kreeg, en van wie. Waarop Nilgün Yerli zei: ze zijn van de studenten van de Islamitische Universiteit. De reactie van Rita Verdonk slaat alles, op het moment dat Yerli halverwege het woord islamitisch zei, zie je Verdonk doorlopen (zie de uitzending van Pauw en Witteman 24 november vanaf 18:53,http://www.uitzendinggemist.nl/index.php/aflevering?aflID=10338635&md5=f21d8a35a0f2cc1f0aaef157326b6470 ).

Uitgerekend weigert Rita Verdonk hier bloemen. Verdonk die een tijdje terug de hand geweigerd is door een imam en dat een teken van disrespect vond. Deze mening onderbouwt ze in een vergelijkbaar geval in de uitzending van Knevel en Van den Brink op 26/08/08 (zie vanaf 7:25, http://www.youtube.com/watch?v=rDRg_xMsgX4&feature=related )

Yerli bedelft Geert Wilders onder bloemen

 Parool 24.11.09  Schrijfster en theatermaakster Nilgün Yerli heeft Geert Wilders dinsdagochtend bedolven onder bossen bloemen en brieven van moslimstudenten. Maar de PVV-leider zat daar niet op te wachten.

 Wilders laat zich niet door Yerli vertederen

AD 23.11.09  DEN HAAG – Schrijfster en theatermaakster Nilgün Yerli wil Geert Wilders dinsdag bedelven onder bossen bloemen en brieven van moslimstudenten. Maar de PVV-leider zit daar niet op te wachten.

Wilders laat zich niet door Yerli vertederen

Parool 23.11.09 DEN HAAG – Schrijfster en theatermaakster Nilgün Yerli wil Geert Wilders dinsdag bedelven onder bossen bloemen en brieven van moslimstudenten. Maar de PVV-leider zit daar niet op te wachten…

 

Wilders bedankt voor de bloemen

Volkskrant 23.11.09 Schrijfster en theatermaakster Nilgün Yerli wil Geert Wilders dinsdag bedelven onder bossen bloemen en brieven van moslimstudenten. Maar de PVV-leider zit daar niet op te wachten. Hij liet maandag weten niets van Yerli in ontvangst te zullen nemen.

Lees ook: Yerli wil Wilders bedelven onder bossen bloemen (11-11-09)

november 24, 2009 - Posted by | 2e kamer, geert wilders, geert wilders pvv | , , , , , , , , , , ,

4 reacties

 1. […] Geert Wilders, kritische Kunst of geblondeerde Kitsch ? […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – Crime of the Century ? deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad | december 13, 2009

 2. […] Geert Wilders kritische kunst of geblondeerde kitch ? […]

  Pingback door Hoger beroep Wilderspop aangehouden | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | december 6, 2010

 3. […] Zie ook:  Geert Wilders, kritische Kunst of geblondeerde Kitsch ? […]

  Pingback door Romano del Castelletto – Geert Wilders PVV Kunst of kitsch | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | december 11, 2010

 4. […] Zie ook:  Geert Wilders, kritische Kunst of geblondeerde Kitsch ? […]

  Pingback door Romano del Castelletto – Geert Wilders Kunst of Kitsch « Debat in de Digitale Hofstad | december 12, 2010


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: