Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Gemeenteraadsverkiezingen 18.11.09 – TONL gekozen in Zuidplas

Zuidplas is de eerste gemeente waar Trots op Nederland (TON) van Rita Verdonk meedoet. 

Verdonk hoorde de verkiezingsuitslag woensdagavond in het raadhuis van Nieuwerkerk aan den IJssel. De politica jubelde ,,We zijn binnen”, terwijl ze arm in arm stond met de plaatselijke lijsttrekker Ferry van Wijnen. Ze was wel erg teleurgesteld over de lage opkomst.

Fractie Trots op Nederland in Zuidplas naar VVD

RTVWEST 15.11.2012 ZUIDPLAS – De twee fractieleden van Trots op Nederland (TON) in de gemeente Zuidplas stappen over naar de raadsfractie van de VVD. Dat maakten de partijen donderdag bekend. Lees verder

Gerelateerde artikelen

Fractieleden Trots op Nederland in Zuidplas stappen over naar VVD

Trouw 15.11.2012 De twee fractieleden van Trots op Nederland (TON) in de Zuid-Hollandse gemeente Zuidplas stappen over naar de raadsfractie van de VVD. Dat maakten beide partijen donderdag bekend.

TON wint door het ‘Van Wijneneffect’

Binnenlands Bestuur  20.11.09  –  Ferry van Wijnen mag zich de eerste collega van Rita Verdonk noemen nu hij en een fractiegenoot voor Trots op Nederland in de gemeenteraad van Zuidplas komen. Over een Wilders-, of een Verdonk-effect wil hij niet spreken. ‘Noem het maar het Van Wijneneffect.’

 

 Stiekem stemmen op Verdonks TON

 Volkskrant 18.11.09  Ferry van Wijnen, lijsttrekker van TON bij de gemeenteraadsverkiezingen in Zuidplas, moet Rita Verdonk weer op de kaart te zetten.

Zuidplas schenkt TON eerste zetels

Trouw 18.11.09  “TON is niet weg, we staan er gewoon.” Rita Verdonk is als een kind zo blij met de eerste politieke zetels van haar partij, twee plaatsen in de gemeenteraad van Zuidplas.

Morgen lakmoesproef voor Verdonk in Zuidplas

AD 17.11.09   DEN HAAG – De vervroegde raadsverkiezingen in de nieuwe gemeente Zuidplas wordt de lakmoesproef voor politica Rita Verdonk. Het is de eerste en enige gemeente waarin haar Trots op Nederland (TON) morgen meedoet aan de lokale verkiezingen.

Lees ook: Verdonk verdwijnt uit Tweede Kamer 

Lees ook: Verdonk: over 5 jaar hier allemaal met hoofddoekje 

Lees ook: Al twee ‘zetels’ voor TON 

 

Lakmoesproef voor Verdonk in Zuidplas

RTVWEST 17.11.09 ZUIDPLAS – De vervroegde raadsverkiezingen in de nieuwe gemeente Zuidplas wordt de lakmoesproef voor Rita Verdonk. Het is de eerste en enige gemeente waarin haar Trots op Nederland (TON) woensdag meedoet aan de lokale verkiezingen.

Verdonk is zelf erg benieuwd hoe het zal gaan, maar ze is vol vertrouwen, zei ze dinsdag. Maandenlang is Verdonk, die in het najaar van 2007 uit de VVD-fractie werd gezet, bezig geweest met de kandidatenlijst in Zuidplas. Tien burgers staan er nu op, die volgens de politica tot nu toe nog niets met politiek te maken hadden.

Afgelopen weekend voerde Verdonk campagne in de plaatsen die in Zuidplas opgaan: Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen-Moerkapelle. Circa honderd vrijwilligers van TON uit het hele land hielpen om te folderen.

‘Meer dan twee’

Verdonk wil nog niet kwijt in hoeveel gemeenten ze in 2010 mee gaat doen met de lokale verkiezingen. ‘Meer dan twee’ is haar standaardantwoord. Daarmee verwijst ze naar de slechts twee gemeenten waar de PVV van Geert Wilders volgend jaar meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen: Den Haag en Almere.

 

Zie ook:

21.09.09 Maud en Marike zijn trots op Nederland

08.09.09 Verdonk: ‘Sinterklaasintocht moet doorgaan’

18.08.09 Verdonk doet wel mee aan verkiezingen Rotterdam

10.08.09 Jongerenafdeling TON in Amsterdam

27.04.09 Verdonk gaat lokaal: ‘Trots op Amsterdam’

Advertenties

november 21, 2009 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , ,

2 reacties »

  1. […] de vervroegde verkiezingen 18.11.2009 vond de Vuurdoop plaats. Aldaar scoorde ze met de Zuidplas, haar eerste gemeente. Aldaar behaalde ze 2 zetels via het inmiddels historische […]

    Pingback door Gemeenteraadsverkiezingen 2010 – ToNL Den Haag start campagne « Debat in de Digitale Hofstad | januari 10, 2010 | Beantwoorden

  2. […] Gemeenteraadsverkiezingen 18.11.09 – TONL gekozen in Zuidplas […]

    Pingback door Rita Verdonk TON trekt de stekker eruit. « Debat in de Digitale Hofstad | oktober 21, 2011 | Beantwoorden


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: