Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Scheiding geloof en politiek in Rotterdam

Worden bestuurders en politici beoordeeld op basis van hun prestaties of vanwege hun geloof ?

Bij de Leefbaar Rotterdam ligt dit kennelijk wat te ingewikkeld.   Geen excuus dus om maar te discrimineren.  Aldus  de PvdA-fractie in Rotterdam.

Het boegbeeld van Rotterdam mag blijven

Trouw 12.07.2014 Ahmed Aboutaleb (52) kan de komende zes jaar door als burgemeester van Rotterdam. Zelfs Leefbaar Rotterdam loopt nu met hem weg, terwijl die partij eind 2008 fel protesteerde tegen een Marokkaans-Nederlandse burgemeester. Wat is er veranderd?

Fractievoorzitter Ronald Sørensen trok destijds fel van leer. Aboutaleb was een “representant van een groep die in heel Nederland en Rotterdam problemen veroorzaakt” en een “Marokkaanse baantjesjager die in een Ajax-pyjama slaapt”. Het grootste bezwaar voor Sørensen: het dubbele paspoort van Aboutaleb.

Verwant nieuws;

RAAD ROTTERDAM STEUNT TWEEDE TERMIJN ABOUTALEB

BB 11.07.2014 De herbenoeming van Ahmed Aboutaleb als burgemeester van Rotterdam lijkt zo goed als zeker. De gemeenteraad van de havenstad besloot donderdagavond om de burgemeester aan te bevelen voor een nieuwe termijn van 6 jaar.

Dankbaarheid en vertrouwen

De voorgenomen herbenoeming van de 52-jarige Aboutaleb is doorgegeven aan de Commissaris van de Koning, Jaap Smit. Die stuurt de aanbeveling door aan de minister van Binnenlandse Zaken, waarna hij formeel wordt benoemd door koning Willem-Alexander. Volgens zijn woordvoerder heeft Aboutaleb tijdens de vergadering van de Rotterdamse raad ‘met dankbaarheid’ de aanbeveling aanvaard en ziet hij de procedure tot zijn herbenoeming ‘met vertrouwen’ tegemoet.

GERELATEERDE ARTIKELEN;

Burgemeester Ahmed Aboutaleb (FOTO AD CEES KUIPER).

‘Leefbaar discrimineert Aboutaleb’

ROTTERDAM – AD 05.09.09  Leefbaar Rotterdam discrimineert burgemeester Ahmed Aboutaleb (PvdA) door hem systematisch niet op zijn daden te beoordelen, maar op zijn moslim-zijn. Dat vindt partijgenoot Dominic Schrijer (PvdA), wethouder van sociale zaken.

Zie ook:

Pastors bindt in over Aboutaleb

ROTTERDAM – AD 06.09.09 Lijsttrekker Marco Pastors van Leefbaar Rotterdam vindt het minder gelukkig dat hij…

Pastors bindt in over Aboutaleb

Telegraaf 06.09.09  Marco Pastors vindt het minder gelukkig dat hij Aboutaleb de „eerste moslimburgemeester van Europa” heeft genoemd.

 

Pastors bindt in na uitspraak over Aboutaleb

ROTTERDAM – Parool 06.09.09  Lijsttrekker Marco Pastors van Leefbaar Rotterdam vindt het minder gelukkig dat hij burgemeester Ahmed Aboutaleb de ”eerste moslimburgemeester van Europa” heeft genoemd. Dat gebeurde afgelopen donderdag tijdens het raadsdebat over …

Pastors: opmerking over Aboutaleb ‘ongelukkig’

Volkskrant 06.09.09   Marco Pastors neemt afstand van opmerkingen die hij maakte over de moslimachtergrond van burgemeester Aboutaleb van Rotterdam.

Pastors betreurt uitspraak

NRC 06.09.09  Lijsttrekker Marco Pastors van Leefbaar Rotterdam betreurt dat hij burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft aangemerkt als „eerste moslimburgemeester van Europa”.

Achtergrond:
Aboutaleb loopt schade op in debat Hoek van Holland
‘Veiligheid niet serieus genomen’
Aboutaleb opent aanval op hooligans
’Tuig strandfeest’ voor de rechter
‘Aboutaleb moet zelf opstappen’
Nog geen reactie Aboutaleb

Advertenties

september 6, 2009 - Posted by | Uncategorized | , , , , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: