Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Nieuws Gemeenteraadsverkiezingen 2010

Alvast wat berichten uit de media.

Peilingen gemeenteraad  14.06.09    

Leefbaar Rotterdam  kiest lijsttrekker

Telegraaf 28.06.09 – Leefbaar Rotterdam kiest zondagmiddag een lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart 2010.

Peptalk Wouter Bos op ledenraad

Telegraaf 27.06.09  PvdA-leider Wouter Bos roept de leden van zijn partij op niet te lang op elkaar te vitten en niet te lang zuur te doen over de grote nederlaag bij de Europese verkiezingen. Er moet weer lol komen in de partij, en trots op de brede achterban. Schouder aan schouder kan de partij dan weer een goed resultaat halen bij de gemeenteraadsverkiezingen.   

PvdA zwijgt over Wilders-praatgroep

Volkskrant 26.06.09 ‘Je kunt als PvdA-wethouder denken dat je het geweldig goed doet, maar bij de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar wordt de lokale uitslag voor 80 procent door landelijk sentiment bepaald’, zegt de Rotterdamse wethouder Dominic Schrijer.

Moslimpartij wil twee man in raad

Parool 23.06.09 De Nederlandse Moslimpartij hoopt op zijn minst twee zetels in de Amsterdamse gemeenteraad te halen.  

CDA R’dam neemt afstand van PVV  Volkskrant 22.06.09

Moslimpartij gaat voor zetels in Amsterdam en Almere

Elsevier 17.06.09   De Nederlandse Moslim Partij (NMP) doet in 2010 mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Dat zei … 

PVDOB   –  16.06.09  Wij hebben uw hulp nodig 

Om een breed gedragen verkiezingsprogramma te schrijven.

Maar dan wel vanuit de visie dat we eigenlijk straks helemaal geen politieker meer willen zien in het Haagse bestuur.

Zie de uitgangspunten van de PVDOB en omdat het nieuw is, hebben we gezond verstand nodig en als u geilt op macht dan kunnen wij u niet bevredigen. Want dat nu nog in ruime mate voorhanden artikel is er straks niet meer.

Kies een onderwerp en geef daar uw visie op en reageer onderop die pagina
Of mail naar info@ontevredenburger.nl

D66 maakt zich op voor strijd om lijsttrekkerschap   AMSTERDAM – Parool 15.06.09  De verkiezingen voor de gemeenteraad zijn pas volgend jaar maart, maar bij D66 is de strijd om het lijsttrekkerschap al begonnen. Ageeth Telleman presenteerde zichzelf zondag als kandidaat-lijsttrekker. Een paar maanden geleden was …

PVV: Naamgenoot moet direct stoppen

DELFT – AD 15.06.09  De Partij voor de Vrijheid (PVV) moet niets hebben van de Delftse naamgenoot die vorige week opdook. Oud-LPF’er Dick Koning wil onder de noemer PVV Delft meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar.   

‘Lastig om goede kandidaten voor PVV te vinden’

AD 15.06.09  Dat hangt van Geert Wilders af. Met zijn PVV wordt hij dé winnaar van de raads- en landelijke verkiezingen. Honderden raadszetels zullen voor hem klaarliggen in het land en in de Tweede Kamer gaat hij er ook zeker met een stuk of twintig aan de haal.

Niet overal in maart stemmen voor gemeenteraad 

NRC 12.06.09 Het kabinet stemde vandaag in met een langere zittingsduur van de gemeenteraden in steden die te maken krijgen met een gemeentelijke herindeling.   

‘Wilders zorgt overal voor onrust’

ROTTERDAM – AD 12.06.09 De Rotterdamse kiezer strafte hem af, maar voorman Peter van Heemst van de PvdA bleef er stoïcijns onder. Met nog tien maanden te gaan tot de gemeenteraadsverkiezingen werpt de komst van Wilders in de Rotterdamse politiek zijn schaduw vooruit.    

PVV wacht moeizame weg naar gemeenteraad 

Elsevier 12.06.09 Met de Europese overwinning op zak voelt de PVV zich gesterkt om deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2010.  

‘Het zit veel dieper dan onvrede’

DEN HAAG – AD 11.06.09 Kalm blijven en mensen politiek bewust maken om te voorkomen dat ze zich laten meeslepen in stemmingmakerij.  Dat zijn de reacties in multicultureel Den Haag op de opmars van Geert Wilders in Europa en misschien volgend jaar ook in Den Haag bij de gemeenteraadsverkiezingen.

juni 12, 2009 - Posted by | Uncategorized | ,

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: